Har du spørgsmål?

De 5 oftest stillede spørgsmål og svar

Tyrkiet (Lokale forholdsregler)

Indrejserestriktioner til Tyrkiet

For at kunne rejse til Tyrkiet med Sunweb, kræver det at alle rejsende kan opfylde de gældende krav fra udenrigsministeriet omkring rejser til Tyrkiet.

Rejsende fra Danmark til Tyrkiet skal kunne fremvise ét af følgende dokumenter:

  • Officiel dokumentation på at man er færdigvaccineret mod COVID-19 og at det er mindst 14 dage siden 2. dosis. 
  • Officiel dokumentation på at man har været tidligere smittet med COVID-19. Et immunitetspas er gyldigt efter 28 dage, og ind til 180 dage efter testdatoen.
  • Negativ PCR-test udført indenfor 72 timer før indrejse
  • Negativ antigen (hurtig) test udført indenfor 48 timer før indrejse
  • Børn under 12 år er undtaget.

Tyrkiet accepterer det europæiske coronapas. (EU's digitale certifikat). Tyrkiet anerkender også krydsvacciner godkendt i Danmark. 

Rejsende til Tyrkiet kan ved alle grænseovergange blive tilfældigt udvalgt til at få foretaget en PCR-test. Efter prøvetagningen får den rejsende lov at fortsætte til den endelige destination. Skulle testen vise sig at være positiv vil den smittede samt nære kontakter blive pålagt 14 dages karantæne på en selvvalgt adresse. Det er muligt at få foretaget en ny test på dag 10. Ved negativ testresultat kan karantænen afbrydes.

Vær opmærksom på at der kan gælde andre regler, såfremt du inden for de sidste 14 dage forud for indrejse i Tyrkiet har opholdt dig i et andet land end Danmark. Det anbefales at kontakte fly- eller rejseselskab herom, eller den tyrkiske ambassade i København.

Indrejseformular:

Med virkning fra den 15. marts 2021 skal indrejse i Tyrkiet registreres via følgende formular register.health.gov.tr. Registrering skal ske indenfor 72 timer før indrejse og gælder alle transportformer. Et print eller en elektronisk downloadet version af formularen skal medbringes på rejsen som dokumentation for registrering.

Karantæne- og testregler

Der er som udgangspunkt ikke krav om karantæne ved indrejse fra Danmark til Tyrkiet. Der er dog testkrav for ikke vaccinerede, se afsnit om indrejserestriktioner ovenfor.

Interne rejserestriktioner

Krav om HES-kode for personer, der rejser regionalt. Registre her: register.health.gov.tr

Børn, der endnu ikke er fyldt 2 år er ikke omfattet af kravet om HES-kode.

Rejsende, der flyver indenrigs i forbindelse med en international flyvning (f.eks. Ankara - Istanbul - København) har ikke behov for en HES-kode, såfremt transittiden ikke overstiger 24 timer.

Transitmuligheder

Det er muligt at rejse i transit gennem Tyrkiet. Der er ikke krav fra tyrkisk side til passagerer der kun rejser i transit og ikke forlader lufthavnen. Derimod er det destinationslandets krav der er gældende. Der kan dog være forhold du bør være opmærksom på, og det anbefales derfor at du kontakter dit rejse- eller flyselskab. Rejser du fra et andet land end Danmark, må du undersøge transitmuligheder med de lokale myndigheder.

Brug af mundbind på fly og i tyrkiske lufthavne er påkrævet.


Hvad hvis jeg bliver testet positiv for corona kort før afrejse – kan jeg så annullere min rejse og få mine penge tilbage?
Hvis du bliver testet positiv for corona, så ville det være din forsikring der skal dække dette, da du ikke kan rejse grundet sygdom. Hvis du er i tvivl om din forsikring dækker dette, anbefaler vi at du kontakter dem.
Børn under 2 år
Rejser du med et barn, som er under 2 år, betaler du kr. 300,- i et administrationsgebyr under forudsætning af, at barnet sidder hos sin forælder under flyrejsen og i transferbussen. Et spædbarn pr. voksen er tilladt. Bemærk at det er alderen på barnet ved hjemkomst, som er gældende. Det er forskelligt fra flyselskab til flyselskab, om børn under 2 år har ret til at medbringe indtjekket bagage. Børn under 2 år har dog altid lov til at medbringe en klapvogn eller barnevogn.
Har jeg brug for en Covid-19-test (PCR), når jeg rejser?
Alt efter hvilket land du besøger at det smart at få foretaget en PCR test i Danmark max 48 timer inden afgang.

De fleste EU lander godtager det danske EU coronapas som gyldig dokumentation. Du skal dog være opmærksom på at de fleste lande kræver at du er fuldt vaccineret og at der er gået minimum 14 dage efter dit sidste stik før afrejse. 

Læs om din rejses lokale forholdsregler her
Kan jeg få mine penge tilbage hvis rejsen bliver annulleret?
Ja, hvis vi er nødt til annullere din rejse på grund af corona, så vil dine penge blive refunderet indenfor 14 hverdage.

Send os en mail

Den nemmeste måde at komme i kontakt med os er ved at sende os en mail.

Send mail

Telefon

Ring til os på 70 22 04 64

Du kan se åbningstider her.

Facebook

For tips og inspiration besøg vores facebookside.

Se side

Betingelser

Du kan læse betingelser og 'værd at vide' for din rejse her.

Læs betingelser

Send os en mail

Den nemmeste måde at komme i kontakt med os er ved at sende os en mail.

Send mail

Telefon

Ring til os på 70 22 04 64

Du kan se åbningstider her.

Facebook

For tips og inspiration besøg vores facebookside.

Se side

Betingelser

Du kan læse betingelser og 'værd at vide' for din rejse her.

Læs betingelser