Læs oplysninger om din sundhed og sikkerhed på ferien her. Læs mere om den aktuelle corona situation på din feriedestination her.

8,0 10

Nilkrydstogt 14 dage

Kombiner en uges afslapning ved Rødehavskysten med et uforglemmeligt flodkrydstogt gennem det antikke Egypten. På et flodkrydstogt på en af verdens længste floder vil du opleve et fantastisk sceneri, da du i et langsomt tempo sejler langs med floden og får et indblik i de lokale egypteres liv og dagligdag. På turen vil skibet gøre hold ved de største seværdigheder langs floden. Hvis du tilkøber udflugtspakken, vil du blandt andet besøge Kongernes Dal, Dronning Hatsheputs tempel, Memnon kolosserne, dæmningen i Aswan og de storslåede templer i Luxor, som beskrevet herunder. Hvis ikke, kan du nyde dagene på skibet eller tage ud og udforske på egen hånd.

Denne tur er oplagt til dig, som gerne vil opleve Egyptens kulturelle historie, og samtidig slappe af og nyde vejret i det solrige Egypten.

Dag 1: Ankomst til Hurghada

Du ankommer til lufthavnen i Hurghada. Du bliver kørt til dit hotel, hvor du skal overnatte på et 5-stjernet All Inclusive hotel i enten Hurghada, Makadi Bay eller El Gouna. Der er ingen planer på programmet for dag 1, så du kan tilbringe dagen, som du har lyst til.

Dag 2: Afslapning på hotellet

Oplev Hurghada på egen hånd eller nyd solen ved poolmrådet på hotellet.

Dag 3: Afslapning på hotellet

Oplev området på egen hånd eller nyd solen ved poolmrådet på hotellet.

Dag 4: Afslapning på hotellet

Oplev området på egen hånd eller nyd solen ved poolmrådet på hotellet.

Dag 5: Afslapning på hotellet

Oplev området på egen hånd eller nyd solen ved poolmrådet på hotellet.

Dag 6: Ombordstigning og sightseeing i Luxor

Om morgenen vil du blive hentet i bus og kørt til Luxor, hvorfra skibet afgår. Inden du går ombord i bussen vil du få udleveret en madpakke med din morgenmad, som du kan nyde på busturen. Der bliver serveret frokost på skibet, og herefter kan du udforske de kulturelle seværdigheder på Østbredden af Luxor. På turen besøger du bl.a. Karnak templet og Luxor templerne. Dagen slutter med aftensmad på skibet og overnatning ombord på skibet.

Dag 7: Sightseeing i Luxor

Dagen starter med morgenmad ombord på skibet. Derefter udforskes de største seværdigheder på Vestbredden af Luxor, herunder Kongernes Dal, Dronning Hatshepsuts mindetempel, og Memnon kolosserne. Efter middag starter sejlturen til Esna. På sejlturen vil der blive serveret frokost, mens landskabet glider forbi. Skibet sejler videre til Efdu, og dagen slutter med aftensmad og overnatning ombord på skibet i Efdu.

Dag 8: Sightseeing i Efdu

Der serveres morgenmaden ombord på skibet, og herefter står dagen på sightseeing i Efdu, hvor du besøger det smukke Edfu tempel. Der serveres frokost og aftensmad ombord på skibet. Dagen slutter af med overnatning ombord på skibet i Aswan.

Dag 9: Abu Simbel og sightseeing i Aswan

Dagen starter med morgenmad ombord på skibet. Herefter fortsætter dagen med sightseeing, hvor du besøger det gamle granitbrud med den ufuldendte obelisk og den store dæmning i Aswan. Der serveres frokost på skibet, og herefter er det muligt at tage ud og sejle i en Felucca på Nilen (en Felucca er en traditionel egyptisk træbåd). Dagen slutter med aftensmad og overnatning på skibet.

Du har mulighed for at tage på en tidlig morgenudflugt til Abu Simbel (bemærk dog, at denne udflugt  ikke er inkluderet i det ordinære program – se pris i den gule ”bemærk boks”). Abu Simbel ligger ca. 275 km fra Aswan og er en af de mest imponerende seværdigheder i Egypten. I templerne kan du bl.a. se de gigantiske statuer af Ramses II.

Dag 10: Philae templet & Kom Ombo templet

Der serveres morgenmad ombord på skibet. Efter morgenmaden besøger du Philae templet. Herefter går turen videre til Kom Ombo, hvor du besøger Kom Ombo templet. Om aftenen sejler I til Edfu hvor I også overnatter.

Dag 11: Fra Edfu til Luxor

Dagen starter med morgenmad ombord, hvorefter skibet sejler fra Edfu til Luxor. Dagen slutter med aftensmad og overnatning på skibet i Luxor.

Dag 12: Oplev Luxor på egen hånd

Efterfulgt af morgenmaden ombord, har du mulighed for at slappe af på skibet og opleve Luxor på egen hånd. Der serveres både frokost og aftensmad ombord på skibet. Om aftenen overnatter I på skibet i Luxor.

Dag 13: Sidste dag på skibet

Dagen starter med morgenmad ombord på skibet i Luxor. Efterfølgende bliver du kørt tilbage til området omkring Hurghada, hvor du ankommer til et 5-stjernet hotel med All Inclusive, hvor du kan kan nyde resten af ferien.

Dag 14: Hjemrejse

Sidste dag på ferien i Egypten. Oplev området på egen hånd eller nyd solen ved poolområdet på hotellet. Du bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen.

 • Krydstogt på en af verdens længste floder
 • Oplev de største kulturelle seværdigheder i Egypten
 • Stemningsfyldt nilkrydstogt med plads til afslapning
 • Anbefales til kulturelskere
 • Afslapning i Hurghada eller omegn
 • Inkl. transfer

Der kan forkomme ændringer i de lokale Covid-19-restriktioner, fra bestillingstidspunktet til afrejsetidpunkt. Derfor kan der ikke udledes nogen rettigheder fra dem.

Forplejning

Det er ikke muligt at vise værelser

Beliggenhed & omgivelser

Bemærk

Varighed: Selve flodkrydstogtet på Nilen varer 7 dage. Derudover overnatter du på hotel Prima Life Makadi Resort & Spa

Transfer: Transfer er inkluderet.

Guider: Der er engelsktalende guider ombord på skibet.

Visum: Udgifter til visum er ikke inkluderet.

Krydstogtskibet: M/S Radamis II eller lignende 5-stjernet krydstogtskib af egyptisk standard. Skibet har et soldæk med swimmingpool, restaurant, bar og natklub. Alle kahytter har eget badeværelse, TV, aircondition og panoramavinduer, så du kan nyde udsigten, mens skibet sejler.

Pension: Nilkrydstogtet er med helpension, hvilket betyder at morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet i prisen. Udgifter til drikkevarer, snacks og andet er ikke inkluderet. På hotellerne i Hurghada og omegn kan du nyde godt af hotellets All Inclusive program.

Ekstra udgifter: Drikkevarer og entreudgifter er mod betaling.

Drikkepenge: Drikkepenge er ikke inkluderet. Ved ankomst betales 30 euro pr. pers. kontant til vores lokale repræsentant for Travel Ways, som arrangerer flodkrydstogtet.

Udflugtspakken: Udflugtspakken består af guidede ture til Kanak templet, Luxor templet, Kongernes Dal, Dronning Hatshepsuts tempel, Memnon kolosserne, Efdu templet, Kom Ombo templet, den ufuldendte obelisk, den store dæmning i Aswan, sejltur i en Felucca og Philae templet. Prisen er 225  euro for voksne (ekskl. tip 30 €) og 165 euro for børn (fra 2 til og med 11 år), og skal betales kontant ved ankomst.

Udflugt til Abu Simbel: Denne udflugt er ikke en del af udflugtspakken og skal købes separat. Prisen er 95 euro for voksne. Børn i alderen 2 til og med 11 år får 50 % rabat på udflugten. Beløbet skal betales kontant.

Anmeldelser

8
Baseret på 1 anmeldelser

Sunweb anmeldelser

Anmeldelser bliver manuelt gennemgået af en Sunweb medarbejder, før de bliver vidst på hjemmesiden. Dette gør vi for at sikre at alle anmeldelser er tilknyttet den rette booking.

Gæsters anmeldelser

Praktisk information

Hovedstad:
Hovedstaden i Egypten er Cairo.

Sprog:
Egyptens officielle sprog er arabisk. I turistområderne tales ofte engelsk, tysk og/eller fransk.

Tidsforskel:
Om vinteren er Egypten en time foran Danmark. Om sommeren er der ingen tidsforskel, da Egypten ikke har sommertid.

Valuta:
Den egyptiske valuta kaldes pund, og et pund svarer til ca. en halv dansk krone. Mange steder kan du desuden benytte euro eller amerikanske dollars. I de fleste turistområder accepteres de mest almindelige kreditkort, og der findes også hæveautomater, disse er dog jævnligt ude af drift.

Drikkepenge:
Bakshish er det egyptiske ord for drikkepenge, og det er normalt at lægge ca. 10% i drikkepenge.

Religion:
I Egypten er 95% af befolkningen muslimer, og religion spiller en stor rolle i de lokale egypters daglige liv. På feriedestinationerne ved Rødehavet vil du ikke mærke meget til dette, men tager du på udflugt til Luxor eller Cairo, anbefaler vi, at du bærer passende tøj. Sørg for at skuldre og knæ er tildækket.

Specielbagage:
Hvis du ønsker at medbringe specielbagage, kan du angive dette i 'Trin 1' din online booking. Har du angivet dette, kontakter vi dig efter din bestilling, for at arrangere nærmere. Eksempler på specielbagage kan være: kitesurfing udstyr, dykkerudstyr, golfudstyr, cykel, surfbræt, musikinstrumenter og fiskeriudstyr.

Bemærk, at din specielbagage ikke altid kan medtages i den normale transfer. I nogle tilfælde opkræves et ekstra gebyr for at medtage specialbagage i normal transfer. Dykkerudstyr kan medbringes i normal transfer, uden ekstra omkostninger. I visse tilfælde kan en specialtransfer være nødvendigt. Omkostninger forbundet ved dette, er for egen regning. Når du har angivet specielbagage i din online booking, vil vi efterfølgende gennemgå mulighederne for transfer.

Ramadan:
Ramadanen vil i 2022 ligge mellem 2. april og 1. maj. Ramadanen er en vigtig højtid i Egypten, og mange butikker og restauranter vil holde lukket i perioden. I de turistede områder langs med rødehavskysten vil mange butikker stadig holde åbent.

Strøm:
I Egypten bruger man 230 volt som i Danmark, stikhullerne er dog ofte smallere end i Danmark, og det kan derfor være nødvenligt med en adapter.

Pas og visum:
Dit pas skal være gyldigt i minimum et halvt år efter indrejse i Egypten. Der kræves visum ved indrejse i Egypten.
Du kan købe visum hos Sunweb i bookingtrin 1 på vores hjemmeside eller over telefonen. Prisen for dette er €30, og du vil i dine rejsedokumenter finde en visum voucher, som du skal printe ud og aflevere til vores repræsentant i lufthavnen, hvorefter du får udleveret visumpapirerne. En anden mulighed er at købe visum ved ankomst til lufthavnen. Prisen for dette er €30, som skal betales kontant. Priserne kan ændres uden varsel af de egyptiske myndigheder. Du kan forvente kø ved skranken for udlevering af visumpapirer og betaling.

Priserne for visum hos lokale visumudbydere kan variere i forhold til vores priser.

På flyet vil du modtage et dokument, som du skal udfylde med dine indrejseoplysninger, og aflevere når du går gennem toldbehandling. Dette er seperat fra det normale visum og pas.

Nødstilfælde:
Hvis du får brug for politiet under din ferie, skal du ringe 122 og ved brand ringes 180. Får du brug for en ambulance, skal du ringe 123.

Åbningstider:
Forretningerne er almindeligvis åbne fra kl. 9 – 13 og fra 17-22, og i turistområderne holdes der sjældent lukket midt på dagen. Det er ikke ualmindeligt at visse forretninger holder lukket fredag og lørdag.

Mobiltelefoni:
Hvis du har udenlandstelefoni i dit abonnement, kan du bruge din telefon i Egypten. Da telefontaksterne er høje, kan det dog anbefales at begrænse brug af mobiltelefonen.

Nilkrydstogt

Forestil dig en dejlig ferie med masser af solskinstimer, hvor du kan bruge dagene på lækker afslapning ved synet af smukke, eksotiske omgivelser, der stille driver forbi, mens du nyder en forfriskende drink i godt selskab. Den mest afslappende og behagelige måde at opleve det storslåede land, Egypten, er ombord på et lækkert krydstogtskib, hvor der ikke mangler noget.

På bådtur langs Nilen – en rejse med eventyr, solskin og lune temperaturer

På et nilkrydstogt sejler du i et roligt tempo op langs Nilen og besøger nogle af landets største kulturelle seværdigheder. Du bor på et 5-stjernet skib (M/S Radamis II eller lignende 5-stjernet krydstogtskib af egyptisk standard.) der har swimmingpool, soldæk, restaurant, bar og natklub. Alle kahytter er udvendige og har eget badeværelse, aircondition og vinduer, så du kan nyde udsigten mens skibet sejler. Hvis du drømmer om at rejse til Egypten og tilbringe en ferie, hvor solskinstimer, feriestemning og lækker komfort er unik, så bør du overveje at opleve Egypten på et nilkrydstogt. Her er der garanti for en rejse, du ikke vil glemme.

Udforsk livlige Hurghada på din rejse med nilkrydstogt

Nilkrydstogtet både starter og slutter i eller området omkring Hurghada, og du har derfor mulighed for at komme ud og opleve lidt af byen. Hurghada ligger ca. 6 timers kørsel syd for Cairo, og var engang en rolig, lille fiskerlandsby beliggende med Rødehavet mod øst og den uendelige ørken mod vest. I dag er byen en af Egyptens mest populære feriedestinationer med flere hundrede hoteller langs den lange kyststrækning.

Nilkrydstogt

Sunweb tilbyder et godt udvalg af dejlige All Inclusive hoteller ved Rødehavet, og uanset hvordan du drømmer om at holde din ferie, har vi noget, som passer til dig og dine feriedrømme. Langs Rødehavets kyst har vi dejlige familiehoteller beliggende lige ved vandet, som har vandrutsjebaner til familiens vandhunde. Vi har også stemningsfulde hoteller, hvor tempoet er roligt og med plads til at nyde hinanden i lækre omgivelser. Er du i stedet til ferier, hvor kulturelle seværdigheder er i fokus, er et 7 eller 15 dages nilkrydstogt lige noget for dig. Her sejler du i et roligt tempo på Egyptens længste flod og besøger Egyptens største kulturskatte. På et nilkrydstogt er du sikker på at komme hjem med kufferten fuld af gode minder fra en afslappende og oplevelsesrig ferie.

Nilkrydstogtskibet
Det skib du opholder dig på under krydstogtet har 4 dæk. Her finder du bl.a. swimmingpool med solterrasse, en stor restaurant, rummelig lounge, bar og diskotek. Nogle af skibene har souvenirbutik, skønhedssalon og jacuzzi. Hytterne/værelserne er moderne indrettet og udstyret med tv, badeværelse, toilet og minibar. På alle fællesarealer findes der aircondition og nilkrydstogtsskibet overholder alle officielle sikkerhedsbestemmelser

Priser
Voksne € 225 pr. person
Børn € 165 pr. person
Udflugt til Abu Simbel € 95 pr. person

Nilkrydstogt er kendt for

 • En fascinerende måde at opleve Egypten på
 • Mange faciliteter ombord
 • Spændende udflugter
 • Komfortable udvendige kahytter
 • Helpension

Nilkrydstogt er kendt for

 • Krydstogt på verdens længste flod
 • Oplev de største kulturelle seværdigheder i Egypten
 • Stemningsfyldt krydstogt med plads til afslapning
 • Anbefales til kulturelskere
 • Inkl. transfer

Temperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
14ºC
15ºC
21ºC
19ºC
23ºC
28ºC
30ºC
29ºC
27ºC
26ºC
20ºC
15ºC
min. temp.
7ºC
9ºC
12ºC
12ºC
15ºC
20ºC
22ºC
23ºC
18ºC
18ºC
11ºC
9ºC

Flyinformation

Vi flyver direkte til Hurghada og flyvningen tager ca. 5 timer. Ved ankomsten til lufthavnen mødes du af vores danske guider eller en lokal repræsentant for Sunweb.

FLYTIDER

I de fleste tilfælde vil du kunne se flytiderne, når du bestiller online. Hvis afgangstiderne ikke bliver vist, er de endnu ikke kendt af os. Alle offentliggjorte flytider kan ændres uden forbehold.

TRANSFER

På Nilkrydstogt er transfer til og fra lufthavnen inkluderet i rejsens pris.

* Transfertiden til Hurghada er ca. 30 - 60 min.

* Transfertiden til El Gouna er ca. 50 – 90 min.

* Transfertiden til Makadi Bay er ca. 50 - 90 min.

Vi bestræber os på at overholde oplyste transfertider, men trafik og mange hotelstop kan forlænge transfertiden.

REJSEDOKUMENTER

Du vil modtage rejsedokumenter med flyplanen senest 3 uger før afrejsen. Disse skal udprintes og medbringes i lufthavnen til check-in.

Bemærk venligst: Fornavn og efternavn skal staves som angivet i dit pas. Det er ikke længere nødvendigt at indtaste mellemnavne, og vi frabeder derfor, at du indtaster dit mellemnavn. Hvis dit navn er stavet forkert, kan det give problemer ved check-in og kan medføre boardingafvisning. Det er altid dit eget ansvar at tjekke, at dit fornavn og efternavn er stavet som angivet i dit pas.