Forfatter |Publiceret den 04 april, 2024|8.2 min læsning|

Dubrovnikkysten udgør den sydligste region i Kroatien og er samtidig et af landets mest eftertragtede rejsemål. Kroatien og Dubrovnikkysten byder på meget mere end sol, strand og azurblåt vand. Dubrovnik har helt meget fortjent plads på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Ønsker du en ferie med hele pakken? Sol, kultur, strand, historie, natur og kulinariske øjeblikke. Så find straks din rejse til Dubrovnikkysten i Kroatien her hos Sunweb, og udforsk natur, historie og kultur på Dubrovnikkysten i Kroatien.

1. Udforsk historien bag den Gamle By i Dubrovnik

Dubrovniks gamle by er en perle langs Adriaterhavskysten og er et vidunderligt eksempel på en velbevaret middelalderlig by. Dubrovniks gamle by har en rig historie, der strækker sig tilbage til det 7. århundrede. Byen blev etableret som en handelspost af byzantinerne og voksede gradvist til at blive en betydningsfuld havn og handelsby under republikken Dubrovniks herredømme i middelalderen. Dubrovniks gamle by blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 1979 på grund af sin enestående universelle værdi og betydning som et eksempel på en velbevaret middelalderlig by. Denne status understreger betydningen af at bevare og beskytte Dubrovniks rige kulturarv for eftertiden.

Den Gamle By i Dubrovnik er kendt for sin imponerende arkitektur, der omfatter middelalderlige og renæssancebygninger. Byens befæstede bymure, der stammer fra det 13. århundrede, er velbevarede og strækker sig over to kilometer rundt om byen. Inden for murene kan du beundre smukke palæer, kirker og offentlige pladser, der vidner om Dubrovniks glorværdige fortid som en handelsmagt. Inden for de gamle bymure findes en række kulturelle skatte, herunder katedralen i Dubrovnik, St. Blaise-kirken, Rectors Palace og Sponza-paladset. Disse monumenter er ikke kun imponerende arkitektoniske værker, men de indeholder også værdifulde kunstværker, artefakter og historiske dokumenter, der fortæller historien om Dubrovniks fortid og kulturarv.

Stradun, også kendt som Placa, er Dubrovniks berømte hovedgade, der strækker sig fra Pile Gate til Ploče Gate. Denne smukke kalkstensbelagte gade er foret med elegante palæer, butikker, caféer og restauranter og er et populært mødested for både lokale og besøgende.

Hvis du elsker kulturelle indslag på din ferie, og generelt ønsker at tilegne dig ny viden om historiske begivenheder. Så må du ikke snyde dig selv for et besøg i den Gamle by.

Udforsk den Gamle By i Dubrovnik, Kroatien

Udforsk den Gamle By i Dubrovnik, Kroatien

2. Opdag naturskønheden og kulturen på Lokrum-øen

Lokrum-øen er en juvel i Adriaterhavet, beliggende kun en kort bådtur fra Dubrovniks kyst. Lokrum-øens historie strækker sig tilbage til oldtiden, hvor den blev beboet af Benediktinerordenen, der grundlagde et kloster på øen i det 11. århundrede. Øen har en rig historie med forskellige ejere og funktioner gennem århundrederne, herunder som et kloster, en fæstning og et rekreativt område. Lokrum-øen er ikke kun et smukt naturområde, men også et sted med stor kulturel og historisk betydning. Dens unikke kombination af natur, kultur og rekreation gør den til et must-see rejsemål for dig.

Lokrum er i dag et beskyttet naturreservat, der er hjemsted for en rig biodiversitet af planter og dyr. Øen er dækket af frodige skove, der er fyldt med duftende pinjetræer, cypresser og oliventræer. Du kan udforske de smukke haver, gå langs stierne og opdage de mange forskellige plantearter.

Ud over sin naturskønhed har Lokrum-øen også flere kulturelle skatte. Det mest iøjnefaldende er det gamle benediktinske kloster, der blev grundlagt i det 11. århundrede. På klosteret kan du udforske den smukke gårdhave, kirke og museum med udstillinger om øens historie og natur.

Lokrum-øen har også en særlig tiltrækningskraft på fans af tv-serien Game of Thrones, da den blev brugt som filmlocation under optagelserne af serien. Du kan se Iron Throne, som er en populær attraktion på øen, samt andre steder, der blev brugt som kulisse til serien. Så hvis du er ægte Game of Thrones fan, så må du bare besøge Lokrum-øen.

Sejl hen til Lokrum-øen og opdag den pragtfulde natur

Sejl hen til Lokrum-øen og opdag den pragtfulde natur

3. Mount Srd, et naturligt vartegn og historisk symbol

Mount Srd er et imponerende naturligt vartegn, der rejser sig over Dubrovniks skyline og tilbyder en fantastisk udsigt over byen og Adriaterhavet. Mount Srd, også kendt som Srđ, er en bjergtop med en højde på over 400 meter, der ligger nord for Dubrovniks gamle bydel. Det er en del af Dinariske Alper og er en af de højeste toppe i området. Mount Srd har en lang historie, der strækker sig tilbage til oldtiden. I løbet af middelalderen tjente bjerget som en strategisk position for byens forsvar, og det blev brugt til at etablere et forsvarsanlæg for at beskytte Dubrovnik mod angreb fra søen og landet.

På toppen af Mount Srd ligger Fort Imperial, et imponerende fæstningsværk, der blev bygget i det 19. århundrede under østrigsk-ungarsk styre. Fortet blev brugt som et militært anlæg og spillede en vigtig rolle i Dubrovniks forsvar. I dag fungerer det som et museum og udsigtspunkt, der tilbyder besøgende mulighed for at lære mere om regionens historie og nyde panoramaudsigten over byen og havet.

Den mest populære måde at nå toppen af Mount Srd på er ved at tage kabelbanen, der starter fra nær Ploče Gate i den gamle bydel. Kabelbanen tilbyder en behagelig og bekvem tur til toppen, hvor besøgende kan nyde den spektakulære udsigt og udforske Fort Imperial.

Udsigten fra Mount Srd er uden tvivl en af de mest betagende i Dubrovnik. Fra toppen kan besøgende beundre Dubrovniks gamle bydel, de røde tegltage, bymurene og Adriaterhavet i det fjerne. Det er et ideelt sted at se solnedgangen eller tage spektakulære billeder af byen og dens omgivelser.

Tag kabelbanen og opdag Mount Srd

Tag kabelbanen og opdag Mount Srd

4. Elafiti-øerne, en skjult perle i Adriaterhavet

Elafiti-øerne udgør en smuk øgruppe beliggende nær Dubrovniks kyst. Elafiti-øerne består primært af tre større øer: Koločep, Lopud og Šipan, samt en række mindre øer og holme. Disse øer er kendt for deres uspolerede natur, krystalklare farvande og charmerende landsbyer. Historien om Elafiti-øerne går tilbage til oldtiden, hvor de var beboet af illyrere og senere romere. Øerne blev senere besat af forskellige magter, herunder byzantinerne, venetianerne og østrig-ungarerne. I løbet af middelalderen blev øerne en vigtig del af Dubrovniks republik og tjente som handelscentre og sommerresidenser for adelen.

Elafiti-øerne er hjemsted for flere historiske og kulturelle skatte, herunder gamle kirker, palæer og ruiner. På øen Šipan kan besøgende udforske Skočibuha-paladset, en smuk renæssancebygning, der engang tilhørte en velstående handelsfamilie. På Koločep-øen finder man Ružmarin, et middelalderligt franciskansk kloster med en række værdifulde kunstværker og arkitektoniske detaljer.

Ud over deres kulturelle skatte tilbyder Elafiti-øerne også fantastiske muligheder for udendørs aktiviteter og rekreation. Du kan udforske øernes naturskønhed ved at vandre ad de maleriske stier, cykle langs kysten eller svømme og snorkle i det krystalklare vand. Øerne er også ideelle til afslapning og nydelse af solen på de maleriske strande.

Elafiti-øerne er let tilgængelige fra Dubrovnik med færge eller vandtaxi. Der er regelmæssige færgeruter, der forbinder Dubrovnik med øerne, hvilket gør det nemt for dig at udforske øgruppen på en dagstur.

5. Kærlighed til naturen i Trsteno Arboretum

Trsteno Arboretum er et betagende botanisk havekompleks beliggende i Trsteno, en lille by langs Dubrovniks kyst. Trsteno Arboretum har en lang historie, der går tilbage til det 15. århundrede, da det blev etableret af den adelige familie Gozze. Arboretummet blev senere udvidet af adelsfamilien Gučetić, der tilføjede nye plantearter og skabte de smukke terrasserede haver, vi ser i dag. Trsteno Arboretum huser en imponerende samling af eksotiske planter, træer og blomster fra hele verden. Besøgende kan udforske de forskellige sektioner af arboretummet og opdage en mangfoldighed af arter, herunder palmer, cypresser, agaver, magnoliaer og meget mere. Arboretummet fungerer også som et forskningscenter for bevaring af truede plantearter og biodiversitet.

Arboretummet er berømt for sin imponerende arkitektur og smukke havedesign. Terrasserne er prydet med gamle træer, farverige blomsterbede, springvand og skulpturer, der skaber en fortryllende atmosfære. Et af de mest bemærkelsesværdige træk ved Trsteno Arboretum er dets gigantiske platantræer, der stammer tilbage til det 15. og 16. århundrede.

Trsteno Arboretum er kendt for at have fungeret som en filmlocation under optagelserne af tv-serien Game of Thrones. Arboretummet blev brugt som kulisse til de smukke og overdådige haver i Kings Landing, hvor flere mindeværdige scener blev filmet. Så hvis du har set Game of Thrones, så er dette endnu en god grund til at rejse til Dubrovnikkysten i Kroatien.

At besøge Trsteno Arboretum er en uforglemmelig oplevelse for natur- og haveelskere. Arboretummet tilbyder også guidede ture, arrangementer og kulturelle programmer for besøgende i alle aldre.

Trsteno Arboretum, en botanisk have

Udforsk natur, historie og kultur på Dubrovnikkysten i Kroatien: Trsteno Arboretum

Udforsk natur, historie og kultur på Dubrovnikkysten i Kroatien. Lyder Dubrovnikkysten ikke som det perfekte sted at rejse til? Her får du en kombineret ferie med alt hvad hjertet begærer. Find den hetl perfekte indkvartering i Kroatien, så du kan få en fantastisk ferie. Her er der mere end rigeligt at se og opleve. Søger du endnu flere oplevelser i det kroatiske? Så gør dig selv den tjeneste at smage på det kroatiske køkken! Smag på landets rige kulturelle arv. Udforsk Sunwebs afbudsrejser til Kroatien og kom afsted med det samme.

Hej alle sammen! Mit navn er Amalie, 23 år gammel, og jeg er rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at opleve verdenen og dele ud af mine oplevelser. Nogle af mine yndlings destinationer er de græske øer, samt de kanariske øer. Når jeg rejser vægter jeg gastronomiske oplevelser i højsædet, smukke naturperler og kultur højt. Jeg håber at, du kan blive inspireret til endnu en rejse.
04 april, 2024

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar