1. Hjem
  2. Rejser
  3. Spanien
  4. Costa del Sol
  5. Málaga
Málaga

Rejser til Málaga

Hvornår er det bedste tidspunkt at tage på en storbyferie til Málaga i Spanien? Takket være det milde klima i efteråret og vinteren er der ikke noget dårligt tidspunkt at besøge byen på. Gennemsnitstemperaturen om vinteren er omkring 16 grader, og i højsommeren kan den komme op på 34 grader. Byen er derfor perfekt både til en storbyferie og en solferie.

Málaga ligger langs Costa del Sol i den spanske region Andalusien. Det er ikke kun en vigtig turistby, men også en af de ældste byer i Europa, og den er opdelt i 11 distrikter, som er centreret omkring Centro distriktet. 

Seværdigheder og ting at lave i Málaga

Málaga er fuld af smukke seværdigheder, som du kan opleve på din storbyferie eller solferie. Den ældste af disse seværdigheder er det romerske teater, som blev bygget omkring år 100. Lidt mere moderne er Málagas gamle bydel, hvor du finder katedralen med en 360 graders udsigt over byen fra det 87 meter høje tårn.

De, der kan lide at besøge museer under deres storbyferie, vil elske Málaga. I byen kan du nemlig både besøge Picassos barndomshjem og se hans udstillede malerier. Der er også et museum, der udelukkende er dedikeret til andalusiske vine.

En unik oplevelse er Soho kvarteret, hvor mange af væggene er udsmykket med smuk gadekunst. Dette område blev engang betragtet som nedslidt, men betragtes nu som et trendy kunstnercentrum i Andalusien. 

Shoppingmuligheder i byen

Hvis du er på udkig efter shopping, finder du Malagas bedste shoppingmuligheder langs de to parallelle gader Calle Larios og Calle Nueva. Centro Larios er et stort og meget populært indkøbscenter med omkring 150 butikker, og selvfølgelig kan du også finde shoppinggiganten El Corte Inglés i Málaga. 

Hvis du har tjekket ud fra dit hotel og har et par timer til overs inden din hjemrejse, er Plaza Mayor det perfekte sted at tilbringe tiden. Dette indkøbscenter ligger tæt på Málaga Lufthavn og har også en biograf og en bowlingbane. 

Strande i Málaga

Malagueta Beach ligger ved siden af havnen i byens centrum, så den er lige ved hånden, hvis du vil tilbringe en halv dag på stranden.  La Caleta er meget populær og besøgt om sommeren. El Palo stranden er den mest familievenlige strand, og Penon del Cuervo stranden er populær blandt unge mennesker, som samles her for at feste og grille! Hvis du er på udkig efter eventyr, er El Campo de Golf stranden meget populær blandt kitesurfere.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
15ºC
15ºC
23ºC
21ºC
23ºC
28ºC
31ºC
30ºC
28ºC
26ºC
22ºC
17ºC
Min. temp.
7ºC
10ºC
12ºC
13ºC
16ºC
20ºC
22ºC
24ºC
21ºC
18ºC
13ºC
11ºC

Populære hoteller

Populært rejsemål for

Ældre par Venne grupper Unge par Familie med små børn

Udflugter

Vi tilbyder et godt udvalg af udflugter til din rejse til Costa del Sol. Herunder kan du se vores gæsters favoritudflugter, men vi tilbyder flere end dem. De angivne priser er vejledende, og der er særlige rabatter for børn og babyer. Det er muligt at udflugtsprogrammet kan afvige fra beskrivelsen eller annulleres på grund af manglende efterspørgsel. Få inspiration til hvad du kan opleve på din destination og bestil dine udflugter her.

Oplev Granada

Fra 82 €
Tag på dagstur til utrolige Granada, og udforsk en af de smukkeste byer i Spanien, som bestemt er et besøg værd. Byen er berømt for sine gode univeriteter, sine mange shoppingmuligheder, kulturelle attraktioner og dets flotte, historiske arkitektur. Granada er bedst kendt for det berømte palads og fort, Alhambra, som går helt tilbage til det 14. århundrede. Et utroligt og bemærkelsesværdigt sted, som virkelig kan anbefales at opleve, når du holder ferie på Costa del Sol-kysten.

Gibraltar

Fra 56 €
Gå på opdagelse i Gibraltar, en lille stykke af England på den spanske kyst. Fra Marbella kan du allerede se et glimt af den storslået klippe, der er ikonisk for Gibraltar, og som ikke kan undgås, når du besøger stedet. På denne dagstur kan du vælge imellem 3 forskellige ture. Den første tager dig til den populære gade med masser af butikker og gode shoppingmuligheder, hvor du også i stedet kan vælge at tage en tur, som tager der rundt på Gibraltar og her oplever halvøens store klippe, imens du nyder udsigten fra højderne og bevæger dig ned i hulerne. Den sidste tur tager dig med båd, hvor du kan være heldige at se delfiner svømme op til båden. Efter bådturen er der tid til, at du kan besøge den populære shoppinggade.

En dag i Sevilla

Fra 67 €
Nyd en spændende dag i smukke Sevilla, hvor du her vil opleve byen sammen med vores guide og de andre gæster på turen. Du vil passere Marie Luisa-parken med dets flotte springvand og bygninger, hvorefter du besøge den berømte katedral, Giralda og det gyldne tårn. Herefter vil du opleve Sevillas jødiske kvarter, Santa Cruz, som består af en væld af smalle gader og gyder, og er kendt for sine mange farvede blomsterkasser.

Ronda

Fra 46 €
Tag på en smuk tur gennem bjergene til den lille bjergeby, Ronda, der er den næstældste by i Spanien. Ronda består oprindeligt af to byer, hvor den gamle by La Ciudad og den nye by Mercadillo, er smeltet sammen, men stadigvæk er opdelt via en stor kløft. Herfra vil du besøge vinmuseet og der vil være mulighed for vinsmagning. Til sidst vil du selvfølgelig også have tid til at opleve byen på egen hånd.

Praktisk information

Hovedstad:
Hovedstaden er Madrid.

Tid:
Spanien har ingen tidsforskel med Danmark, undtagen på de Kanariske Øer, der er de 1 time foran.

Sprog:
Det officielle sprog er spansk.

Penge:
Den officielle møntenhed er euroen.

Drikkepenge:
Det er normalt at give ca. 10% i drikkepenge på de spanske barer og restauranter.

Strøm:
Strømforsyningen er ligesom i Danmark 220 volt. Stikkontaktet kan dog godt have en anden form. I det tilfælde kan du købe et mellemled i supermarkedet.

Vand:
Det er ikke tilrådeligt at drikke vand fra hanen.

Mad:
Typiske spanske retter er tapas (små snacks) og paella (ris med skalddyr).

Mobiltelefon:
Din danske mobiltelefon virker også i Spanien.

Rejsedokumenter:
Du skal være i besiddelse af et gyldigt pas.

Turistskat
For rejser til Catalonien og De Baleariske Øer betales en turistskat per person per nat. Turistskatten omfatter alle personer over 17 år og betales til indkvarteringen ved ankomst.

Under 18 år:
Mindst én person på bookingen skal være fyldt 18 år på afrejsetidspunktet.