Fethiye er en meget stemningsfuld badeby på den Lyciske kyst med 40.000 indbyggere. Dette idylliske feriested ligger over 130 kilometer fra Marmaris og er en fornøjelse for dem, der elsker mellemstore feriesteder. Området omkring Fethiye er spækket med azurblå bugter, hvor du kan slappe af i det forfriskende vand. Her har du en meget flot udsigt over de mange små øer ud for kysten.
Fethiye er bygget på resterne af den gamle lyciske by Telmessos, som du stadig kan finde forskellige rester af. De historiske levn består hovedsageligt af mystiske lyciske grave og berømte klippegrave, som er blevet hugget ind i klipperne i gamle dage. Et besøg i denne nekropol er derfor meget imponerende. Stedet er først og fremmest en havneby, hvor store fragtskibe lægger til. I de senere år er turismen blevet stadig vigtigere, hvilket det meget turistede Callis-kvarter vidner om.
I havnen og i centrum er der masser af barer, diskoteker og restauranter samt gode indkøbsmuligheder. De tyrkiske produkter som guld, læder og tæpper er også stærkt repræsenteret her, og mens du shopper, kan du blive budt på en kop tyrkisk æblete. Den offentlige transport er reguleret af de såkaldte Dolmus-busser, som kører dig til de forskellige strande og andre steder.
Guideservice
Der er engelsktalende guideservice på destinationen.
Vi tilbyder et godt udvalg af udflugter til din rejse til Marmaris-kysten. Herunder kan du se vores gæsters favoritudflugter, men vi tilbyder flere end dem. De angivne priser er vejledende, og der er særlige rabatter for børn og babyer. Det er muligt at udflugtsprogrammet kan afvige fra beskrivelsen eller annulleres på grund af manglende efterspørgsel.
Hovedstad:
Hovedstaden hedder Ankara.
Tidsforskel:
Tyrkiet er en time foran Danmark. Dvs. når klokken er 12 i Danmark, er klokken 13 i Tyrkiet.
Sprog:
Det officielle sprog er tyrkisk. I turistbranchen og storbyerne taler de fleste engelsk eller tysk.
Valuta:
Tyrkiske Lira (TL). 100 TL svarer til ca. 49 kr. (januar 2021). De fleste steder kan du også betale med Euro, dog ikke altid til den mest fordelagtige kurs. Du kan veksle danske kroner og euro i alle banker, på de fleste vekselkontorer og på landets posthuse, PTT. Bemærk at foruden det hævegebyr, som betales til din danske bank, betales også et hævegebyr på ca. 5% til den tyrkiske bank.
Ramadan:
Ramadanen er en vigtig højtid i Tyrkiet, og mange butikker og restauranter vil holde lukket i perioden. Dette gælder dog ikke altid i de turistede områder. I 2022 ligger Ramadanen fra 2. april - 4. maj.
Drikkepenge:
I Tyrkiet er det kutyme at give drikkepenge til ansatte i servicebranchen. Lønningerne i servicebranchen er lave, og de ansatte i servicefag lever delvist af deres drikkepenge. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, som du vælger at besøge. Vi opfordrer til, at du følger og respekterer denne skik og giver drikkepenge til ansatte i servicefag, så som tjenere, rengøringspersonale, taxachauffører, lokalguider osv. På hoteller, restauranter, cafeer osv. forventes det, at du giver ca. 10 % af regningens pris i drikkepenge. Bemærk, at der enkelte steder er lagt en ”service charge” på regningen, i så tilfælde forventes du ikke at give yderligere drikkepenge.
Elektricitet:
Der benyttes 220 Volt i Tyrkiet. Det kan anbefales at medbringe adapter til elektriske apparater med trebenet hanstik, da stikdåserne i Tyrkiet kun er til to ben.
Vand:
Vi anbefaler, at du kun drikker vand fra flaske og aldrig fra hanen, og at du er varsom med isterninger, med mindre disse er lavet på kildevand.
Mad og drikke:
Prisniveauet er lidt lavere end i Danmark. Et måltid mad koster typisk ca. kr. 100-125,-. Vin koster det samme som i Danmark – uanset om der er tale om importeret eller lokalproduceret vin. Importeret alkohol kan være dyrere end herhjemme.
Mobiltelefon:
En dansk mobil virker som udgangspunkt også i Tyrkiet. Tjek eventuelt for en sikkerheds skyld med din telefonudbyder, om du er tilmeldt udlandstelefoni. Vær varsom med brug af dataroaming, da dette er meget dyrt på et dansk abbonement i Tyrkiet. Det kan ofte betale sig at købe et telefonkort i Tyrkiet, hvis du gerne vil ringe hjem i løbet af ferien.
Transport:
Det er nemt og billigt at komme rundt med de lokale minibusser, ”dolmus”. Der står i forruden, hvor bussen kører til, og når du rækker hånden ud, stopper bussen. Du betaler blot, inden du stiger af. Bussen stopper hvor som helst på ruten. De offentlige busser, der kører mellem byerne, er af høj kvalitet og til meget rimelige priser. Desuden er det stadig billigere at køre i taxa i Tyrkiet end i Danmark, men prøv evt. at aftale en fast pris inden turens start. Vi anbefaler dig desuden at leje bil, så du kan komme rundt på egen hånd. Vi fraråder, at du lejer motorcykel eller scooter.
Pas & visum:
Danske statsborgere behøver ikke visum i forbindelse med rejser under tre måneders varighed til Tyrkiet. Dit pas skal være gyldigt mindst seks måneder efter hjemrejsen. Rejser du eller en af dine rejsefæller på fremmedpas eller på pas fra tredje land, beder vi dig venligst kontakte den tyrkiske ambassade i København på tlf. 39 20 55 00 vedr. evt. visumregler.
Rejseforsikring:
Den offentlige sygesikring dækker ikke i Tyrkiet. Det er derfor yderst vigtigt at være dækket af en rejseforsikring, når du rejser på ferie til Tyrkiet. Med en rejseforsikring vil du få aktiv og professionel hjælp på stedet, hvis uheldet er ude. Du kan tegne rejseforsikring gennem Sunweb hos AXA forsikring.
Rejsevejledning:
Vi anbefaler dig at læse Udenrigsministeriets rejsevejledning til Tyrkiet på https://um.dk/
Vaccination:
Der kræves ingen vaccinationer for at rejse til Tyrkiet. Vi anbefaler dog, at du spørger din egen læge til råds eller læser nærmere på https://www.vaccination.dk/. Vær opmærksom på, at dette ikke dækker over Corona-restriktionerne. Dem kan du læse mere om i vores FAQ: https://www.sunweb.dk/rejser/ofte-stillede-spoergsmaal/questions/88166
Betaling af udflugter mm.:
Betaling af udflugter og anden betaling til guiden foretages i euro eller med betalingskort.