Har du spørgsmål?

De 5 oftest stillede spørgsmål og svar

Spanien – Obligatoriske forholdsregler

1. juli 2020 er det igen muligt at rejse til Spanien. Fra samme dato har den spanske regering gjort det obligatorisk for alle turister at udfylde en såkaldt FCS-formular inden ankomst til en lufthavn i Spanien. I denne formular skal du angive, hvilke lande du har besøgt i den seneste tid. Efter udfyldelse vil du modtage en QR-kode.

Formularen er personlig og ikke-overførbar til andre. Formularen er desuden også koblet til din flybillet. I tilfælde af at en passager er mindreårig må formularen udfyldes af en forælder eller værge, som er ansvarlig for at formularen bliver udfyldt med korrekt information. 

Inden indrejse til Spanien skal du sikre dig at formularen er underskrevet, enten på hjemmesiden https://spth.gob.es/ eller i mobilappen. Dette giver dig en QR-kode, som du skal kunne fremvise enten på papir eller i appen ved sundhedskontrollen i lufthavnen for at kunne rejse videre.

Hvis du underskriver formularen i appen, vil den fremgå under ’Mine rejser’ og du vil modtage en e-mail, som du kan printe.

Bemærk venligst at denne formular først kan udfyldes efter du har tjekket ind online da sædenummer er påkrævet. 

Det er obligatorisk at udfylde formularen. Hvis du ikke har udfyldt formularen, kan du blive nægtet indrejse til Spanien. 

Du kan læse mere om de generelle retningslinjer for din destination her.
Check-in (Check-in)
Vi anbefaler altid, at du er i lufthavnen senest 2 timer før anførte afrejsetidspunkt. Du vil kunne se på informationsskærmene i lufthavnen, hvilken skranke du skal henvende dig til for tjek ind og bagageaflevering.
Tyrkiet (Lokale forholdsregler)

Gul

Sunweb tilbyder sikre rejser til Tyrkiets sydkyst

Indrejserestriktioner

For at kunne rejse til Tyrkiet med Sunweb, kræver det at alle rejsende kan opfylde de gældende krav fra udenrigsministeriet omkring rejser til Tyrkiet.

Kravende er som følger:

  • Den rejsende er færdig vaccineret mod COVID-19 og har permanent bopæl i Danmark
  • Den rejsende har tidligere været smittet med COVID-19 og har permanent bopæl i Danmark. Immunitetspas må max være 6 måneder gammelt.
  • Den rejsende er under 12 år og rejser sammen medpersoner der opfylder mindst et af de to ovennævnte krav.
  • Børn mellem 12 og 18 år skal kunne fremvise en negativ PCR test der er mindre end 72 timer gammel, når de skal ind i landet. 


Såfremt den rejsende på tidspunktet for afrejse ikke kan opfylde minimum et af disse krav, så vil den forstående rejse desværre ikkekunne gennemføres.

Rejsende til Tyrkiet kan ved alle grænseovergange blive tilfældigt udvalgt til at få foretaget en PCR-test. Efter prøvetagningen får den rejsende lov at fortsætte til den endelige destination. Skulle testen vise sig at være positiv vil den smittede samt nære kontakter blive pålagt 14 dages karantæne på en selvvalgt adresse. Det er muligt at få foretaget en ny test på dag 10. Ved negativ testresultat kan karantænen afbrydes.

Vær opmærksom på at der kan gælde andre regler, såfremt du inden for de sidste 14 dage forud for indrejse i Tyrkiet har opholdt dig i et andet land end Danmark. Det anbefales at kontakte fly- eller rejseselskab herom, eller den tyrkiske ambassade i København.

Indrejseformular:

Med virkning fra den 15. marts 2021 skal indrejse i Tyrkiet registreres via følgende formular register.health.gov.tr. Registrering skal ske indenfor 72 timer før indrejse og gælder alle transportformer. Et print eller en elektronisk downloadet version af formularen skal medbringes på rejsen som dokumentation for registrering.

Øvrige restriktioner:

De tyrkiske statsbaner (TCDD) har oplyst, at den internationale togdrift, herunder togforbindelsen mellem Istanbul og Sofia, fortsat er indstillet.

Det danske coronapas for COVID-19-vaccination

Rejsende, som er vaccineret er undtaget indrejserestriktioner ved indrejse i Tyrkiet. Se ovenfor under Indrejserestriktioner.

Karantæne- og testregler

Der er som udgangspunkt ikke krav om karantæne ved indrejse fra Danmark til Tyrkiet. Der er dog testkrav for ikke vaccinerede, se afsnit om indrejserestriktioner ovenfor.

Interne rejserestriktioner

Krav om HES-kode for personer, der rejser regionalt. Registre her: register.health.gov.tr

Børn, der endnu ikke er fyldt 2 år er ikke omfattet af kravet om HES-kode.

Rejsende, der flyver indenrigs i forbindelse med en international flyvning (f.eks. Ankara - Istanbul - København) har ikke behov for en HES-kode, såfremt transittiden ikke overstiger 24 timer.

Transitmuligheder

Det er muligt at rejse i transit gennem Tyrkiet. Der er ikke krav fra tyrkisk side til passagerer der kun rejser i transit og ikke forlader lufthavnen. Derimod er det destinationslandets krav der er gældende. Der kan dog være forhold du bør være opmærksom på, og det anbefales derfor at du kontakter dit rejse- eller flyselskab. Rejser du fra et andet land end Danmark, må du undersøge transitmuligheder med de lokale myndigheder.

Brug af mundbind på fly og i tyrkiske lufthavne er påkrævet.
Afbestilling og dækning
Har du bestilt en rejse der ikke kan gennemføres pga. lokale corona restriktioner eller ændringer hos Udenrigsministeriet, vil du blive kontaktet af os hurtigst muligt og seneste to uger inden afrejse. Du skal derfor ikke foretage dig yderligere. Læs mere om vores tiltag her. Vi har på nuværende tidspunkt mulighed for at tilbyde dig en Coronavoucher eller vores fleksible ændrings- og refunderingsgaranti.


Bagage (Bagage)

Håndbagage er altid inkluderet hos Sunweb, men indtjekket bagage er ikke inkluderet i rejsens pris hos Sunweb. Du kan på denne måde bestille og betale for kun den mængde indtjekket bagage du har brug for. De specifikke priser for bagage vil fremgå ved bestilling af rejsen, og du kan desuden læse mere om dem her.

Send os en mail

Den nemmeste måde at komme i kontakt med os er ved at sende os en mail.

Send mail

Telefon

Ring til os på 70 22 04 64

Du kan se åbningstider her.

Facebook

For tips og inspiration besøg vores facebookside.

Se side

Betingelser

Du kan læse betingelser og 'værd at vide' for din rejse her.

Læs betingelser

Send os en mail

Den nemmeste måde at komme i kontakt med os er ved at sende os en mail.

Send mail

Telefon

Ring til os på 70 22 04 64

Du kan se åbningstider her.

Facebook

For tips og inspiration besøg vores facebookside.

Se side

Betingelser

Du kan læse betingelser og 'værd at vide' for din rejse her.

Læs betingelser