Forfatter |Publiceret den 02 februar, 2024|4.8 min læsning|

Dyk i Det Røde Hav i Egypten: Enten med familien, din partner eller vennerne. Hos Sunweb finder du et bredt udvalg af rejser til Egypten, der passer til jeres rejsebehov. I Det Røde Hav dykker du ned i et sandt undervandsparadis, hvor du med det helt klare krystalblå vand kan se de smukkeste fisk og de farverige koraller på havets bund. Et overvældende syn. Under havets overflade kan du udforske masser af rev, klipper og dykkervrag. Mange af hotellerne i Egypten har endda deres eget husrev (et rev, normalt tæt på kysten, der er tilgængeligt for dykkere direkte fra hotellet). Begynder eller erfaren dykker, Egypten har noget for enhver. Vi har samlet et overblik over gode dykkersteder i Egypten. 

Dyk ned i et eventyr af en anden verden

Udforsk et eventyr af en anden verden.

Dyk ned i Det Røde Hav: For begyndere og øvede

Næsten alle steder ved Det Røde Hav er veludstyret til dykkere. Har du ikke dykkercertifikat endnu? Så frygt ej, du kan finde dykkerskoler overalt, hvor du kan få dit certifikat på bare nogle få dage. Du starter enten i en pool eller sejler med en båd til et roligt rev, hvor du i dit eget tempo bliver fortrolig med den undersøiske verden. Men pas på, dykning kan være vanedannende og blive din nye favorithobby! Grundet den store efterspørgsel på dykning i Det Røde Hav finder du mange hoteller, der er indrettet til dykning. Her kan du nemt finde introduktionskursuser som, du kan deltage i. Er du en erfaren dykker, så kan du medbringe dit eget dykkergrej til Egypten, hvor mange hoteller tilbyder mulighed for opbevaring og plejning af dit udstyr under ferien. Book allerede nu dit hotel i Rødehavet, det kalder vi praktisk og nem ferie.

3 store dykkersteder i Egypten

Hurghada og El Gouna er de to største dykkersteder på vestsiden af det egyptiske Røde Hav. På den modsatte side ligger Sharm El Sheikh på Sinai-halvøen. Denne destination er også meget populær blandt dykkere.  På de lokale dykkerskoler kan du leje en båd for en hel dag eller en halv dag, så du kan besøge de smukkeste steder både over og under havets overflade. Vil du gerne kombinere dykning med en afslappende dag på stranden eller en tur ud i ørkenen, så kan vi klart anbefale, at du lejer båden i en halv dag. Du kan også tage forskellige snorkelture i Hurghada, El Gouna og Sharm El Sheikh. Ideelt, hvis du er på ferie med børn eller rejsefæller, der ikke er så glade for at dykke. Så kan de alligevel opdage den magiske, undersøiske verden, men på deres helt egen måde.

Oplev havets mange fisk og koraller

Oplev havets mange fisk og koraller.

Dyk ned til helt spektakulære skibsvrag

Vidste du, at der også er nogle verdensberømte skibsvrag i Det Røde Hav, som er særdeles populære blandt dykkere? Gør din dykkertur i Det Røde Hav til en vaskeægte opdagelsesrejse, besøg Thistlegorm vraget. Dette er måske det mest berømte vrag og en af de bedste vragdyk i verdenen. Thistlegorm vraget er et 126 meter langt britisk fragtskib. Under 2. verdenskrig lå skibet på anker tæt ved Suez kanalen, da der kom to tyske fly flyvende henover. Tyskerne bombede det britiske fragtskib, og skibet sank til bunds. Skibsvraget er yderst velbevaret, og du kan stadig finde hele lasten på skibet herunder biler, motorcykler, damplokomotiver, våben, ammunition og meget mere. Dette er en oplevelse udover det sædvanlige. Dyk ned i et stykke af verdenshistorien og oplev en rejse tilbage i tiden. Det må siges at være et sandt krigsmuseum.

De to skibsvrag Chrisoula K  og Giannis D ligger også på bunden af rødehavet, der ligger i Abu Nuhas revet, det rev i Rødehavet med flest skibsvrag. Giannis D, er det mest velbevarede vrag af dem alle. Lastbåden sank tilbage i 1983, altså for mere end 40 år siden. Den dag i dag er skibsvraget overgroet af de smukkeste koraller i smukke farver. Skibsvraget er hjemsted for alverdens liv, du kan være heldig at opleve forskellige arter af fisk, mens du dykker rundt og udforsker skibet.

Giannis D skirbsvrag, Egypten.

Giannis D skibsvrag, Egypten.

Det Røde Hav i Egypten: Den perfekte kombination af dykning og afslapning

Udover dykning i det Røde Hav har Egypten også meget andet at byde på. Tag for eksempel på en dagsudflugt til shoppingcentret i Hurghada, her kan du shoppe amok, gå langs den livige strandpromenade eller smage på Egypten på nogle af de mange restauranter. I det livlige område omkring den imponerende Al Mustafa-moské i Sharm El Sheik er der altid en masse at gå på opdagelse i. Du kan også vælge at blive nogle timer hjemme på hotellet og slappe af ved poolen. I Egypten finder du mange All inclusive hoteller, hvor du kan vælge at slappe af i deres spafaciliteter og nyde forkælelsen, oplagt til dig der elsker luksus og god service.

Al Mustafa Moské, Sharm Al Shiekh, Egypten

Al Mustafa Moské, Sharm Al Shiekh, Egypten.

Dyk ned i Det Røde Hav i Egypten. Der venter sig et sandt undersøsisk paradis. Du skal helt bestemt opleve Rødehavets underverden med egne øjne. Hvilket skibsvrag ligger øverst på din must-see liste? Måske planlægger du at besøge dem alle? Det forstår vi godt! Kan du slet ikke vente med at dykke ned i det hav af oplevelser der venter dig i Egypten? Book din afbudrejse til Egypten hos Sunweb og pak taskerne med det samme!

Hej alle sammen! Mit navn er Amalie, 23 år gammel, og jeg er rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at opleve verdenen og dele ud af mine oplevelser. Nogle af mine yndlings destinationer er de græske øer, samt de kanariske øer. Når jeg rejser vægter jeg gastronomiske oplevelser i højsædet, smukke naturperler og kultur højt. Jeg håber at, du kan blive inspireret til endnu en rejse.
02 februar, 2024

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar