1. Hjem
  2. Rejser
  3. Malta
Malta

Rejser til Malta

Drømmer du om en uforglemmelig ferie under varmere himmelstrøg? Så kan vi klart anbefale en rejse til Malta. Lige syd for den italienske ø, Sicilien, finder du en sand middelhavsperle i form af den lille øgruppe Malta. Udover sin status som et af verdens allermindste lande, kan Malta også bryste sig af at være en ægte feriefavorit blandt alle, som ønsker at kombinere sol og strand med spændende kultur, shopping og fantastiske madoplevelser.

Rejs til Malta og gå på opdagelse i landets spændende historie og arkitektur

Med sin strategisk gode placering i Middelhavet, har Malta – trods sin beskedne størrelse – spillet en central rolle i Europas historie. En rejse til Malta byder på et spændende møde med landets historie, der er præget af den ene besættelse efter den anden, og gennem årene har de mange forskellige herskere sat deres præg på såvel øens arkitektur, som sproget og maden. Over alt på Malta finder du spor fra datidens erobrere i form af smukke katedraler, enorme fæstninger og hyggelige torve. Særligt i hovedstaden, Valletta, som er en imponerende fæstningsby,  kan du let lade dig føre tilbage til tidligere tiders storhed. Byen er på UNESCO’s verdensarvsliste, og interesserer du dig for historie og arkitektur, kan du nemt få en hel ferie til at gå med at slentre rundt i byens smalle gader mellem smukke barokbygninger. Vallettas gader gemmer dog også på masser af spændende butikker – både fra velkendte internationale mærker, og butikker som du med sikkerhed ikke støder på andre steder.

Det maltesiske køkken – en ferie med middelhavsmad, når det er bedst

Det maltesiske køkken er middelhavsmad, når det er bedst. Traditionel maltesisk mad er rustikt og inspireret af de mange folkeslag, som gennem årene har været forbi øen. Har du lyst til at stifte bekendtskab med nogle lokale retter, så kan du bl.a. prøve den maltesiske version af gryderet med kanin. Du må bestemt heller ikke gå glip af Maltas mange fiskespecialiteter, som skifter fra sæson til sæson. Hver søndag morgen har du desuden mulighed for at opleve det maltesiske fiskemarked i Marsaxlokk. Markedet er en oplevelse i sig selv og absolut et besøg værd, også selv om du ikke har planer om at kokkerer fisk på egen hånd i løbet af ferien.

Sol og strandferie på rejsen til Malta

Rejser du til Malta for at slappe af i solen og bade, så kan det blive lidt af en udfordring at vælge, hvor du vil nyde solen og det indbydende Middelhav. Malta har nemlig en lang række af fantastiske strande for enhver smag, så uanset om du vil surfe blandt høje bølger, snorkle rundt og opleve livet under havets overflade eller se børnene lege i vandkanten, finder du den perfekte strand på Malta. Blandt øens mest populære strande finder du Golden Bay beach og Mellieha Bay, som begge ligger tæt ved badebyen Mellieha, og som begge er dejlige sandstrande med solsenge, hyggelige strandecaféer og et godt udvalg af vandsportsaktiviteter.

På udflugt i den maltesiske øgruppe

Malta består af tre øer; Malta, Gozo og Comino. Hovedøen, Malta, byder på masser af fantastiske ferieoplevelser i sig selv, men det kan også varmt anbefales at tage på en dagstur til en af øgruppens øvrige to øer. Den mindste af øerne, Comino, ligger midt i øgruppen og er en lille, næsten ubeboet ø, hvor naturoplevelserne står i kø. Øen har en unik fred, da her ingen biler er, og mange besøger Comino for at opleve den smukke blå lagune, som et fantastisk til badning og snorkling. Også på naboøen Gozo kan du lade dig betage af fantastiske naturoplevelser. Her er flere dejlige badestrande og historiske områder, som vidner om, at øen har været beboet siden bronzealderen.

Rejs billigt til Malta og få den ferie, du drømmer om

Når du rejser til Malta med os, kan du nyde din ferie i enten hovedstaden Valletta eller i en af de to badebyer, Mellieha og Qawra Bay.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
15ºC
16ºC
19ºC
20ºC
25ºC
29ºC
32ºC
32ºC
29ºC
26ºC
21ºC
15ºC
Min. temp.
8ºC
11ºC
12ºC
12ºC
16ºC
19ºC
24ºC
24ºC
21ºC
17ºC
14ºC
10ºC

Populære hoteller

Alle regioner

Praktisk information

Hovedstad:
Maltas hovedstad hedder Valletta.

Tidsforskel:
Der er ingen tidsforskel til Malta.

Sprog:
Malta har to officielle sprog; engelsk og maltesisk (en kombination af engelsk og arabisk).

Valuta:
På Malta betales med euro.

Kørsel:
På Malta køres i venstre side af vejen.

Drikkevand:
Det anbefales ikke at drikke vandet fra vandhanen på Malta. Vand på flaske kan købes de fleste steder på øen.

Drikkepenge:
Der gives almindeligvis ca. 10% i drikkepenge på Malta.

Elektricitet:
På Malta bruges 240 volt, og stikkontakterne er anderledes end i Danmark. Det er muligt at kan købes i de lokale butikker og i mange tilfælde også lånes på hotellet.

Mobiltelefoni:
Du kan godt bruge din mobiltelefon på Malta. Kontakt dit mobilselskab for at få oplysninger om priser og udenlandstelefoni.

Pas & visum:
Danske statsborgere skal fremvise dansk pas ved indrejse på Malta. Øvrige rejsende skal kontakte den malteske ambassade forud for rejsen.

Turistskat:
På Malta betales en turistskat på 0,5 euro pr. person pr. overnatning, dog maks. 5,00 euro. Skatten betales på destinationen.

Guideservice:
Sunweb tilbyder ikke guideservice på Malta.