Forfatter |Publiceret den 15 februar, 2024|4.6 min læsning|

Når du rejser til Egypten, kommer du ikke kun for at dykke, slappe af og få lidt farve, men også for et eventyr af en helt uvurderlig værdi. Det kan vidst roligt siges at Egypten er verdenskendte for at være  pyramidernes land. Men hvor mange pyramider er der egentlig i Egypten? Der er over 80 pyramider i alle former og størrelser. Vi har samlet en masse information om Egyptens pyramider: Alt, hvad du skal vide om dem. Så du er godt forberedt inden du booker din rejse til Egypten. Book et hotel ved Rødehavet eller en Nilkrydstogt – det er helt op til dig!

Oplev de helt vidunderlige og skulpturelle monumenter

Oplev de helt vidunderlige, skulpturelle monumenter

Beundr de gamle skatte på et af museerne

Vi kan stadig lære noget af disse arkitektoniske mesterværker. De er tusinder af år gamle, men ofte stadig i perfekt stand. Pyramider blev bygget i en fjern fortid som gravmæler for herskerne i det gamle Egypten, faraoerne. Mummificeret, i sarkofager og med deres mest kostbare skatte blev de begravet inde i pyramiderne. Ofte med et labyrintsystem omkring dem for at narre gravrøvere. Det lykkedes ikke altid, mange af disse gravkamre er gennem tiden blevet røvet. Ønsker du at beundre mumier eller de støvede skatte som tilbage i tiden befandt sig inde i disse fantastiske pyramider? Besøg et af de imponerende museer og oplev de mange velbevarede egyptiske artefakter. Det er helt bestemt en anbefaling værd! Vil du læse mere om de mange museer i Egypten, så kan vi anbefale at du også læser “Besøg disse 5 museer i Egypten“.

Oplev de mange mumier på de forskellige museer rundt omkring i Egypten

Oplev de mange mumier på de forskellige museer rundt om i Egypten

Besøg de egyptiske pyramider

Alle de egyptiske pyramider ligger vest for Nilen. Tæt på vores hoteller i den populære badeby Hurghada afgår der dagligt ture med bus hen til pyramiderne. Efter seks timers afslapning i bussen, hvor der også er rig mulighed for sightseeing ud af vinduerne, befinder du dig blandt ørkenskattene. Vil du gøre det hele på én dag? Så book en dagstur til Giza-pyramiderne. Disse ligger tæt på den egyptiske hovedstad Cairo og er derfor let tilgængelige. Denne tur kan du nemt kombinere med et besøg på Det Egyptiske Museum eller basarerne i Cairo.

Giza-pyramiderne og Sfinx

Giza-pyramiderne er de mest imponerende af dem alle. Giza-pyramiderne er en imponerende samling af gamle gravmonumenter beliggende nær Cairo. Disse majestætiske pyramider, blev bygget for mere end 4.500 år siden. Pyramidene er et ikonisk symbol på det gamle Egyptens magt og tekniske dygtighed. De tre største pyramider, bygget til faraoerne Khufu, Khafre og Menkaure, rager højt op over ørkenen og fortsætter med at forbløffe og fascinere besøgende fra hele verden med deres imponerende skala og gådefulde historie. En udhugget sfinx vogter over de tre store pyramider som er over 100 meter høje samt de mindre pyramider. Vil du også gerne se indersiden af pyramiderne? Så frygt ej, det kan du sagtnes! Det er endda ganske billigt at købe adgangsbilletter til disse indendørs skatte. Prisen varierer lidt alt efter hvilken af pyramiderne du vil ind i. Adgangsbilletten betaler du separat for hver pyramide.

Vil du gerne læse meget mere om pyramiderne i Giza, så kan du læse om Pyramiderne i Giza, Egypten, fortalt af en af vores tidligere gæster.

Den majestætiske Sfinx der vogter over pyramiderne

Den majestætiske Sfinx der vogter over pyramiderne i Giza

3 tips til dit besøg ved de egyptiske pyramider

Det er selvfølgelig en god idé at være godt forberedt hjemmefra, inden du besøger de egyptiske pyramider. Med disse 3 tips undgår du overraskelser:

  • Er du videbegærlig? Book en guide online eller find en i Cairo. Der er nemlig ingen informationstavler ved pyramiderne.
  • Kom tidligt. Så undgår du de skarpeste solstråler og de største menneskemængder.
  • Eller kom sent. Hver aften er der lysshows på området ved Giza. Køb en adgangsbillet til det fantastiske show og få en helt magisk aften.

Alternativer til den eventyrlystne

Med et besøg ved Giza har du krydset et af punkterne af på din Egypten-bucketliste. Men du du gerne opleve flere af disse helt vidunderlige monumenter? Pyramiderne i Djoser og Dashur er de ældste pyramider i Egypten. Der går også turbusser til disse monumenter, så book en dagsudflugt hertil og få endnu mere pyramide for pengene. Du kan også vælge at slappe af i den egyptiske by Luxor. Her finder du også en masse egyptiske templer og gravmæler, samt et museum om mumier. Alt fra mennesker til katte, fisk og krokodiller er gennem tiden blevet mumificeret og er nu udtilles rundt omkring på de forskellige museer.

Pyramiderne i Giza, Egypten

Pyramiderne i Giza, Egypten

Egypten er et velegnet rejsemål til en ferie med en kombination af kultur, storslåede oplevelser og sol og strand. Du finder især mange gode badebyer ved Det Røde Hav. Særligt området ved Rødehavet er oplagt til en dykkerferie i Det Røde Hav i Egypten. Vil du også beundre de historiske skatte og meget andet i Egypten? Men på samme tid have en luksusferie? Så finder du hos Sunweb en stort udvalg af all inclusive ferier til Egypten.

Hej alle sammen! Mit navn er Amalie, 23 år gammel, og jeg er rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at opleve verdenen og dele ud af mine oplevelser. Nogle af mine yndlings destinationer er de græske øer, samt de kanariske øer. Når jeg rejser vægter jeg gastronomiske oplevelser i højsædet, smukke naturperler og kultur højt. Jeg håber at, du kan blive inspireret til endnu en rejse.
15 februar, 2024

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar