1. Hjem
  2. Rejser
  3. Bulgarien
  4. Sortehavet
  5. Sozopol
Sozopol

Rejser til Sozopol

Traditionelle, bulgarske træhuse bygget på et fundament af kampesten danner rammen om de hyggelige, brostensbelagte gader i den charmerende fiskerlandsby Sozopol. Byen ligger ud mod Sortehavskysten – ca. 34 km fra Burgas og en times kørsel fra den mere velkendte ferieby Sunny Beach.

Oplev stemningsfulde Sozopol

Sozopol er et populært feriemål for feriegæster fra hele Europa, som kommer her til for at opleve den spændende kultur, den historiske atmosfære og ikke mindst de dejlige sandstrande. Sozopol er delt op i en gammel bydel og en ny. Den gamle del af byen er en attraktion i sig selv. Bydelen skyder ud fra kysten på en lille halvø, hvor tiden synes at være gået i stå. Smalle, brostensbelagte gader snor sig rundt i byen, og på en slentretur rundt i byen mødes du kun af andre gående, da det er forbudt at køre bil mellem de smukke gamle træhuse. Rundt omkring i gaderne sidder gamle koner og bruger dagen på at fremstille traditionelt håndarbejde og fra små boder sælges lokalt kunsthåndværk og antikviteter.  I den gamle bydel mødes du også af smukke gamle kirker og historiske bygninger, som vidner om Sozopols over 2600 år lange historie, og får du lyst til at tage en pause på din tur rundt i byen, findes her flere hyggelige torve, hvor du kan tage et hvil under et af de skyggefylde figentræer. Sozopols nye bydel står i skarp kontrast til den gamle bydels historiske atmosfære. I Sozopols nye bydel ligger størstedelen af byens hoteller og det er også her, du finder mange af byens restauranter, hvor du kan få stillet sulten i såvel lokale specialiteter som mere internationale retter. I den nye bydel findes også en række hyggelige caféer og barer, samt forretninger hvor du kan gøre feriens indkøb. Får du lyst til at tilbringe natten i diskolysets farverige skær, findes der i byens hovedgade også nogle enkelte diskoteker.

Stranddage i Sozopol

Foruden en spændende historie og et aktivt byliv byder Sozopol også på flere af de vidunderlige gyldne sandstrande, som Bulgarien er så kendt for. På hver sin side af den ny bydel kan du nyde dagen med fint, gyldent sand mellem tæerne og en formidabel udsigt over det smukke, klare vand. På begge strande kan du leje solsenge og parasoller. De to strande i byens centrum er meget populære udflugtsmål i sommermånederne, og solsengene står der for tæt langs strandene. Skulle du få lyst til at nyde en dag på stranden med lidt mere plads omkring dig, kan det anbefales at tage turen ud til den kilometer lange sandstrand Gold Fish Beach, som ligger ca. 3 km nord for Sozopol.

Bemærk, at transfer fra lufthavnen til dit hotel i Sozopol ikke er inkluderet i prisen. Når du bestiller din rejse, er det muligt at tilkøbe privat transfer.

Information om Corona på rejsemålet

Disse oplysninger er udarbejdet af Sunweb på baggrund af oplysninger fra de lokale myndigheder. Det kan være, at der gælder andre forholdsregler på reservationstidspunktet, end når din ferie starter. Da de nævnte forholdsregler kan ændres konstant, kan der ikke opnås nogen rettigheder herfra, og Sunweb påtager sig intet ansvar for skader som følge af brugen af denne information.

Lokale restriktioner

Facilitet
Status
Tiltag
Afstand på offentlige områder
Ja
1,5 meter
Mundbind
Ja
Obligatorisk på offentlige områder for alle over 6 år.
Vigtig information vedrørende obligatorisk dokumentation
Ja
Læs FAQ-siden her
Maksimalt antal personer udendørs
Nej
Deling af bolig med personer uden for ens egen husstand?
Ja
Udgangsforbud eller andre regler for tidspunkter
Nej
Restauranter
Åbent
Maks. 6 personer pr. bord. Åben fra kl. 07 - 23.
Barer
Lukket
Klubber, Natteliv
Lukket
Supermarkeder og apoteker
Åbent
Aktiviteter, attraktioner og seværdigheder
Åbent
 50 % af kapaciteten.
Begivenheder (indendørs og udendørs)
Åbent
Maks. 30% af den tilladte kapacitet, både indenfor og udenfor. Afstand på 1,5 m skal overholdes.
Regler for transfer
Nej
Offentlig transport og taxi
Ja
Strande
Åbent
Godt at vide
Ja
Måling af temperatur kan forekomme. Regler for afstand skal overholdes. 

Populære hoteller

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
2ºC
9ºC
13ºC
15ºC
21ºC
27ºC
29ºC
29ºC
26ºC
18ºC
13ºC
6ºC
Min. temp.
-4ºC
1ºC
5ºC
6ºC
12ºC
17ºC
19ºC
19ºC
16ºC
9ºC
6ºC
-2ºC