Forfatter |Publiceret den 13 februar, 2024|5.6 min læsning|

En rejse til Egypten er en rejse med ældgammel historie og kultur. Det er oplagt at besøge et af de mange egyptiske museumer på din ferie til Egypten. På disse overdådige og spændende museumer finder du alt fra faraoer, mumier, gamle smykker, rester af bemærkelsesværdige bygningsværker og meget mere. Der er mere end rigeligt at gå på opdagelse i. Du kan i den grad fordybe dig helt ned i det gamle Egypten og alle de mange skatte og vidunderlige fund. Book din indkvartering i Egypten med det samme, og besøg disse 5 museumer i Egypten, for at få et helt unikt indblik i historien bag dette fantastiske land.

Fordyb dig i historien på museet for Egyptiske antikviteter Egypten

Dyk ned i historien på Museet for Egyptiske antikviteter i Egypten

1. Forsvind ind i den fortryllende historie på Museum for Egyptiske antikviteter

Museum for Egyptiske antikviteter bliver også kaldt både Det Egyptiske Museum og Kairo Museum. Det verdensberømte museum ligger i Egyptens hovedstad Kairo. Inde i dette viunder af et museum finder du hele 125.000 værdifulde genstande fra den gamle egyptiske verden. Med andre ord, er der mere end rigeligt at kigge på. Det helt store hovedværk på museet må siges at være Tutankhamun’s gyldne maske. Masken er et ikonisk symbol på oldtidens Egyptens rigdom og kultur. Denne imponerende maske blev opdaget i 1922 af den berømte britiske arkæolog Howard Carter i Kongernes Dal. Masken, som blev båret af den unge farao Tutankhamun under hans begravelsesceremoni, er lavet af 11 kg rent guld og indlagt med farverige ædelsten. Læs mere om opdagelsen af Tutankhamun’s grav her.

Men mumien af farao Ramses II, også kendt som Ramses den Store, er også en helt særlig perle. Dette er en af de mest velbevarede mumier. Ramses II regerede i det 13. århundrede f.Kr. og var en af Egyptens mest magtfulde faraoer, kendt for sine militære erobringer og byggeprojekter såsom Abu Simbel-templerne. Hans mumie blev opdaget i Kongernes Dal i 1881 og er siden blevet bevaret med omhu. Når du bevæger dig mellem mumierne, monumenterne og kunstværkerne, vil du forsvinde ind i en helt andet verden. Vi anbefaler du afsætter nok tid til dette fantastiske museum, og hvis du gerne vil se det hele, så skal du muligvis besøge Det Egyptiske Museum flere gange. Læs mere om vores favoritter på Det Egyptiske Museum her.

Opdag hovedværket Tutankhamun's gyldne maske

Se hovedværket på Det Egyptiske Museum: Tutankhamun’s gyldne maske

2. Opdag noget helt anderledes: Koptisk Museum i Kairo

På dette museum får du et indblik i den Koptisk-Ortodokse kirke i Egypten. Det er et af de få museer i Egypten, hvor du finder utallige koptiske kunstværker. Det koptiske Kairo er et område på en størrelse á 8.000 m2, her er der rigeligt at gå på opdagelse i. Du kan blandt andet se freskoer, glasværk, skulpturer, manuskripter og keramik. Derudover kan du også se den jødiske synagoge Ben Ezra, den berømte hængende kirke samt resterne af den gamle fæstning, også kendt som Babylon. Inde i Babylons fæstning ligger George’s Greek Church, som er en stor rundkirke der tidligerehen var sæde for den græske patriark af Alexandria. Koptisk Museum er dedikeret til, og hylder denne næsten uddøde kultur.

Koptisk Museum i Kairo

Udforsk den Koptisk-Ortodokse kirke og fordyb dig i den næsten uddøde kultur

3. Luxor Museum, Luxor-templet og Kongernes Dal

I byen Luxor finder du det smukke Luxor museum som er fyldt med pragt. Dette museum er langt fra lige så stort som Museum for Ægyptiske Antikviteter, men stadig et pragtfuldt museum at besøge. Her får du et indblik i den egyptiske historie gennem en omfattende samling af blandt andet skulpturer, mumier, gravkamre og andre udgravede fund fra den tid.

Hvis du alligevel er i Luxor, så besøg også Luxor-templet og Kongernes Dal. To betagende steder med en rig historie tæt på museet! Luxor-templet er et af de mest imponerende monumenter fra det gamle Egypten og var et vigtig religiøs og politisk center i sin tid. Kongernes Dal er kendt som et af de mest betydningsfulde arkæologiske områder i verden og er hjemsted for de royale gravkamre og monumenter for mange af Egyptens faraoer. Museet giver besøgende en mulighed for at forstå den dybe historie og betydning af disse kongelige gravsteder og de skatte, der er blevet fundet der.

4. Nubisk Museum: Museum og botanisk have

Nubisk Museum er et unikt museum beliggende på en stejl klippe ved Nilens bred i Aswan, Egypten. Museet er dedikeret til at udstille og bevare Nubiens rige kulturelle arv gennem en imponerende samling af monumentale artefakter. Dette museum er opdelt i 3 etager, hvorpå du kan dykke ned i den utrolige historie og med egne øjne se, hvordan den nubiske kultur opstod. Udover museets imponerende udstillinger kan du også nyde den omkringliggende botaniske have, der tilføjer en ekstra dimension af skønhed med de smukkeste blomster, vandfald og andre naturskønheder til denne unikke kulturelle oase. Nubisk Museum er et must-see for enhver, der ønsker at forstå og fordybe sig i Nubiens rige kulturarv og historie.

5. Tag på en rejse gennem forskellige tidsperioder på Hurghada Museum

Er du i Hurghada? Så må du bare besøge dette specielle museum. Hvad der virkelig adskiller dette egyptiske museum, er, at det giver dig et indblik i flere perioder, og ikke kun i den græske oldtid. Du finder også genstande fra den koptiske periode, den islamiske periode og det moderne Egypten. Således opdager du, hvordan Egypten så ud i alle de forskellige tidsperioder. Beundr hundredvis af gamle og historiske genstande, der er fundet overalt i Egypten. Fra keramik til smykker – der er så mange smukke ting at se her.

Hurghada Museum

Hurghada Museum, et museum der byder på lidt af hvert

Opdag mere af det smukke Egypten. Egypten er et land med en rig historie og kultur. Men udover de smukkeste egyptiske museer og de imponerende pyramider finder du også fantastiske gyldne strande, massevis af solskinstimer og gode dykkerforhold i blandt andet Rødehavet. Vil du gerne have så meget luksus som muligt på din ferie i Egypten? Så finder du hos Sunweb et bredt udvalg af all inclusive hoteller i Egypten. Der er så mange gode grunde til at rejse til Egypten! Vil du have endnu mere inspiration til din ferie i Egypten, så læs også “Drømmer du om sol og varme til vinter? Så tag til Egypten!“.

Hej alle sammen! Mit navn er Amalie, 23 år gammel, og jeg er rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at opleve verdenen og dele ud af mine oplevelser. Nogle af mine yndlings destinationer er de græske øer, samt de kanariske øer. Når jeg rejser vægter jeg gastronomiske oplevelser i højsædet, smukke naturperler og kultur højt. Jeg håber at, du kan blive inspireret til endnu en rejse.
13 februar, 2024

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar