1. Hjem
  2. Rejser
  3. Malta
  4. Malta
  5. Qawra
Qawra

Rejser til Qawra

Qawra ligger på den nordlige del af Malta, ca. 11 km fra hovedstaden Valletta. Byen har været et kendt ferieområde siden starten af 60’erne, og i dag er byen stadig et yndet sted at bo, når ferien går til Malta. Qawra ligger, sammen med nabobyen Bugibba, på en lille halvø mellem St. Pauls-bugten og Salina-bugten. Der findes ingen strand i Qawra, men flere steder er det muligt at hoppe i Middelhavet direkte fra klipperne. Området er desuden populært blandt dykkere, og i byen findes der flere dykkerskoler. I Qawra finder du et godt udvalg af restauranter og caféer i alle prisniveauer og nogle med en skøn udsigt over Middelhavet. Vil du feste til den lyse morgen, findes her også flere forskellige barer og natklubber.

Malta National Aquarium

Maltas akvarium ligger i Qawra, og her kan du bl.a. opleve de mange forskellige fisk, som lever i Middelhavet – lige uden for Maltas kyst. Det 20.000 kvm store akvarium byder desuden på et hajbassin med en tunnel, så du kan få den fulde opleve af de fascinerende dyr.

Oplev Malta

Uanset om du vil dase på stranden eller fylde ferien med spændende kulturelle og historiske oplevelser, så er mulighederne mange på Malta. Du kan nemt tage den lokale bus til hovedstaden, Valletta, hvor Maltas lange og interessante historie springer i øjnene, næsten uanset hvor du vender blikket hen. I Valletta bugter de smalle gader sig op og ned gennem byen, og imponerende bygningsværker fortæller om de mange forskellige folkeslag, som gennem tiden har haft magten over det lille ørige. Under dit besøg i Valletta kan det varmt anbefales at besøge Fort St. Elmo, hvor fra du har en fantastisk udsigt over havet og byen.  Det er også i Valletta, du kan opleve en af Europas største kirker, St. John’s Co-cathedral. Kirken har et forholdsvis afdæmpet ydre, men giver du dig tid til at gå en tur indenfor, skal du forbedrede dig på en udsmykning, der tager pusten fra de fleste. 

Vil du nyde en afslappende feriedag på stranden, så har Malta flere forskellige dejlige strande at vælge i mellem. Blandt de mest populære finder du Maltas længste sandstrand, som ligger i Mellieha. Her får du de perfekte rammer om en skøn og afslappende dag på stranden.

Rejs til Malta med Sunweb

Sunweb har et godt udvalg af hoteller på Malta, og uanset om du drømmer om afslappende ferie med udsigt over Middelhavet, eller du vil gå på opdagelse i Vallettas mange kulturskatte, så vi det helt rigtige hotel til dig.


Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
19ºC
18ºC
21ºC
20ºC
22ºC
24ºC
24ºC
26ºC
25ºC
25ºC
22ºC
20ºC
Min. temp.
15ºC
15ºC
16ºC
15ºC
17ºC
20ºC
20ºC
21ºC
21ºC
20ºC
18ºC
16ºC

Populære hoteller

Praktisk information

Hovedstad:
Maltas hovedstad hedder Valletta.

Tidsforskel:
Der er ingen tidsforskel til Malta.

Sprog:
Malta har to officielle sprog; engelsk og maltesisk (en kombination af engelsk og arabisk).

Valuta:
På Malta betales med euro.

Kørsel:
På Malta køres i venstre side af vejen.

Drikkevand:
Det anbefales ikke at drikke vandet fra vandhanen på Malta. Vand på flaske kan købes de fleste steder på øen.

Drikkepenge:
Der gives almindeligvis ca. 10% i drikkepenge på Malta.

Elektricitet:
På Malta bruges 240 volt, og stikkontakterne er anderledes end i Danmark. Det er muligt at kan købes i de lokale butikker og i mange tilfælde også lånes på hotellet.

Mobiltelefoni:
Du kan godt bruge din mobiltelefon på Malta. Kontakt dit mobilselskab for at få oplysninger om priser og udenlandstelefoni.

Pas & visum:
Danske statsborgere skal fremvise dansk pas ved indrejse på Malta. Øvrige rejsende skal kontakte den malteske ambassade forud for rejsen.

Turistskat:
På Malta betales en turistskat på 0,5 euro pr. person pr. overnatning, dog maks. 5,00 euro. Skatten betales på destinationen.

Guideservice:
Sunweb tilbyder ikke guideservice på Malta.