Forfatter |Publiceret den 19 februar, 2024|6.6 min læsning|

Zakynthos er en af de græske øer og ligger ligesom Korfu også i det blågrønne Ioniske hav. Havet er utroligt smukt, meget smukkere end man kan forestille sig. Med en ganske kort flyvetur kan du nå frem til dette vidunderlige paradise af sandstrande, palmer, skildpadder og azurblåt hav i Grækenland. Øen har utallige strande, hvor du kan nyde solen og opleve den smukke græske natur. Er du nysgerrig efter, hvor du skal hen og hvilke strande der er værd at besøge? Udforsk Zakynthos’ vidunderlige strande på din ferie til Zakynthos, og få en helt uforglemmelig solferie.

Navagio ‘Shipwreck’ Beach

Et af de smukkeste steder på Zakynthos er den berømte bugt Navagio Beach i nordvest på øen. Ved ankomsten til denne strand vil du straks bemærke de imponerende klippeformationer, den hvide strand og det klare turkisblå hav. Kombinationen af naturen her skaber dette helt magiske syn. Men det er ikke det eneste, der gør dette sted til en af de smukkeste strande på Zakynthos. På stranden ligger nemlig det berømte skibsvrag fra Panagiotis, der strandede her i begyndelsen af 1980’erne. Husk kameraet, dette er helt bestemt værd at dokumentere. Denne strand kan kun nåes med båd, så book en udflugt til søs og lad dig blive sejlet til denne helt igenem vidunderlige strand.

Er du blevet mere nysgerrig på Zakynthos undervandsverden? Så tag på en dykkerferie til Zakynthos.

Potamitis vindmøllen

I nordøst på Zakynthos står Potamitis Windmill, en traditionel græsk vindmølle i blåt og hvidt. Fordi vindmøllen er bygget på en klippe, har du her en fantastisk udsigt over det omkringliggende område. Gå hen til restauranten ved siden af vindmøllen og stil din sult med en af de typisk græske retter. Fra vindmøllen kan du gå ned ad en lang trappe til det azurblå hav. Kysten ved Potamitis Windmill har ikke en egentlig strand, så det er tvivlsomt, om den hører til på listen over de smukkeste strande på Zakynthos. Det synes vi dog! På terrassen er der solsenge, hvor du kan nyde solen. Trænger du til en svømmetur? Fra klipperne eller den anlagte badebro kan du nemt tage en forfriskende dukkert.

Se den smukke græske vindmølle Potamitis

Se den smukke græske vindmølle Potamitis

Makris Gialos

Vil du have en autentisk strandoplevelse på en af de smukkeste strande på Zakynthos så skal du besøge Makris Gialos. Denne hyggelige stenstrand er på den ene side afskærmet af en klippevæg og på den anden side af bølgende, grønne bjerge. Tag et stort strandhåndklæde med, når du besøger Makris Gialos, da der det meste af året ikke udlejes solsenge her. Derfor er stranden også dejligt stille, selv i de travle sommermåneder. Og glem ikke din snorkeludstyr. Det krystalklare hav er perfekt til at udforske undersøiske verden. Tip: Tag på en gåtur til siden af stranden og søg kølighed i en af bjerggrotterne.

Xigia Beach

Den hvide strand Xigia Beach er omgivet af klipper. På grund af kalkstenen og collagenet, der kommer fra klipperne, er vandet her en smule uklart. Lad dig ikke afskrække af dette, for vandet siges at have helbredende egenskaber for mennesker med ledproblemer eller hudsygdomme. Ikke så underligt, at stranden også kaldes ‘kurstedøen’. Lej en solseng, bestil en græsk lækkerbisken fra en af de små spisesteder og slap helt af i denne magiske bugt.

Skildpaddestranden Laganas, Kalamaki Beach og Chrystal beach

Laganas, Kalamaki Beach og Crystal Beach i syd på Zakynthos er alle sammen nogle fine sandstrande, der skråner blidt ned i havet. Ideelt, hvis du rejser med børn eller bare vil soppe i vandet på en af de smukkeste strande på Zakynthos. Men disse strande er ikke kun populære blandt turister. Du kan faktisk også støde på en skildpadde her! De er ikke farlige, men skildpaddderne kan blive skræmt væk af dig. Kom derfor ikke for tæt på disse helt fantastiske dyr. I ynglesæsonen er der små træstativer på stranden, der markerer hvor der ligger redder af æg, for at beskytte skildpaddeæggene. Vidste du, at havskildpadden Caretta Caretta har gjort den sydlige ø Marathonisi berømt? Denne ø er også kendt som Turtle Island. Tag på udflugt og beundr disse fantastiske dyr med dine egne øjne.

Oplev den skønne ø Marathonisi

Oplev den skønne ø Marathonisi og dens fantastiske strand

Porto Limnionas

En anden smuk strand på Zakynthos er Porto Limnionas på øens vestkyst. Det er perfekt, hvis du gerne vil kombinere solbadning med en helt særlig oplevelse. Via en trappe når du den smukke bugt med det krystalklare blå hav. Lej en båd og drag på egen hånd ud på vandet for at se øen fra den anden side. I nærheden af Porto Limnionas ligger der også smukke grotter, der kun kan nås med båd. Disse særlige grotter gør det til en af de smukkeste strande på Zakynthos. Hop i vandet fra båden og gå på opdagelse. Tip: Tag et snorkelsæt med!

Porto Zorro, Banana Beach, Plaka, St. Nicolas og Gerakas

Hvis du godt kan lide liv og glade dage, må du ikke gå glip af et besøg på strandene på det sydøstlige Zakynthos. Denne del af øen er mest turistet, så her finder du liv og glade dage, og der er masser af aktiviteter at foretage sig. Banana Beach er øens længste strand. Porto Zorro, Plaka, St. Nicolas og Gerakas er også helt sikkert et besøg værd. Bestil en forfriskende smoothie eller cocktail i en af strandbarerne, læn dig tilbage på en behagelig solseng og nyd en skøn dag ved havet. Husk solcremem, en god bog og lidt snacks, så er du god forberedt til en dag med solbadning.

Vil du gerne opleve alt hvad Zakynthos har at byde på? Så læs også “De 10 smukkeste oplevelser på Zakynthos“.

Oplev stranden "Banana Beach" på Zakynthos

Oplev stranden “Banana Beach” på Zakynthos

Dafni Beach

Dafni Beach ligger også i det sydøstlige Zakynthos, men er mindre overfyldt. Stranden kan kun nås ad en lille sandvej. Lad ikke dette holde dig fra at besøge denne strand, for ruten er virkelig værd at tage. På stranden er der et par hyggelige strandbarer, hvor du kan sætte dig til og få en lækker frokost. Bestemt et must, hvis du kan lide frisk fisk! Dafni Beach består hovedsageligt af sand, men der er også lidt sten og grus her og der. Ligger du ikke godt? Så lej en behagelig solseng. Dafni Beach er også en af de bedste strande på Zakynthos til at spotte skildpadder. I perioden omkring slutningen af juni er dele af stranden utilgængligt, da skildpadderne lægger deres æg her og disse reder bliver beskyttet.

I yngesæsonen for skildpadder kan du på strandene opdage disse træstativer, hvis formål er at beskytte rederne med skildpaddeæg

I skildpaddernes yngesæsonen kan du opdage disse træstativer der beskytter skildpaddeæggene under sandets overflade

Vil du se mere af øen? Så lej en bil. På mindre end en time er du allerede på den modsatte side af øen! Som du måske kan fornemme på det hele: Der er ikke mangel på smukke strande på Zakynthos! Uanset om du rejser alene med din partner, med børn eller med venner, så har den græske ø noget for enhver smag. Vil du også gerne udforske disse helt vidunderlige strande? Så se alle Sunwebs indkvarteringer på Zakynthos og planlæg med det samme din ferie! Læs også denne blog “De bedste restauranter på Zakynthos“, og få en masse inspiration til dit kommende græske eventyr.

Hej alle sammen! Mit navn er Amalie, 23 år gammel, og jeg er rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at opleve verdenen og dele ud af mine oplevelser. Nogle af mine yndlings destinationer er de græske øer, samt de kanariske øer. Når jeg rejser vægter jeg gastronomiske oplevelser i højsædet, smukke naturperler og kultur højt. Jeg håber at, du kan blive inspireret til endnu en rejse.
19 februar, 2024

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar