Hov! Der skete en fejl. Siden du leder efter, findes desværre ikke længere.
Tilbage

Rejser til Tyrkiet

Destination image

Information om landet

Tyrkiet er et virkelig spændende rejsemål! En ferie i Tyrkiet rummer utallige muligheder for dejlige feriedage med store naturoplevelser, historiske seværdigheder og spændende møder med landets kultur og traditioner. At holde ferie i Tyrkiet giver mulighed for afslapning og udfordring – og befolkningen er gæstfriheden selv. Dette er bare nogle af grundene til at rejser til Tyrkiet er så populære. I sommermånederne bliver her varmt og perfekt til en skøn badeferie, og feriebyerne summer af glade folk. Hvis du rejser til Tyrkiet i foråret og efteråret, er atmosfæren i Tyrkiet afslappet og hyggelig, og de lokale har bedre tid til en snak om løst og fast.

Tyrkiet er billigt, og her får du råd til mere ferie, uanset om du vælger indkvartering i lejlighed uden pension, eller om du vælger et af de mange lækre 4-5 stjernede hoteller med All Inclusive. Sunweb har altid billige rejser til Tyrkiet, og i vores store program finder du hoteller for enhver smag og budget.

Nyd Tyrkiets fantastiske natur

Tyrkiet har, med sine 8.000 km kyststrækning, strande for enhver smag. Her er ukendte, øde strande uden navn, som end ikke nævnes i guidebøgerne, og her er brede, populære strande, der besøges af rejsende fra hele verden. Lange, gyldne strande, turkisblåt hav og fortryllende smålaguner strækker sig langs Tyrkiets kyster og brydes af høje, skovklædte bjerge, der rejser sig i vandkanten. Tyrkiet er blandt de allermest populære rejsemål, når årets badeferie skal planlægges.

Når du rejser til Tyrkiet, har du også mulighed for at opleve landets overvældende kulturarv. Imponerende historiske ruiner af byer med enorme bygningsværker og flotte mindesmærker over konger og faldne krigere præger landet, som fx Aspendos, Side og Efesos. Tyrkiet byder på fantastiske udflugtsmuligheder, og på din ferie i Tyrkiet kan du opleve seværdighederne med Sunwebs danske guider. Udover de store seværdigheder er det også oplagt at udforske nærområdet. Tag på en landsbytur med dansk guide og se, hvordan de lokale bor og lever. Besøg skolen og den lokale moské, hold en pause i tehuset, mens landsbyens ældre mænd spiller ”okey”, og nyd en stille dag og en lille bid af det oprindelige Tyrkiet.

Glæd dig til det tyrkiske køkken

Tyrkerne er meget stolte af deres kogekunst og med rette – det tyrkiske køkken er en oplevelse for alle sanser, og det regnes blandt verdens tre fineste. Køkkenet er en af hjørnestenene i den tyrkiske kultur, og på din rejse til Tyrkiet kan du nyde det bedste fra de europæiske og orientalske køkkener. Tyrkiet producerer råvarerne selv, så maden smager af mere! Det er desuden stadig billigere at gå ud og spise i Tyrkiet end i Danmark – så nyd den ægte vare, mens du er der.

Rejs til Tyrkiet med Sunweb

Sunweb har det største udvalg af gode og billige All Inclusive hoteller og hyggelige, små lejlighedskomplekser på alle de vigtigste feriedestinatiner i Tyrkiet. Vi tilbyder både rejser til Alanya, Side, Antalya, Kemer og Belek på Sydkysten, samt Bodrum, Marmaris og Kusadasi på Vestkysten. Uanset, hvordan du foretrækker at holde ferie, kan vi finde det bedste tilbud til dig, så du får råd til mere ferie!

Vi ønsker dig en fantastisk ferie i Tyrkiet!

Vis mere Vis mindre

Populære destinationer i Tyrkiet

Mest populære regioner

Andre regioner

Gennemsnitstemperaturer

Praktisk information

Hovedstad:
Hovedstaden hedder Ankara.

Tidsforskel:
Tyrkiet er en time foran Danmark. Dvs. når klokken er 12 i Danmark, er klokken 13 i Tyrkiet.

Sprog:
Det officielle sprog er tyrkisk. I turistbranchen og storbyerne taler de fleste engelsk eller tysk.

Valuta:
Tyrkiske Lira (TL). 100 TL svarer til ca. 235 kr. (juli 2016). De fleste steder kan du også betale med Euro, dog ikke altid til den mest fordelagtige kurs. Du kan veksle danske kroner og euro i alle banker, på de fleste vekselkontorer og på landets posthuse, PTT. Bemærk at foruden det hævegebyr, som betales til din danske bank, betales også et hævegebyr på ca. 5% til den tyrkiske bank.

Drikkepenge:
I Tyrkiet er det kutyme at give drikkepenge til ansatte i servicebranchen. Lønningerne i servicebranchen er lave, og de ansatte i servicefag lever delvist af deres drikkepenge. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, som du vælger at besøge. Vi opfordrer til, at du følger og respekterer denne skik og giver drikkepenge til ansatte i servicefag, så som tjenere, rengøringspersonale, taxachauffører, lokalguider osv. På hoteller, restauranter, cafeer osv. forventes det, at du giver ca. 10 % af regningens pris i drikkepenge. Bemærk, at der enkelte steder er lagt en ”service charge” på regningen, i så tilfælde forventes du ikke at give yderligere drikkepenge.

Elektricitet:
Der benyttes 220 Volt i Tyrkiet. Det kan anbefales at medbringe adapter til elektriske apparater med trebenet hanstik, da stikdåserne i Tyrkiet kun er til to ben.

Vand:
Vi anbefaler, at du kun drikker vand fra flaske og aldrig fra hanen, og at du er varsom med isterninger, med mindre disse er lavet på kildevand.

Mad og drikke:
Prisniveauet er lidt lavere end i Danmark. Et måltid mad koster typisk ca. kr. 100-125,-. Vin koster det samme som i Danmark – uanset om der er tale om importeret eller lokalproduceret vin. Importeret alkohol kan være dyrere end herhjemme.

Mobiltelefon:
En dansk mobil virker som udgangspunkt også i Tyrkiet. Tjek eventuelt for en sikkerheds skyld med din telefonudbyder, om du er tilmeldt udlandstelefoni. Vær varsom med brug af dataroaming, da dette er meget dyrt på et dansk abbonement i Tyrkiet. Det kan ofte betale sig at købe et telefonkort i Tyrkiet, hvis du gerne vil ringe hjem i løbet af ferien.

Transport:
Det er nemt og billigt at komme rundt med de lokale minibusser, ”dolmus”. Der står i forruden, hvor bussen kører til, og når du rækker hånden ud, stopper bussen. Du betaler blot, inden du stiger af. Bussen stopper hvor som helst på ruten. De offentlige busser, der kører mellem byerne, er af høj kvalitet og til meget rimelige priser. Desuden er det stadig billigere at køre i taxa i Tyrkiet end i Danmark, men prøv evt. at aftale en fast pris inden turens start. Vi anbefaler dig desuden at leje bil, så du kan komme rundt på egen hånd. Vi fraråder, at du lejer motorcykel eller scooter.

Pas & visum:
Danske statsborgere behøver ikke visum i forbindelse med rejser under tre måneders varighed til Tyrkiet. Dit pas skal være gyldigt mindst seks måneder efter hjemrejsen. Rejser du eller en af dine rejsefæller på fremmedpas eller på pas fra tredje land, beder vi dig venligst kontakte den tyrkiske ambassade i København på tlf. 39 20 55 00 vedr. evt. visumregler.

Rejseforsikring:
Den offentlige sygesikring dækker ikke i Tyrkiet. Det er derfor yderst vigtigt at være dækket af en rejseforsikring, når du rejser på ferie til Tyrkiet. Med en rejseforsikring vil du få aktiv og professionel hjælp på stedet, hvis uheldet er ude. Du kan tegne rejseforsikring gennem Sunweb Rejser hos Europæiske Rejseforsikring.

Rejsevejledning:
Vi anbefaler dig at læse Udenrigsministeriets rejsevejledning til Tyrkiet på
www.um.dk 

Vaccination:
Der kræves ingen vaccinationer for at rejse til Tyrkiet. Vi anbefaler dog, at du spørger din egen læge til råds eller læser nærmere på
www.vaccination.dk 

Betaling af udflugter mm.:
Betaling af udflugter og anden betaling til guiden foretages i euro eller med betalingskort.

Til toppen