1. Hjem
  2. Skiferie
  3. Sverige
  4. Vemdalen
Vemdalen

Skiferie til Vemdalen

Info omkring skiområdet

Det ideelle sted for enhver vintersportsentusiast

I et skovområde i det centrale Sverige ligger det maleriske skisportssted og landsbyen Vemdalen mellem bjergene Sonfjället og Skalsfjället. Det idylliske landskab får dig til at føle, at du er trådt ind i et eventyr, især om vinteren, hvor sneen dækker jorden. Og heldigvis varer disse vintre længe! Takket være skiområdets høje beliggenhed og vinterklima falder de første snefnug allerede i november og fortsætter indtil slutningen af maj. Det betyder en lang og kold vintersportssæson! Det er forresten ikke kun sne, for området har også mange solskinstimer. Og som vintersportsfan ved du jo, at intet er bedre end frisk sne, en klar blå himmel, isnende kulde og solskin. Kan du allerede nu forestille dig selv stå på ski ned ad bakke mellem fyrretræerne, mens du nyder den betagende udsigt over bjergene? 

Tre skisportsområder, uendelige pister

Der er ingen mangel på smukke pister i Vemdalen. Faktisk strækker skiområdet sig over flere bjerge og består af tre forskellige skiområder: Björnrike, Vemdalsskalet og Klövsjö/Storhogna. Med 52 km pister i 946 meters højde vil du have uendelig sjov her. Der er plads til alle i dette skiområde. Der er f.eks. et børneområde specielt for de små med bløde skråninger, et overdækket transportbånd og en kælkebakke. For begyndere, der ønsker at arbejde med deres teknik, er dette det rette sted, og det samme gælder for de mere øvede skiløbere, der kan more sig på de smukke røde pister. Og hvad med en snowpark og en funride?

Tag på hundeslædetur og se bjørne i en nationalpark

Ud over skiløb og snowboarding er den hyggelige landsby og de smukke omgivelser i Vemdalen også velegnede til andre aktiviteter. Du kan f.eks. tage på fantastisk langrendstur i den smukke natur. Og hvad med en romantisk sne-vandring, en imponerende snescootertur eller en hundeslædetur? Er du en vandrer, og kan du lide at se vilde dyr? Så er Vemdalen det rette sted at være: Med lidt held kan du se rensdyr, lossehorn og endda bjørne i Sonfjället Nationalpark. Når du kommer hjem til Vemdalen, kan du vælge mellem en af de gode restauranter, mens du nyder alle de smukke oplevelser. Med så mange typiske skandinaviske aktiviteter er Vemdalen et helt unikt sted til en eventyrlig vinterferie. Hvornår vil du afsted?

Pistekilometer

12
12
15
17
Total 56

Antal lifte

0

6

37

Højde

930m
595m

Gletscher

0

Langrend

107Km

Funpark

3

Vemdalen