1. Hjem
  2. Rejser
  3. Malta
  4. Malta
  5. Valletta
Valletta

Rejser til Valletta

Maltas hovedstad, Valletta, ligger på øens nordkyst og er en imponerende fæstningsby, som bærer præg af en lang og spændende historie. Byens arkitektur har indslag fra de mange forskellige folkeslag, som gennem tiden har hersket over Malta. Her er smukke katedraler, imponerende fæstningsværker, store pladser og betagende barokbygninger.  Vallettas mange smukke bygninger har sikret byen en plads på UNESCO’s verdensarvsliste, og senest har Valletta fået titel af Europas kulturhovedstad 2018 – begge titler der understreger, at byen er en ganske særlig oplevelse.

Seværdigheder og oplevelser i Valletta

Valletta byder på en række spændende seværdigheder, som er værd at lægge vejen forbi i løbet af ferien. Blandt de mest populære finder du St. John’s Co-cathedral, som er en af de største og mest imponerende kirker i Europa. I løbet af ferien bør du også besøge Fort St. Elmo, som blev opført af riddere i 1552. Fort St. Elmo er et skønt sted at opleve udsigten over Valletta, og i sommerhalvåret kan du desuden være heldig at se nogle af de spændende historiske opvisninger, som Fort St. Elmo er vært for. En slentretur rundt i hjertet af Valletta er også en oplevelse i sig selv. De smalle gader bugter sig op og ned gennem byen, og de mange sandfarvede bygninger vækkes til live af farverigt træværk og kunstnerisk udførte balkoner. Byens meget kuperede terræn, giver desuden mulighed for at opleve den ene skønne udsigt efter den anden.

Skal ferien i Valletta byde på shopping, så findes gode shoppingmuligheder i byens hyggelige gader. Særligt guld- og sølvsmykker samt lædervarer kan med fordel købes i den mange små, familieejede butikker i Valletta.

Fest og farver i Valletta

Vil du feste til den lyse morgen på Malta, så er Valletta byen, hvor du finder størstedelen af Maltas natteliv. I området omkring Strait Street findes et godt udvalg af hyggelige pubber og gode barer – og området har gennem historien været kendt for at være det sted, hvor tilrejsende søfolk slog sig løs, når de endelig nåede i havn. Langs Vallettas havnefront findes også en række gode barer og restauranter, og mange steder kan du sidde ude og nyde havnens hyggelige atmosfære.

Rejs med Sunweb til Valletta

Når du rejser til Malta, kan det varmt anbefales at besøge Valletta, og rejser du med Sunweb til Valletta, kan du både vælge at bo inde i hjertet af byen og ude langs kysten.

Information om Corona på rejsemålet

Disse oplysninger er udarbejdet af Sunweb baseret på oplysninger fra de maltesiske myndigheder. Da de nævnte forholdsregler kan ændres konstant, kan der ikke opnås nogen rettigheder herfra. Sunweb påtager sig intet ansvar for skader som følge af brugen af denne information.

Lokale restriktioner

Facilitet
Status
Tiltag
Afstand på offentlige områder
2 meter
Mundbind
Ja
Brug af mundbind er obligatorisk både indendørs og udendørs. Børn under tre år, dem der lider af åndedrætsforhold, og dem der træner fysisk er undtaget (kun hvis de har en lægeerklæring).
Påkrævet dokumentation inden ankomst
Ja

I lufthavnen vil der være en screening af rejsende. Du vil derfor blive bedt om at udfylde en selverklæringsblanket, der beder om oplysninger om dine rejser i de foregående 30 dage. Se mere her

Fra den 14. juli kan turister (fra 12 år) kun rejse til Malta ved fremvisning af at være fuld vaccineret (to doser) udstedt efter 14 dage fra datoen for den anden dosis (eller en enkelt dosis i tilfælde af Johnson & Johnson), der er anerkendt af tilsynsføreren for folkesundhed, nemlig:
• Maltesisk vaccinationscertifikat
• EU Digital COVID-certifikat
• NHS COVID-pas/NHS-app (UK)

Børn fra 5 til 12 år kan rejse, ved at fremvise en negativ PCR-test, som skal tages senest 72 timer før ankomst til Malta, forudsat at de er ledsaget af deres forældre eller værger, der skal kunne fremvise det anerkendte vaccinecertifikat. Børn under 5 år har ikke brug for en PCR-test for at rejse med deres fuld vaccinerede forældre eller værger. Uledsagede mindreårige kan ikke rejse til Malta. Et certifikat for tidligere smitte af covid 19 er IKKE GÆLDENDE for rejser til Malta.

COVID-test på destinationen ved ankomst
Nej
Påkrævet dokumentation på destinationen ved hjemrejse (restriktioner på destinationen)
Nej
Påkrævet dokumentation på destinationen ved hjemrejse (restriktioner i hjemlandet)
Ja
Rejsende over 15 år vil blive testet ved ankomst til Danmark.
Karantæne ved ankomst til destinationen
Nej
Maksimalt antal personer udendørs
Ja
6 personer eller 1 husstand
Er det tilladt at dele en bolig med folk uden for ens egen husstand?
Ja
Rejsende har lov til at dele værelse med personer fra en anden husstand, men myndighederne anbefaler kun at dele med personer fra samme husstand.
Udgangsforbud eller andre regler for tidspunkter?
Nej
Restauranter
Åben
Åben til kl.24 Maks. 6 personer pr. bord
Barer
Åben

Åben til kl.24 Maks. 6 personer pr. bord. Kun siddende gæster.

Diskoteker / natteliv
Åben

Åben til kl.24 Maks. 6 personer pr. bord. Kun siddende gæster.

Supermarkeder og apoteker
Åben
Restriktioner og mundbind er påkrævet
Aktiviteter, attraktioner og seværdigheder
Delvis åben
Åben for museum, biograf og teater.
Begivenheder (indendørs og udendørs)
Delvis tilladt
Kun bryllupper og religiøse begivenheder er tilladt.
Regler for transfer
Ja
Mundbind er påkrævet
Offentlig transport
Tilladt
Mundbind er påkrævet
Strande
Åben
Det er obligatorisk at holde en afstand på to meter. Der kan indføres separate regler for hver strand.
Godt at vide
Nej

Populære hoteller

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
13ºC
15ºC
18ºC
21ºC
27ºC
31ºC
36ºC
34ºC
30ºC
26ºC
20ºC
13ºC
Min. temp.
4ºC
9ºC
10ºC
10ºC
15ºC
19ºC
25ºC
25ºC
21ºC
15ºC
12ºC
10ºC