1. Hjem
  2. Rejser
  3. Bulgarien
  4. Sortehavet
  5. Sozopol
Sozopol

Rejser til Sozopol

Traditionelle, bulgarske træhuse bygget på et fundament af kampesten danner rammen om de hyggelige, brostensbelagte gader i den charmerende fiskerlandsby Sozopol. Byen ligger ud mod Sortehavskysten – ca. 34 km fra Burgas og en times kørsel fra den mere velkendte ferieby Sunny Beach.

Oplev stemningsfulde Sozopol

Sozopol er et populært feriemål for feriegæster fra hele Europa, som kommer her til for at opleve den spændende kultur, den historiske atmosfære og ikke mindst de dejlige sandstrande. Sozopol er delt op i en gammel bydel og en ny. Den gamle del af byen er en attraktion i sig selv. Bydelen skyder ud fra kysten på en lille halvø, hvor tiden synes at være gået i stå. Smalle, brostensbelagte gader snor sig rundt i byen, og på en slentretur rundt i byen mødes du kun af andre gående, da det er forbudt at køre bil mellem de smukke gamle træhuse. Rundt omkring i gaderne sidder gamle koner og bruger dagen på at fremstille traditionelt håndarbejde og fra små boder sælges lokalt kunsthåndværk og antikviteter.  I den gamle bydel mødes du også af smukke gamle kirker og historiske bygninger, som vidner om Sozopols over 2600 år lange historie, og får du lyst til at tage en pause på din tur rundt i byen, findes her flere hyggelige torve, hvor du kan tage et hvil under et af de skyggefylde figentræer. Sozopols nye bydel står i skarp kontrast til den gamle bydels historiske atmosfære. I Sozopols nye bydel ligger størstedelen af byens hoteller og det er også her, du finder mange af byens restauranter, hvor du kan få stillet sulten i såvel lokale specialiteter som mere internationale retter. I den nye bydel findes også en række hyggelige caféer og barer, samt forretninger hvor du kan gøre feriens indkøb. Får du lyst til at tilbringe natten i diskolysets farverige skær, findes der i byens hovedgade også nogle enkelte diskoteker.

Stranddage i Sozopol

Foruden en spændende historie og et aktivt byliv byder Sozopol også på flere af de vidunderlige gyldne sandstrande, som Bulgarien er så kendt for. På hver sin side af den ny bydel kan du nyde dagen med fint, gyldent sand mellem tæerne og en formidabel udsigt over det smukke, klare vand. På begge strande kan du leje solsenge og parasoller. De to strande i byens centrum er meget populære udflugtsmål i sommermånederne, og solsengene står der for tæt langs strandene. Skulle du få lyst til at nyde en dag på stranden med lidt mere plads omkring dig, kan det anbefales at tage turen ud til den kilometer lange sandstrand Gold Fish Beach, som ligger ca. 3 km nord for Sozopol.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
2ºC
9ºC
13ºC
15ºC
21ºC
27ºC
29ºC
29ºC
26ºC
18ºC
13ºC
6ºC
Min. temp.
-4ºC
1ºC
5ºC
6ºC
12ºC
17ºC
19ºC
19ºC
16ºC
9ºC
6ºC
-2ºC

Populære hoteller

Praktisk information

Hovedstad

Hovedstaden er Sofia.
Tid

Bulgarien er en time foran Danmark.

Sprog

Det officielle sprog er bulgarsk. De fleste i turistbranchen taler engelsk.
Valuta

Den officielle valuta er Leva (BGN). Det anbefales ikke at veklse penge i lufthavnen.
Drikkepenge

Det er normalt at give 10 % af det samlede beløb i drikkepenge på barer og restauranter i Bulgarien.
Elektricitet

220 volt ligesom i Danmark, og du behøver ikke bruge en adapter.
Vand

Det anbefales ikke at drikke vand fra hanen. Vand på flaske kan købes overalt, oftest til en lav pris.
Mad

Bulgarien er berømt for sine fiske-og kødretter inspireret af det tyrkiske køkken. Kebabcheta, grillet kød med forskellige saucer er også en oplevelse værd. Bulgarien producerer selv honning i stor stil, og bulgarsk yoghurt med honning vil ofte være på menuen.

Mobiltelefoni

Din danske mobiltelefon virker også i Bulgarien. Vær opmærksom på, at det ofte vil være dyrt at bruge dataroaming. Vi anbefaler, at du kun benytter Internettet fra din mobil eller tablet, når du kan tilslutte wi-fi.
Rejsedokumenter

Når du rejser til Bulgarien, skal dit pas være gyldigt i mindst 3 måneder efter hjemkomsten.

Nødstilfælde

Nødopkaldsnumre til politiet i Bulgarien er 166. Hvis du har brug for en ambulance eller i tilfælde af en nødsituation, ring 150 .
Høj - og lavsæson

Højsæsonen i Bulgarien løber fra midt juni til midt august. Uden for højsæsonen må det forventes at en del restauranter og visse dele af forlystelseslivet på feriedestinationerne er lukket.