1. Hjem
  2. Rejser
  3. Egypten
  4. Marsa Alam
  5. Marsa Alam
Marsa Alam

Rejser til Marsa Alam

I vinterperioden 23/24 har vi ingen rejser til Marsa Alam. Du vil kunne bestille en bekymringsfri ferie til Marsa Alam til vinter 24/25, hvor vi igen tilbyder et stort udvalg af spændende rejser til dette egyptiske rejsemål. I mellemtiden kan du se vores andre solrige rejser til Egypten.

 

Marsa Alam er omgivet af et vidtstrakt ørkenlandskab og ligger i det sydøstlige Egypten, lige ved det krystalklare vand i Rødehavet af samme navn. Især blandt snorkel- og dykkerentusiaster er dette sted et sandt paradis. Her finder du nemlig en betagende undervandsverden! Oplev Marsa Alam i Egypten under din ferie over og under vandet.

Snorkling på din ferie i Marsa Alam

Ud for kysten af alle feriestederne ligger de såkaldte husrev og viser sig frem. Det vil sige, at det eneste, du skal gøre, er at gå i vandet (eller hoppe i fra en mole), tage dykkerbriller på og stikke hovedet under vandet, for at få det første glimt af den forunderlige undervandsverden. Synet af svajende koraller og farverige fisk er en helt særlig oplevelse. For dem, der er på udkig efter mere action under vandet, er der Sataya, også kendt som Dolphin House, der er hjemsted for legesyge vilde delfiner. Ved de berømte Marsa Mubarak og Abu Dabab har du en god chance for at se en Dugong (søko) eller en havskildpadde.

Eventyrlig Supersafari

Foretrækker du at holde dig tør? Så kan du udforske det barske ørkenlandskab på firhjulede motorcykler eller kamel. På en guidet udflugt kan du vandre ind i ørkenen. I kører i jeep til beduinerne, hvor I kan drikke en kop traditionel kaffe og te og smage på det hjemmebagte brød. Når I vender tilbage, venter der en middag, serveret som buffet, på jer, og der vil blive afholdt et traditionelt egyptisk show. Eventyrlig supersafari!

En aften i byen på din ferie i Marsa Alam

Når du har lyst til at skifte hotelbaren eller værelset ud, er det sjovt at besøge havnebyen Port Ghalib. Port Ghalib er ikke stor, men du kan slentre i ro og mag forbi bådene i havnen og nyde en hyggelig terrasse og en bid mad på en af restauranterne. Især i aftentimerne er der en hyggelig stemning her. Port Ghalib har også en række steder, hvor man kan ryge sisha (vandpibe). Denne traditionelle skik gøres for det meste af mænd og er en social ting i Egypten. Det gode er, at der ofte er mange smagsvarianter at vælge imellem. For eksempel har du mynte og vandmelon, men også fersken og chokolade.

Afslapning i Marsa Alam

Selv om der er masser at lave i og omkring vandet, handler en solferie i Marsa Alam i Egypten om afslapning. Havet, de lange strande, de fine all-inclusive-programmer og det dejlige vejr sikrer, at du går i afslapningsmode næsten lige så snart du ankommer, og at hverdagens stress preller af dig, på ingen tid.

Bemærk!

I Marsa Alam er det ofte obligatorisk at have badesko på i havet.

Hospitaler

Hospitalet i Marsa Alam er en privat klinik. Det betyder, at prisen for behandlingen kan være meget dyr. Inden du tager på hospitalet, skal du derfor kontakte din egen rejseforsikring for at få rådgivning.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
22ºC
25ºC
28ºC
30ºC
33ºC
36ºC
37ºC
37ºC
34ºC
30ºC
26ºC
25ºC
Min. temp.
14ºC
16ºC
19ºC
21ºC
25ºC
28ºC
29ºC
29ºC
27ºC
23ºC
19ºC
17ºC

Populære hoteller

Praktisk information

Hovedstad:
Hovedstaden i Egypten er Cairo.

Sprog:
Egyptens officielle sprog er arabisk. I turistområderne tales ofte engelsk, tysk og/eller fransk.

Tidsforskel: 

Egypten skifter til sommer- og vintertid. I slutningen af april skifter Egypten til sommertid. I slutningen af oktober skiftes der til vintertid.

Valuta:
Den egyptiske valuta kaldes pund. Mange steder kan du også benytte euro eller amerikanske dollars. I de fleste turistområder accepteres de mest almindelige kreditkort, og der findes også hæveautomater, disse er dog jævnligt ude af drift.

BEMÆRK: De egyptiske banker accepterer ikke danske kroner mere, så du kan ikke bruge danske penge som betalingsmiddel nogen steder i Egypten. Medbring euro eller dollars hvis du ønsker at veksle lokalt.

Mange forretninger i udlandet tilbyder at tage imod betaling i danske kroner. Det betyder, at du nogle steder kan betale i danske kroner, når du betaler med dit Visa/Dankort, MasterCard eller Maestro i udlandet. Du skal dog være opmærksom på, at vekselkursen meget sjældent er i din fordel.

Religion:
I Egypten er ca. 95% af befolkningen muslimer, og religion spiller en stor rolle i de lokale egypters daglige liv. På feriedestinationerne ved Rødehavet vil du ikke mærke meget til dette, men tager du på udflugt til Luxor eller Cairo, anbefaler vi, at du tager højde for at bære passende beklædning. Sørg for at skuldre og knæ er tildækket.

Ramadan:
Ramadanen spiller en vigtig rolle i Egypten. Selv om det ikke er alt, der holder lukket i turistområderne, er det noget, man skal tage højde for. Datoerne for afholdelse af Ramadan afhænger af månekalenderen.

Specialbagage:
Hvis du ønsker at medbringe specielbagage, kan du angive dette i 'Trin 1' din online booking. Har du angivet dette, kontakter vi dig efter din bestilling, for at arrangere nærmere. Eksempler på specielbagage kan være: kitesurfing udstyr, dykkerudstyr, golfudstyr, cykel, surfbræt, musikinstrumenter og fiskeriudstyr.

Bemærk, at din specielbagage ikke altid kan medtages i den normale transfer. I nogle tilfælde opkræves et ekstra gebyr for at medtage specialbagage i normal transfer. Dykkerudstyr kan medbringes i normal transfer, uden ekstra omkostninger. I visse tilfælde kan en specialtransfer være nødvendigt. Omkostninger forbundet ved dette, er for egen regning. Når du har angivet specielbagage i din online booking, vil vi efterfølgende gennemgå mulighederne for transfer.

Bemærk venligst, at en drone er strengt forbudt at medbringe i Egypten. Hvis du gør det, skal dronen efterlades i lufthavnen.

Strøm:
I Egypten bruger man 220 volt som i Danmark, stikhullerne er dog ofte smallere end i Danmark, og det kan derfor være nødvenligt med en adapter.

Pas og visum:
Du skal have visum, når du tager på ferie til Hurghada og Marsa Alam.

Du kan købe et visum på flere måder:
1.Direkte når du foretager reservationen eller gennem Sunwebs kontaktcenter. Du vil modtage en voucher sammen med dine rejsedokumenter, som du skal aflevere til den lokale Sunweb-repræsentant ved ankomsten til lufthavnen i Egypten. Det koster 230 DKK.
2.Via bankskranken i lufthavnen (koster ca. 27 USD + skat. Denne pris kan ændres af myndighederne). Ventetiden kan være lang her. Det anbefales at have kontanter med sig.
Du kommer ofte hurtigere igennem, hvis visummet allerede er købt på forhånd. Du slipper også for at skulle håndtere svingende valutakurser og behøver ikke længere at have kontanter i lommen, når du rejser. Prisen inkluderer den service, der leveres, så alt er ordnet for dig både online og i lufthavnen. Priserne hos lokale visumudbydere kan variere i forhold til vores pris. Vi har ingen kontrol over dette, da valutakurserne kan svinge.
Der udleveres et "indrejsekort" på flyet, som skal udfyldes, inden man passerer gennem tolden. Dette er uafhængigt af visummet.
* Denne type visum er gyldigt i 30 dage fra ankomstdagen. Så snart man forlader landet igen, er visummet ugyldigt.
* Hvis du ønsker at opholde dig i Egypten i 30 dage eller mere, skal du ansøge om visum på den egyptiske ambassade.
* Er du ikke dansk statsborger? Så kan du henvende dig til din ambassade eller dit konsulat for at få flere oplysninger.

Bemærk venligst, at rejsende til Sharm el Sheikh kan ofte nøjes med et Sinai Only-visum, der fås gratis i lufthavnen ved ankomst og blot er et indrejsestempel. Med et Sinai Only-visum har du kun tilladelse til at opholde dig i og omkring Sharm el Sheikh by og Dahab samt den omkringliggende ørken (udflugter som alm. Dykning, snorkling, quad bikes og beduinaftener kan godt gennemføres). Visummet gælder i 15 dage. Hvis du ønsker at tage på udflugt til Cairo eller Luxor, skal du dog købe et visum til Egypten til ca. 230 DKK pr. person.

Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder efter din hjemrejsedato. Alle uanset nationalitet og alder skal have eget pas ved indrejse i Egypten inkl. babyer.

Mad og drikke:
Det egyptiske køkken kombinerer flere forskellige køkkener. Både persiske, græske, franske, tyrkiske og italienske påvirkninger kan findes i de egyptiske retter. I Egypten finder du en masse falafel, en ret lavet af kikærter, der serveres i pitabrød. Det er lækkert med en yoghurt/ hvidløgssauce til! Linsesuppe er også regelmæssigt på menuen.

Egypterne har også en sød tand. De drikker sød te og kaffe. Efter måltidet eller i løbet af en rolig aften ryges ofte en sisha (vandpibe).
Hotellets/lejlighedens restauranter serverer ofte primært buffetretter af international karakter.
Vandet i Egypten er ikke som det, du er vant til i Danmark. Det anbefales ikke at drikke vand fra hanen. Det er bedst at købe vand på flaske i supermarkedet eller på indkvarteringen.
Kød i Egypten er halal.

Drikkepenge:
Bakshish er det egyptiske ord for drikkepenge, og det er normalt at lægge ca. 10% i drikkepenge. Det er meget normalt at give drikkepenge til både tjeneren, receptionisten, rengøringspersonalet, barmanden, piccolo, buschaufføren og mange andre.

Bemærk at service tax ikke er drikkepenge, men en påkrævet skat.

Åbningstider:  
Forretningerne er almindeligvis åbne fra kl. 9 – 13 og fra 17-22, og i turistområderne holdes der sjældent lukket midt på dagen. Det er ikke ualmindeligt at visse forretninger holder lukket fredag og lørdag. Under Ramadan kan butikker og banker have andre åbningstider.

Helligdage:
* Kroptisk jul (fejres kun af det koptiske folk): 7. januar
* Sinai befrielsesdag: 25. april
* Arbejdernes dag: 1. maj
* Ramadan: Datoer varierer fra år til år
* Dag for evakuering af Suez-kanalen: 18. juni
* Revolutionsdag: 23. juli
* Offerfest: 30. juli - 3. august
* Forsvarets dag: 6. oktober
* Suez-dagen: 24. oktober
* Sejrsdag: 23. december

Mobiltelefoni:  
Hvis du har udenlandstelefoni i dit abonnement, kan du bruge din telefon i Egypten. Da telefontaksterne er høje, kan det dog anbefales at begrænse brug af mobiltelefonen.

Wifi:

En del af vores hoteller tilbyder wi-fi på hele eller i dele af hotellets område. Du skal dog være opmærksom på, at kvaliteten svinger meget. Forbindelserne kan specielt være besværlige i perioder, hvor der er mange gæster på de enkelte hoteller og resorts.

Er du afhængig af en internetforbindelse fx i forbindelse med arbejde, anbefaler vi, at du på hotellet tilkøber efter en fast forbindelse, hvis dette er muligt. Alternativt kan du et lokalt datakort for et mindre beløb.

Vaccination:
Du kan finde ajourførte oplysninger om vaccinationer på: https://www.sikkerrejse.dk/vaccinationer/egypten/

Sundhed:
De fleste hoteller har en læge tilknyttet, som ofte har en tilkaldevagt 24 timer i døgnet. Enkelte læger holder ofte også rådgivningstimer på hotellet. Apoteker kan genkendes ved ordet "pharmacy". 

Nødstilfælde:
Hvis du får brug for politiet under din ferie, skal du ringe 122 og ved brand ringes 180. Får du brug for en ambulance, skal du ringe 123.

Guideservice:

Et internationalt guideteam er til stede i Egypten. Der vil være en engelsk- eller dansktalende guide som byder dig velkommen i lufthavnen.