Forfatter |Publiceret den 16 februar, 2024|6 min læsning|

Fra trendy caféer i centrum til romantiske middage på autentiske restauranter ved vandet. Den græske ø Zakynthos er fyldt med de bedste restauranter, hvor du kan få en helt uforglemmelig kulinarisk græsk madoplevelse. Når vi siger tzatziki, fetaost og græsk salat, så tænker du straks på Grækenland. Vi har samlet de bedste restauranter på Zakynthos, så du nemt kan planlægge dine gastronomiske oplevelser inden du rejser afsted til skønne Zakynthos i Grækenland. Find med det samme det store udvalg af rejser til Zakynthos hos Sunweb, og drøm dig væk til dette græske paradis. 

Det græske køkken er kendte for deres tilgang til madlavning og råvarer

Det græske køkken er kendte for deres tilgang til madlavning og råvarer

Hvorfor er græsk mad så særligt?

Græsk mad er kendt for sine særlige kendetegn, der gør det til en højt elsket kulinarisk oplevelse. Det græske køkken lægger stor vægt på brugen af friske, lokale råvarer såsom olivenolie, friske urter, grøntsager og fisk. Mange græske retter er enkle, men nøje tilberedte for at fremhæve smagene og konsistensen af hver enkelt ingrediens. Variationen i det græske køkken er imponerende, med alt fra lækre salater og dips til saftige kødretter, fyldige supper og delikate bagværk. Brugen af friske urter samt krydderier tilføjer komplekse smagsnoter til retterne. Græsk mad er også kendt for at være naturligt sundt og ernæringsrigtigt, da det ofte indeholder masser af grøntsager, magert kød og fisk samt sunde fedtstoffer fra olivenolie og nødder.

Det sociale element er også vigtigt i græsk madlavning, hvor måltider ofte deles med familie og venner, hvilket skaber en følelse af fællesskab og glæde omkring bordet. Alt i alt er det kombinationen af friske ingredienser, enkelhed, smagfulde krydderier og fokus på fællesskab, der gør græsk mad til noget særligt og værdsat over hele verden.

Bedste restaurant i Zakynthos By

I Zakynthos By finder du de sjoveste og bedste restauranter. På Bochali-højen finder du ikke kun et århundreder gammelt slot, men også flere traditionelle tavernaer, hvor du kan nyde et ejligt græsk måltid. En af dem er restaurant Movida. Indendørs er det meget smukt indrettet, men hvis vejret er godt, så anbefaler vi klart et bord udenfor. Om aftenen har du nemlig en fænomenal udsigt over den oplyste havn og byen. Dem, der vil spise luksuriøst og stemningsfuldt, kan gå til restauranten Madisons. En trendy restaurant ved havet med venligt personale, der helt bstemt har fortjent en plads på listen over de bedste restauranter på Zakynthos. Menukortet er meget omfattende, du kan få alt fra fra risotto og sushi til burgere og steaks. Ideelt til en romantisk middag ved solnedgang.

De bedste lokale produkter og vine ved Argassi

Hvis du virkelig vil forkæle dig selv under din ferie på Zakynthos, så reserver et bord på Anadalis. Det ligger lige uden for centrum af Argassi og hører uden tvivl til blandt de bedste restauranter på Zakynthos. På denne græske taverna arbejder de kun med de bedste friske og lokale råvarer, så du kan nyde lækre og udsøgte middelhavsretter. Dette er også et herligt sted for vinentusiaster, her serveres nemlig de lækreste vine. Om aftenen kan du gå udenfor på deres terasse og nyde solnedgangen bag bjergene. Dette er den ultimative feriefølelse.

Sid og spis udenfor på en af de mange restauranter på Zakynthos

Sid og spis udenfor på en af de mange restauranter på Zakynthos

Ægte græsk mad på Zakynthos

Vil du smage og opleve det autentiske Grækenland på en traditionel græsk restaurant? I Tsilivi finder du restaurant Avli. Her er atmosfæren sjov og imødekommende. Det er klart også en af de bedste restauranter du finder på Zakynthos. De har en omfattende menu med typiske græske retter med kylling og lam til gyros og moussaka. I badebyen Argassi ligger restaurant Zorbas. Her finder du et menukort spækket med de lækreste retter, til tider kan det endda være svært at vælge mellem alle de delikate muligheder. Der er alt fra lækre friske skaldyr til en klassisk græsk salat. Tip: Prøv den mixed souvlaki. Portionerne er ret store, så hvis du er virkelig sulten, så er dette stedet for dig!

Prøv den græske gyros

Gyros er en populær græsk ret, der består af skiver af krydret kød, normalt svinekød, kylling eller lam, der er blevet marineret og derefter stegt på en vertikal grillspyd, kendt som en “gyrospid”. Kødet bliver traditionelt skåret i tynde skiver, og det serveres ofte i en pitabrød sammen med friske grøntsager som tomat, løg og salat, samt en dressing som tzatziki (en sauce lavet af yoghurt, agurk og hvidløg). Gyros er en populær “street food” i Grækenland og er også meget udbredt i andre dele af verden på grund af sin lækre smag og hurtige tilberedning.

Du kan næppe rejse til Grækenland uden at smage en ægte græsk gyros

Du kan næppe rejse til Grækenland uden at smage en ægte græsk gyros

Prøv også disse 3 populære græske retter

Moussaka, en lækker græsk ovensret, lavet af lag af aubergine, kartoffel, krydret kødsauce (ofte lam eller oksekød), tomater, løg og krydderier, toppet med en cremet bechamelsauce og derefter bagt indtil den er gyldenbrun. Souvlaki, souvlaki er grillet kød på spyd, normalt marineret i olivenolie, citronsaft, hvidløg og krydderier. Det kan være lavet af forskellige typer kød såsom svinekød, kylling eller lam. Souvlaki serveres ofte med pita, tzatziki og friske grøntsager. Spanakopita, spanakopita er en traditionel græsk tærte lavet med lag af butterdej fyldt med en blanding af spinat, løg, fetaost, æg og krydderier. Bages indtil den er sprød og gyldenbrun og serveres ofte som en del af en let frokost eller som en snack.

Prøv også ouzo. Spiritus, der er kendt for sin karakteristiske smag og aroma. Ouzo er en populær drik i Grækenland og serveres ofte som en aperitif eller som en del af en græsk måltidsoplevelse. Det er kendt for at være en integreret del af græsk kultur og nydes ofte sammen med meze (forskellige småretter).

Find en autentisk græsk restaurant og prøv den populære ret spanakopita

Find en autentisk græsk restaurant og prøv den populære ret spanakopita

Er du også blevet lidt småsulten nu? Hos Sunweb finder du et bredt udvalg af forskellige indkvarteringer på Zakynthos. Du kan både finde lækre all inclusive hoteller og hyggelige lejligheder. Vil du gerne have meget mere af Zakynthos, så læs også disse 2 blogs: “De 10 smukkeste oplevelser på Zakynthos” og “Tag på dykkerferie til Zakynthos“. Book din drømmeferie med det samme og gør dig klar til en ferie fyldt med helt fantastiske gastronomiske oplevelser. Velbekomme

Hej alle sammen! Mit navn er Amalie, 23 år gammel, og jeg er rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at opleve verdenen og dele ud af mine oplevelser. Nogle af mine yndlings destinationer er de græske øer, samt de kanariske øer. Når jeg rejser vægter jeg gastronomiske oplevelser i højsædet, smukke naturperler og kultur højt. Jeg håber at, du kan blive inspireret til endnu en rejse.
16 februar, 2024

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar