Forfatter |Publiceret den 17 januar, 2024|4.1 min læsning|

Det græske Zakynthos er en overraskende, tropisk og helt igennem smuk oplevelse kun små 4 timer i fly væk fra Danmark. Med det klare blå hav, imponerende klipper og hvide strande, hvor skildpadder kryber og svømmer rundt, er dette et sted, du gerne vil besøge! Er du nysgerrig efter de smukke seværdigheder på Zakynthos? Vi har samlet 10 smukke oplevelser, du kan få på din rejse til Zakynthos. Du kan læse om dem nedenfor.

1. Spot skildpadder på skildpaddernes ø, Marathonisi

En af de mest spændende seværdigheder på Zakynthos er uden tvivl skildpaddernes ø, Marathonisi. Caretta Caretta-skildpadder (en havskildpaddeart) lægger deres æg her. Sjovt faktum: halvdelen af havskildpadderne, der lægger deres æg i Grækenland, gør det på Zakynthos. Book en udflugt til øen eller tag derhen på egen hånd i en kano.

Caretta Caretta-skildpadden

Caretta Caretta-skildpadden

2. Nyd synet af Navagio Beach

Navagio Beach (også kendt som Shipwreck Beach) er en af de smukkeste steder på Zakynthos. En hvid strand, høje klipper, krystalklart vand og som prikken over i’et et gammelt skibsvrag. Hvad mere kan man ønske sig? Tag tidligt derhen for at undgå alt for mange mennesker.

3. Oplev specielle farveeffekter i Blue Caves

På Zakynthos er der ikke mangel på imponerende klipper. De meterhøje klipper er fyldt med huler. Blue Caves er klart de mest populære på grund af den smukke farveeffekt: lyset får hele hulen til at lyse op i en strålende blå farve. Sejlturen til disse grotter kan kombineres med et besøg i Navagio Bay, der ligger relativt tæt på og er en smuk oplevelse.

Zakynthos blue caves

De smukke klippeformationer langs Zakynthos’ kystlinje

4. Lej en ATV eller bil

Der er så mange dejlige steder på Zakynthos. Med en ATV eller bil kan du nemt køre langs landsbyerne og de flotte hvide sandstrande. Undervejs ser du de smukkeste marker med oliventræer og opdager de betagende udsigtspunkter over øens klipper. Lad kortet blive hjemme og se, hvor vejene fører dig hen.

5. Nyd solnedgangen i bjerglandsbyen Kampi

Hvis du tager til bjerglandsbyen Kampi ved aftentiden, vil du uden tvivl opleve en romantisk aften. Her kan du nyde solnedgangen og udsigten over klipperne og bugterne. Derefter kan du nyde noget græsk mad på en af tavernaerne i byen med en romantisk udsigt.

6. Slap af ved vandet ved Porto Limnionas og Porto Roxa

Kan du heller ikke få nok af det klare blå vand på Zakynthos? Vælg en solseng på en af kieselstrandene Porto Limnionas eller Porto Roxa på øens vestkyst. Udsigten er som et postkort. Disse strande er efter vores mening de smukkeste steder på Zakynthos.

7. Smag på det græske køkken

Kulinarisk nydelse er bestemt et højdepunkt på Zakynthos. Uanset om du spiser i en stor by eller opdager en taverna i en lille landsby, så ved grækerne, hvad der smager godt. Prøv de kendte souvlaki, tzatziki og moussaka, eller lad dig overraske af et bord fuld af små græske snacks (mezzes) til at dele. Få mere inspiration til det græske køkken her De bedste restauranter på Zakynthos.

Nyd en gastronomisk oplevelse på Zakynthos

Nyd en gastronomisk oplevelse på Zakynthos

8. Kurbadstrand Xigia Sulfur Beach

Modsætningen til hvad navnet antyder, er denne strand mere en spa end et sted at ligge i solen. Når du nærmer dig, kan du allerede lugte den markante svovlugt – heldigvis vænner du dig hurtigt til det. Vandet er fyldt med collagen og svovl, hvilket er godt for din hud. Svøm rundt i vandet og kom op igen som et fornyet menneske! Vil du gerne vide endnu mere om de mange strande på Zakynthos, så læs også denne blog “Udforsk Zakynthos’ vidunderlige strande“.

9. Lær alt om det græske køkken på Aristeon Olive Press Museum

Hvilke kulinariske aktiviteter har Zakynthos at byde på? Udover god mad kan du her lære mere om maden. I Aristeon Olive Press Museum i Lithàkia kan du se, hvordan olivenolie bliver lavet, og smage de mest specielle varianter, som f.eks. olivenolie med appelsin.

10. Udforsk den livlige Zakynthos by

Zakynthos by er en af de sjoveste steder på Zakynthos, hvis du har lyst til en hyggelig aften. Shopping, lækker mad, en tur i marinaen, alt er muligt. Når temperaturen falder om aftenen, kommer byen virkelig til live. Noget for dig? Book din Sunweb-ferie i Zakynthos by.

Zakynthos by

Zakynthos by

Oplev det magiske Zakynthos med Sunweb

Hos Sunweb kan du booke de smukkeste hoteller og lejligheder på hele Zakynthos ø. Se vores komplette udvalg på Zakynthos og book din rejse. Hos Sunweb tilbyder vi også et stort udvalg af afbudsrejser til Zakynthos.

Hej alle sammen! Mit navn er Amalie, 23 år gammel, og jeg er rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at opleve verdenen og dele ud af mine oplevelser. Nogle af mine yndlings destinationer er de græske øer, samt de kanariske øer. Når jeg rejser vægter jeg gastronomiske oplevelser i højsædet, smukke naturperler og kultur højt. Jeg håber at, du kan blive inspireret til endnu en rejse.
17 januar, 2024

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar