1. Hjem
  2. Rejser
  3. Malta
  4. Malta
  5. Valletta
Valletta

Rejser til Valletta

Maltas hovedstad, Valletta, ligger på øens nordkyst og er en imponerende fæstningsby, som bærer præg af en lang og spændende historie. Byens arkitektur har indslag fra de mange forskellige folkeslag, som gennem tiden har hersket over Malta. Her er smukke katedraler, imponerende fæstningsværker, store pladser og betagende barokbygninger. Vallettas mange smukke bygninger har sikret byen en plads på UNESCO’s verdensarvsliste, som understreger, at byen er en ganske særlig oplevelse.

Seværdigheder og oplevelser i Valletta

Valletta byder på en række spændende seværdigheder, som er værd at lægge vejen forbi i løbet af ferien. Blandt de mest populære finder du St. John’s Co-cathedral, som er en af de største og mest imponerende kirker i Europa. I løbet af ferien bør du også besøge Fort St. Elmo, som blev opført af riddere i 1552. Fort St. Elmo er et skønt sted at opleve udsigten over Valletta, og i sommerhalvåret kan du desuden være heldig at se nogle af de spændende historiske opvisninger, som Fort St. Elmo er vært for. En slentretur rundt i hjertet af Valletta er også en oplevelse i sig selv. De smalle gader bugter sig op og ned gennem byen, og de mange sandfarvede bygninger vækkes til live af farverigt træværk og kunstnerisk udførte balkoner. Byens meget kuperede terræn, giver desuden mulighed for at opleve den ene skønne udsigt efter den anden.

Skal ferien i Valletta byde på shopping, så findes gode shoppingmuligheder i byens hyggelige gader. Særligt guld- og sølvsmykker samt lædervarer kan med fordel købes i den mange små, familieejede butikker i Valletta.

Fest og farver i Valletta

Vil du feste til den lyse morgen på Malta, så er Valletta byen, hvor du finder størstedelen af Maltas natteliv. I området omkring Strait Street findes et godt udvalg af hyggelige pubber og gode barer – og området har gennem historien været kendt for at være det sted, hvor tilrejsende søfolk slog sig løs, når de endelig nåede i havn. Langs Vallettas havnefront findes også en række gode barer og restauranter, og mange steder kan du sidde ude og nyde havnens hyggelige atmosfære.

Rejs med Sunweb til Valletta

Når du rejser til Malta, kan det varmt anbefales at besøge Valletta, og rejser du med Sunweb til Valletta, kan du både vælge at bo inde i hjertet af byen og ude langs kysten.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
13ºC
15ºC
18ºC
21ºC
27ºC
31ºC
36ºC
34ºC
30ºC
26ºC
20ºC
13ºC
Min. temp.
4ºC
9ºC
10ºC
10ºC
15ºC
19ºC
25ºC
25ºC
21ºC
15ºC
12ºC
10ºC

Populære hoteller

Praktisk information

Hovedstad:
Maltas hovedstad hedder Valletta.

Tidsforskel:
Der er ingen tidsforskel til Malta.

Sprog:
Malta har to officielle sprog; engelsk og maltesisk (en kombination af engelsk og arabisk).

Valuta:
På Malta betales med euro.

Kørsel:
På Malta køres i venstre side af vejen.

Drikkevand:
Det anbefales ikke at drikke vandet fra vandhanen på Malta. Vand på flaske kan købes de fleste steder på øen.

Drikkepenge:
Der gives almindeligvis ca. 10% i drikkepenge på Malta.

Elektricitet:
På Malta bruges 240 volt, og stikkontakterne er anderledes end i Danmark. Det er muligt at kan købes i de lokale butikker og i mange tilfælde også lånes på hotellet.

Mobiltelefoni:
Du kan godt bruge din mobiltelefon på Malta. Kontakt dit mobilselskab for at få oplysninger om priser og udenlandstelefoni.

Pas & visum:
Danske statsborgere skal fremvise dansk pas ved indrejse på Malta. Øvrige rejsende skal kontakte den malteske ambassade forud for rejsen.

Turistskat:
På Malta betales en turistskat på 0,5 euro pr. person pr. overnatning, dog maks. 5,00 euro. Skatten betales på destinationen.

Guideservice:
Sunweb tilbyder ikke guideservice på Malta.