1. Hjem
  2. Rejser
  3. Frankrig
  4. Alsace
  5. Eguisheim
Eguisheim

Rejser til Eguisheim

Vindistriktet Alsace er en naturoplevelse af de få, med det smukke landskab, der skifter mellem de bølgende vinmarker og prægtige skove. Ind imellem finder man de små, maleriske og charmerende landsbyer, hvoraf de fleste ser ud som for 300 - 400 år siden med deres gamle bindingsværkshuse, toppede brosten, bugnende blomsteraltaner m.m.

Overalt i Alsace finder man gamle slotte og borge samt befæstede landsbyer. De mest kendte byer i regionen er Strasbourg, Mulhouse, Colmar og Obernai, som alle er et besøg værd. Colmar kaldes også "lille Venedig" på grund af de mange små kanaler i byen, som er et levende museum med de mange pragtfulde huse fra Renæssancen. Mulhouse er regionens industrielle hovedstad, en moderne by, men med præg og historie fra svundne tider. Byen er også kendt for nogle fascinerende museer, bl.a. automobilmuseet og jernbanemuseet.

Strasbourg er en af Nordøstfrankrigs smukkeste byer med en hyggelig gammel bykerne, den romantiske bydel "Petit France" samt de mange vinstuer langs kanalerne. Det er måske ikke helt tilfældigt, at man har valgt at henlægge flere EU-instanser til byen, bl.a. Europaparlamentet.

Obernai byder på en perlerække af minder fra Middelalderen og Renæssancen. Tværs igennem dette skønne område med pragtfuld natur og miljø kan man følge den berømte vinrute, La Route des Vins, hvor det er vanskeligt ikke at lade sig friste til vinsmagning hos de lokale vinavlere. Kig efter skiltet "Dégustation", som måske leder frem til smagning af de verdenskendte vine som Riesling, Sylvaner og Gewürtztraminer. En af de mest kendte og meget besøgte vinbyer er Riquewihr

Det er en god idé at lade bilen stå og leje nogle cykler for på denne måde bedre at kunne fornemme den smukke natur og de mange dufte og farver, mens man følger de små veje gennem vinmarkerne. Hele området er ideelt for cykelture, som kan være alt lige fra afslappende motionsture i det flade landskab til de mere krævende ture i Vogeserbjergene. Aflæg også et besøg i vinbyen Kaysersberg, som er strategisk anlagt ved indgangen til Weiss-dalen, hvor Tokay-vinen er områdets specialitet. På en stor gammel sten i byen finder man en inskription med et godt råd til vindrikkere. Den verdensberømte forfatter, teolog og filantrop Albert Schweitzer er født her, hvor det også er muligt at besøge hans fødehjem. Byen bærer præg af at have været involveret i tidernes krigshandlinger, og uden for byen finder man skyttegravene på Le Linge, hvor et af 1. verdenskrigs blodigste slag blev udkæmpet. Vogesernes højeste bjerg, Grand Ballon, ligger i en højde af 1424 m, hvorfra der i godt vejr er en betagende udsigt over Rhindalen og de schweiziske alper.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
5ºC
12ºC
14ºC
20ºC
18ºC
26ºC
28ºC
24ºC
23ºC
19ºC
11ºC
8ºC
Min. temp.
-2ºC
1ºC
3ºC
7ºC
9ºC
14ºC
15ºC
16ºC
9ºC
9ºC
4ºC
1ºC

Populære hoteller

Praktisk information

Hovedstad:
Frankrigs hovedstad er Paris.

Sprog:
Det officielle sprog er fransk.

Tid:
Der er ikke tidsforskel mellem Danmark og Frankrig. Dette gælder både sommer og vinter.

Valuta:
Frankrigs officielle valuta er euroen. Det er ikke noget problem at hæve kontanter. Der findes hæveautomater næsten overalt, hvor du kan hæve kontanter. Mange steder er det også muligt at betale med kreditkort.

Spænding:
Spændingen er 230 volt. Nogle jordede stikkontakter har en anden form. Du kan bruge et adapter (rejse)stik til dette formål.

Rejsedokumenter:
Du skal være i besiddelse af et gyldigt pas eller identitetskort.

Nødnummer
Alarmnummeret i Frankrig til politi, ambulance og brandvæsen er 112.

Rejse i bil til Frankrig:
*Hastighedsgrænsen på motorveje er 130 km/t. Hastighedsgrænsen for førere, der har haft kørekort i mindre end 2 år, er 110 km/t.
* Der er vejafgifter på de fleste franske motorveje
* I nogle byer er det obligatorisk at have et miljømærkat. Hvis du kører langs Paris' ringvej, Boulevard Périphérique, skal du i mange tilfælde også have et miljømærkat. Vignetten kan ikke fås ved vejsiden, men kan kun bestilles online. Det franske politi anbefaler, at du printer ansøgningsskemaet og bekræftelsen ud og tager den med dig, hvis vignetten ikke leveres med posten i tide. Bestillingsformularen kan findes på dette websted: https://www.certificat-air.gouv.fr/en/demande-ext/cgu
* I Frankrig er det obligatorisk at have følgende ting med i bilen: Faretrekant og sikkerhedsvest med refleksstriber. Føreren skal bære dem, når han/hun efterlader bilen ved vejkanten uden for bebyggede områder i tilfælde af nedbrud eller ulykke. (Sikkerhedsveste kan bl.a. købes hos ANWB), og når du rejser til Frankrig, skal du også have en ildslukker med i bilen.

Mad og drikke:
Du pain, du vin.... Mad er en meget vigtig del af livet i Frankrig. Det franske køkken er fremragende, og udvalget af (regionale) retter er stort. Der findes mere end 400 forskellige ostetyper, herunder brie, roquefort og reblochon. Hver region har sine egne pølser, brødtyper og naturligvis fantastiske vine fra Bourgogne, Bordeaux, Médoc - og sidst men ikke mindst Champagne. Blandt de kendte regionale retter kan nævnes cassoulet (pølsegryde) og bouillabaisse (provencalsk fiskesuppe fra Marsseille). 

Drikkepenge:
I Frankrig er det almindeligt at give ca. 5 % i drikkepenge på barer og restauranter.

Åbningstider:
I Frankrig har butikkerne normalt åbent fra tirsdag til lørdag fra kl. 09:00 eller 10:00 til 18:30 eller 19:30. I mindre byer er butikkerne lukket fra kl. 12:00 til 14:00 og lørdag eftermiddag. Stormagasinerne har åbent mandag til lørdag fra kl. 9:00 eller 10:00 til kl. 20:00. Bagerier lukker ofte kl. 13:00. Nogle bagerier har åbent sent om eftermiddagen/tidligt om aftenen og om morgenen om søndagen.

Badetøj:
I franske svømmehaller er det obligatorisk for mænd at bære stramme badebukser.

Alder:
For at tage på ferie til Frankrig skal du altid have en person på 18 år eller derover med.