Tilbage

Rejser til Sozopol

Destination image

Information om byen

Traditionelle, bulgarske træhuse bygget på et fundament af kampesten danner rammen om de hyggelige, brostensbelagte gader i den charmerende fiskerlandsby Sozopol. Byen ligger ud mod Sortehavskysten – ca. 34 km fra Burgas og en times kørsel fra den mere velkendte ferieby Sunny Beach.

Oplev stemningsfulde Sozopol

Sozopol er et populært feriemål for feriegæster fra hele Europa, som kommer her til for at opleve den spændende kultur, den historiske atmosfære og ikke mindst de dejlige sandstrande. Sozopol er delt op i en gammel bydel og en ny. Den gamle del af byen er en attraktion i sig selv. Bydelen skyder ud fra kysten på en lille halvø, hvor tiden synes at være gået i stå. Smalle, brostensbelagte gader snor sig rundt i byen, og på en slentretur rundt i byen mødes du kun af andre gående, da det er forbudt at køre bil mellem de smukke gamle træhuse. Rundt omkring i gaderne sidder gamle koner og bruger dagen på at fremstille traditionelt håndarbejde og fra små boder sælges lokalt kunsthåndværk og antikviteter.  I den gamle bydel mødes du også af smukke gamle kirker og historiske bygninger, som vidner om Sozopols over 2600 år lange historie, og får du lyst til at tage en pause på din tur rundt i byen, findes her flere hyggelige torve, hvor du kan tage et hvil under et af de skyggefylde figentræer. Sozopols nye bydel står i skarp kontrast til den gamle bydels historiske atmosfære. I Sozopols nye bydel ligger størstedelen af byens hoteller og det er også her, du finder mange af byens restauranter, hvor du kan få stillet sulten i såvel lokale specialiteter som mere internationale retter. I den nye bydel findes også en række hyggelige caféer og barer, samt forretninger hvor du kan gøre feriens indkøb. Får du lyst til at tilbringe natten i diskolysets farverige skær, findes der i byens hovedgade også nogle enkelte diskoteker.

Stranddage i Sozopol

Foruden en spændende historie og et aktivt byliv byder Sozopol også på flere af de vidunderlige gyldne sandstrande, som Bulgarien er så kendt for. På hver sin side af den ny bydel kan du nyde dagen med fint, gyldent sand mellem tæerne og en formidabel udsigt over det smukke, klare vand. På begge strande kan du leje solsenge og parasoller. De to strande i byens centrum er meget populære udflugtsmål i sommermånederne, og solsengene står der for tæt langs strandene. Skulle du få lyst til at nyde en dag på stranden med lidt mere plads omkring dig, kan det anbefales at tage turen ud til den kilometer lange sandstrand Gold Fish Beach, som ligger ca. 3 km nord for Sozopol.

Bemærk, at transfer fra lufthavnen til dit hotel i Sozopol ikke er inkluderet i prisen. Når du bestiller din rejse, er det muligt at tilkøbe privat transfer.

Vis mere Vis minder

Gennemsnitstemperaturer

Til toppen