Vilkår & betingelser

Gælder skigarantien for din booking?

 1. Hjem
 2. Skiferie
 3. skigaranti
 4. Vilkar og betingelser

Vilkår & Betingelser for skigarati

Skisæsonen 2022/2023

Når du booker en skiferie med Sunweb inden d. 18. oktober 2022, og den falder mellem d. 24. december 2022 og d. 25. marts 2023, kan du nyde godt af vores skigaranti helt gratis. Læs venligst vores vilkår og betingelser omhyggeligt for at træffe en informeret beslutning om din næste skiferie.

Vilkår & Betingelser

Sunwebs Skigaranti gælde hele højsæsonen

Skigarantien gælder for alle bookinger foretaget på sunweb.dk til og med d. 17. oktober 2022. Skifeiren skal falde mellem d. 24. december 2022 og d. 25. marts 2023. Hele dit ophold skal ligge inden for disse datoer. Hvis dit ophold fx er fra d. 24. marts til d. 30. marts 2023, så er din skiferie desværre ikke omfattet af skigarantien. 

Betingelser:

 • Skigarantien gælder kun i højtliggende områder +2000m.

Vores skigaranti gælder kun i skisområder, hvor skisportsområdet ligger over 2000 m højde. Skiområdet er det område, som din bolig er knyttet til på hjemmesiden sunweb.dk/skiferie. Eksempel 1: Du har booket hotel L'etendard de Saint Sorlin i St. Sorlin d'Arves, så er dit skiområde Les Sybelles. Eksempel 2.: Hvis du har bestilt hotel Lux Alpinae i St. Anton am Arlberg, så er din destination Arlberg Skiregion.

 • Sunwebs skigaranti træder I kraft, hvis mindre end en tredjedel (1/3) af destinationens lifte forventes at være åbne på ankomstdagen.
 • Hvis din destination hænger sammen med andre skiområder, og en tredjedel af liftene i det sammenhængende område er åbne, finder vi en passende løsning. Det kan fx være en gratis opgradering af dit liftkort. Hvis dette ikke er muligt, træder skigarantien I kraft.
 • BEMÆRK: Du skal søge om at gøre brug af skigarantien 4-5 dage før afrejsedagen. Dette er ikke muligt, når du først er ankommet til din destination.
 • Skigarantien gælder ikke for grupper over 20 personer.
 • Skigarantien gælder kun ved ombooking til en rejse med samme afrejsedato
 • Det er ikke muligt at ændre flybilletten (det er ikke muligt at ændre til en anden dato/lufthavn/tidspunkt). Ombooking til en anden destination kan medføre højere transferomkostninger. Du kan dog skifte til et andet skiområde.
 • Skigarantien er ikke gældende, hvis der er andre årsager til, at lifterne ikke er åbne. Det kan fx være tekniske fejl, vindforhold eller for meget sne. I disse tilfælde henviser vi til vores generelle rejsebetingelser.
 •  Skigarantien gælder ikke, hvis du har booket ferien efter den 17. oktober 2022. Hvis du har booket ferien d. 17. oktober 2022, gælder skigarantien stadig.

 

Bemærk venligst: Sunweb forbeholder sig ret til at foretage ændringer i disse betingelser.

Sådan ansøger du om skigaranti

Hvis du har bestilt en skirejse og ønsker at gøre brug af skigarantien, skal du ansøge om det. Læs nedenstående guide til, hvordan du ansøger.

Trin 1

Tjek sneforholdene online ca. 4-5 dage før afrejse. Tjek fx www.bergfex.com. På dette websted kan du se, hvor mange lifte der vil være åbne på dit feriested. Hvis en tredjedel eller mindre af liftene er åbne, kan du ansøge om skigarantien. Tag venligst et kig på de to følgende dage, da dette er den mest præcise måde at afgøre, om du er kvalificeret til skigaranti. 

For eksempel: Din ankomstdag er lørdag d. 24. december 2022. I dette tilfælde skal du handle på situationen mellem d. 19. og 20. december. Tirsdag d. 20. december kl. 23:59 i dette eksempel er den sidste mulighed for at anmode om skigaranti. Bemærk venligst, at de forskellige websteder, der viser oplysninger om skiområder, ofte ikke kan vise oplysninger, så længe området er lukket. I mange tilfælde vises antallet af tilgængelige lifte som 0, men det siger ikke altid noget om situationen fra og med åbningsdagen for området. Især i den første uge af sæsonen kan du støde på dette.

Trin 2

Udfyld Skigaranti-blanketten for at oprette din ansøgning. Kun anmodninger via denne blanket vil blive behandlet. 

Trin 3 

Vi undersøger om din reservation er i overensstemmelse med betingelserne for vores skigaranti. Vi kontakter skiområdet for at undersøge antallet af åbne lifte. 

Hvis det bekræftes af skiområdet, at mindre end en tredjedel af liftene er åbne, kan du gøre brug af vores skigaranti. Vi kontakter dig 3 dage før afrejse for at lave en handlingsplan for din skiferie. For eksempel: Du har udfyldt formularen tirsdag den 20. december for en rejse med ankomst den 24. december, så vil du modtage en besked fra Sunweb onsdag aften den 21. december. 

Trin 4a

Hvis din booking er i overensstemmelse med ovenstående betingelser, kan du gratis ændre din ferie. Vores kundeservice vil kontakte dig med henblik på at planlægge, om du skal finde et andet rejsemål. 

Det er ikke muligt at ombooke på en anden afrejsedato. Sunweb vil oplyse dig om eventuelle muligheder for ombooking til et tilsvarende skiområde og en tilsvarende indkvartering. Hvis den nye indkvartering er af lavere værdi end din oprindelige indkvartering, vil du modtage en Sunweb voucher for det overskydende beløb. Hvis indkvarteringen er dyrere, vil du blive opkrævet opgraderingsgebyret.

I det ekstraordinære tilfælde, hvor det ikke er muligt at booke (fx hvis der ikke er nok lifte åbne, eller der ikke er nok egnede alternativer til rådighed), kan Sunweb beslutte at konvertere den allerede betalte rejsesum til en Sunweb voucher, som du kan bruge til at booke en ny skiferie hos Sunweb på et senere tidspunkt (dog maks. 12 måneder efter udstedelsen).

Trin 4b

Ombookingen skal meddeles Sunweb senest 2 dage før den bookede ankomstdato. I eksemplet i trin 3 betyder det, at ombookingen skal indsendes torsdag den 22. december.

Bemærk venligst:

 • Hvis sammensætningen af din rejsegruppe ændres, gælder ANVR's standardbetingelser.
 • Hvis du gør brug af skigarantien, accepterer du at modtage en voucher til skigarantien
 • Hvis du ikke ønsker at ændre din booking, men ønsker at annullere din rejse, gælder vores standardannulleringsbetingelser.
 • Sunweb forbeholder sig ret til at opsige tilbuddet, ændre vilkår & betingelser eller oplysninger efter eget skøn og uden forudgående varsel uden at pådrage sig noget erstatningsansvar over for de rejsende.
 • Eventuelle ændringer, opsigelser eller ændringer af vilkår og betingelser eller indhold vil blive annonceret af Sunweb via webstedet.