1. Hjem
  2. Rejser
  3. Bulgarien
  4. Sortehavet
  5. Sozopol
Sozopol

Rejser til Sozopol

Traditionelle, bulgarske træhuse bygget på et fundament af kampesten danner rammen om de hyggelige, brostensbelagte gader i den charmerende fiskerlandsby Sozopol. Byen ligger ud mod Sortehavskysten – ca. 34 km fra Burgas og en times kørsel fra den mere velkendte ferieby Sunny Beach.

Oplev stemningsfulde Sozopol

Sozopol er et populært feriemål for feriegæster fra hele Europa, som kommer her til for at opleve den spændende kultur, den historiske atmosfære og ikke mindst de dejlige sandstrande. Sozopol er delt op i en gammel bydel og en ny. Den gamle del af byen er en attraktion i sig selv. Bydelen skyder ud fra kysten på en lille halvø, hvor tiden synes at være gået i stå. Smalle, brostensbelagte gader snor sig rundt i byen, og på en slentretur rundt i byen mødes du kun af andre gående, da det er forbudt at køre bil mellem de smukke gamle træhuse. Rundt omkring i gaderne sidder gamle koner og bruger dagen på at fremstille traditionelt håndarbejde og fra små boder sælges lokalt kunsthåndværk og antikviteter.  I den gamle bydel mødes du også af smukke gamle kirker og historiske bygninger, som vidner om Sozopols over 2600 år lange historie, og får du lyst til at tage en pause på din tur rundt i byen, findes her flere hyggelige torve, hvor du kan tage et hvil under et af de skyggefylde figentræer. Sozopols nye bydel står i skarp kontrast til den gamle bydels historiske atmosfære. I Sozopols nye bydel ligger størstedelen af byens hoteller og det er også her, du finder mange af byens restauranter, hvor du kan få stillet sulten i såvel lokale specialiteter som mere internationale retter. I den nye bydel findes også en række hyggelige caféer og barer, samt forretninger hvor du kan gøre feriens indkøb. Får du lyst til at tilbringe natten i diskolysets farverige skær, findes der i byens hovedgade også nogle enkelte diskoteker.

Stranddage i Sozopol

Foruden en spændende historie og et aktivt byliv byder Sozopol også på flere af de vidunderlige gyldne sandstrande, som Bulgarien er så kendt for. På hver sin side af den ny bydel kan du nyde dagen med fint, gyldent sand mellem tæerne og en formidabel udsigt over det smukke, klare vand. På begge strande kan du leje solsenge og parasoller. De to strande i byens centrum er meget populære udflugtsmål i sommermånederne, og solsengene står der for tæt langs strandene. Skulle du få lyst til at nyde en dag på stranden med lidt mere plads omkring dig, kan det anbefales at tage turen ud til den kilometer lange sandstrand Gold Fish Beach, som ligger ca. 3 km nord for Sozopol.

Bemærk, at transfer fra lufthavnen til dit hotel i Sozopol ikke er inkluderet i prisen. Når du bestiller din rejse, er det muligt at tilkøbe privat transfer.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
2ºC
9ºC
13ºC
15ºC
21ºC
27ºC
29ºC
29ºC
26ºC
18ºC
13ºC
6ºC
Min. temp.
-4ºC
1ºC
5ºC
6ºC
12ºC
17ºC
19ºC
19ºC
16ºC
9ºC
6ºC
-2ºC

Populære hoteller

Udflugter

Vi tilbyder et godt udvalg af udflugter til din rejse til Sortehavskysten. Herunder kan du se vores gæsters favoritudflugter, men vi tilbyder flere end dem. De angivne priser er vejledende, og der er særlige rabatter for børn og babyer. Det er muligt at udflugtsprogrammet kan afvige fra beskrivelsen eller annulleres på grund af manglende efterspørgsel. Få inspiration til hvad du kan opleve på din destination og bestil dine udflugter på https://excursions.sunweb.com/

2 dages tur til Istanbul

Fra 100 €
Tag på ferie på ferien! Sunweb Rejser giver dig en unik mulighed for at opleve en af de mest spændende storbyer, nemlig fantastiske Istanbul - Tyrkiets mest sprudlende og spændende storby. Her er en fantastisk stemning og uvurderlige historiske seværdigheder ligger side om side. Turen er på egen hånd og inkluderer bustransport og hotelovernatning i nærheden af den store basar. Du kan tilkøbe udflugter til Den Blå Moské, Topkapi-paladset, Agia Sofia og en uforglemmelig sejltur på Bospherus-strædet. Du kan også vælge at opleve byen på egen hånd og gå ture i dels den gamle, historiske bydel og dels i den nye bydel ved Taksim-pladsen. Istanbul er den eneste by i verden, der ligger på to forskellige kontinenter - Europa og Asien. Mødet mellem øst og vest mærkes tydeligt de fleste steder i Istanbul.

Sozopol

Fra 40 €
Dagen starter med, at vi kører til Ropotamo, hvor vi skal sejle gennem den smukke natur på Ropotamo-floden. Herfra sætter vi kurs mod den antikke by, Sozopol. Vi har masser af tid til at udforske den smukke by, der blev grundlagt i det 6. århundrede f.Kr., og som er en af de ældste bosættelser i Europa. Her er flere velbevarede kirker og gamle træhuse, og her er en ganske særlig stemning. På vej tilbage gør vi stop i storbyen, Burgas.

Khans Telt

Fra 45 €
Nyd en aften med fantastisk underholdning, god mad og en vidunderlig udsigt over Sunny Beach. Khans Telt er en teltformet bygning beliggende i bjerglandskabet over Sunny Beach. Her bliver vi budt velkommen og anvist et bord af det venlige personale. I teltet serveres en lækker middag, hvor efter det vil være muligt at gå en tur udenfor og nyde den storslåede udsigt over byen. Efterfølgende er det tid til at sætte sig godt til rette og nyde det fascinerende show, som opføres i midten af teltet. Her laver smidige akrobater farefulde kunstner, og can-can pigerne løfter op i skørterne, mens den livlige musik fylder rummet med en skøn stemning.

Sunweb Special

Fra 36 €
På denne udflugt vil du opleve Bulgarien i bus, hvor du både vil komme tæt på den lokale kultur, se de flotte landskaber og opleve historiske seværdigheder. Du får også mulighed for at nyde en traditionel frokost på en gård, hvor du bl.a. smager en ægte bulgarsk omelet. På turen vil du også stoppe i den lille by, Kableshkovo, hvor du får mulighed for at se nærmere på det lokale marked og de mange souvenirs. Denne udflugt vil også tage dig forbi berømte Nessebar, som er én af de ældste byer i Europa og en officiel del af UNESCOs verdensarvsliste. Din guide vil fortælle dig mere om dette unikke sted, hvor du også får mulighed for at opleve byen på egen hånd.

Jeepsafari

Fra 50 €
Tag med på jeepsafari og oplev en dag fyldt med adrenalin, underholdning og masser af sjov! Denne imponerende køretur tager dig gennem de smukke landskaber langs de grønne skove, floder og charmerende landsbyer.

Bådtur med underholdning for hele familien

Fra 36 €
Nyd en dag for hele familien og tag med på denne bådtur for både store og små. Dagen byder på et meget varieret underholdningsprogram, hvor der både er mad og drikke inkluderet undervejs. Når du er på ferie med familien, så kan en dag, der bruges på denne udflugt bestemt anbefales.

Bulgarsk aften

Fra 30 €
Hyg dig med de andre gæster, og nyd en aften, hvor du inviteres med til det bedste, som Bulgarien har at tilbyde. Smag den lokale vin, bulgarsk raki og de hjemmelavede retter. I løbet af middagen, vil du blive underholdt med traditionel bulgarsk dans og musik. Her vil du også opleve et skuespil, der afspejler historien om det daglige liv på landet. En skøn aften, hvor du vil lære mere om bulgarsk kultur og lokale traditioner.

Praktisk information

Hovedstad
Hovedstaden er Sofia.

Tid
Bulgarien er en time foran Danmark .

Sprog
Det officielle sprog er bulgarsk. De fleste i turistbranchen taler engelsk.

Valuta
Den officielle valuta er Leva. 1 Leva (BGN) svarer til ca. 3,80 DKK (oktober 2014). Det anbefales ikke at veklse penge i lufthavnen.

Drikkepenge
Det er normalt at give 10 % af det samlede beløb i drikkepenge på barer og restauranter i Bulgarien.

Elektricitet
220 volt ligesom i Danmark, og du behøver ikke bruge en adapter.

Vand
Det anbefales ikke at drikke vand fra hanen. Vand på flaske kan købes overalt, oftest til en lav pris.

Mad
Bulgarien er berømt for sine fiske-og kødretter inspireret af det tyrkiske køkken. Kebabcheta, grillet kød med forskellige saucer er også en oplevelse værd. Bulgarien producerer selv honning i stor stil, og bulgarsk yoghurt med honning vil ofte være på menuen.

Mobiltelefon
Din danske mobiltelefon virker også i Bulgarien. Vær opmærksom på, at det ofte vil være dyrt at bruge dataroaming. Vi anbefaler, at du kun benytter Internettet fra din mobil eller tablet, når du kan tilslutte wi-fi.

Rejsedokumenter
Når du rejser til Bulgarien, skal dit pas være gyldigt i mindst 3 måneder efter hjemkomsten.

Nødstilfælde
Nødopkaldsnumre til politiet i Bulgarien er 166. Hvis du har brug for en ambulance eller i tilfælde af en nødsituation, ring 150 .

Høj - og lavsæson
Højsæsonen i Bulgarien løber fra midt juni til midt august. Uden for højsæsonen må det forventes at en del restauranter og visse dele af forlystelseslivet på feriedestinationerne er lukket.