Forfatter |Publiceret den 14 februar, 2024|7.4 min læsning|

Med en gennemsnitlig temperatur på 29°C og Nemo og hans venner der plasker omkring dig i vandet, er Egypten det perfekte rejsemål til en badeferie. På under fem timers flyvning er du i Egypten, i en badeby ved Det Røde Hav med fødderne i sandet og en parasol i din drink. Uanset om du rejser med din familie, kæresten eller din dykkermakker, så kan du nyde det ultimative ferieparadis ved Det Røde Hav. Hos Sunweb finder du et varieret udvalg af indkvarteringsmuligheder ved Det Røde Hav i Egypten. Vi har sammensat en liste med de 10 bedste badebyer ved Det Røde Hav, Egypten, til dig, så du kan finde din favorit badeby i Egypten.

1. Kendt badeby: Hurghada

Hurghada er en af verdens smukkeste og mest elskede dykke- og snorkeldestinationer! I denne egyptiske badeby ved Det Røde Hav finder du et bredt udvalg af luksuriøse all inclusive hoteller med god værdi for pengene. Men selv hvis du foretrækker at udforske forskellige terrasser og restauranter rundt i byen, er det livlige Hurghada et fremragende valg. Oplev den egyptiske kultur i den gamle bydel, Dahar. Besøg Hurghadas største moské, Al Mina Masjid. Eller tag en tur på det livlige marked (souken) hvor der sælges alt fra smukt farvede stoffer og lædervarer til håndmalet keramik. En lille anbefaling: Tag nogle tyrkiske krydderier med hjem som souvenir. Så kan du nyde minderne derhjemme!

2. Lille badeby: Makadi Bay

Udover byen Hurghada finder du også den lille badeby, Makadi Bay. Den har en svagt skrånende sandstrand, perfekt til dem, der rejser med små børn. Det er et fantastisk rejsemål for en familieferie, da du her finder svømmeparadiset, Makadi Water World og den egyptiske Madurodam: Mini Egypt Park. Til dig der vil på dykkerferie, så kan du med lidt held kan du spotte søkøer i naturen i denne egyptiske badeby ved Det Røde Hav. Se alle Sunweb’s indkvarteringer i Makadi Bay, Egypten. Læs mere om ferie i Makadi Bay her.

Oplev den mindre turistde perle Makadi Bay

Oplev den mindre turistde badeby Makadi Bay

3. Havneby ved Det Røde Hav: Port Safaga

Port Safaga er en lille havneby, der langsomt har udviklet sig til at være en mere og mere populær egyptisk badeby ved Det Røde Hav. Fordi den stadig er lidt mindre kendt, er der meget mere roligt og fredeligt her end i de fleste andre badebyer i Egypten. Karakteristisk er, at du her kan dykke, kitesurf eller windsurfe. Det kommer ikke som en overraskelse at mange vandsportsentusiaster ofte vælger at besøge denne skønne badeby. Fra Hurghada lufthavn kan du nemt og hurtigt nå hertil med enten bus eller (relativt billigt) tage en taxa.

4. I syden: Marsa Alam

Marsa Alam ligger i det sydlige Egypten ved Det Røde Hav. De fleste hoteller her har en såkaldt husrev. Det betyder, at du bare kan hoppe fra hotellets bro direkte ud i havet med dit snorkel- eller dykkerudstyr. Tip: Glem ikke dine vandsko, det er virkelig et must-have når du dykker og snorkler i Egypten. Vil du have en aktiv ferie, så kan du her kombinere vandleg med andre aktiviteter. I denne sydlige egyptiske badeby ved Det Røde Hav, Marsa Alam, kan du nemlig også tage på en uforglemmelig ørkenrejse. Hvad vælger du: jeep, quad eller kamel?

Dyk eller snorkl i det klare vand i badebyen Marsa Alam

Dyk eller snorkl i det klare vand i badebyen Marsa Alam

5. Det Røde Havs Riviera: Port Ghalib

Bare et par minutters kørsel fra Marsa Alam lufthavn ligger badebyen Port Ghalib. En paradisisk havneby, der kendetegnes ved den næststørste saltvandslagune i verden. Hvis du vil bade i luksus, kan du ikke få det bedre end på et af de luksuriøse hoteller i smukke Port Ghalib. Oplev snorkel-hotspottet Sha’ab Samadai, som er et spektakulært koralrev, hvor vilde delfiner ofte svømmer rundt. Til dem der foretrækker at blive på land, tag på en udflugt til de lokale botaniske haver. Marsa Alam ligger en stenkast derfra, så det er perfekt til en dagsudflugt!

6. Badebyen med det hele: Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh, også kendt som sjeikens bugt, er ikke uden grund en af de mest kendte badebyer i Egypten. Sol, hav, strand og bjerge, du kan opleve det hele her. Mellem Det Røde Havs rige koralrev og Sinai-ørkenen finder du Ras Mohammed Nationalpark. Et af de smukkeste steder på jorden. Kan du godt lide en god fest? Dette er stedet for dig. På berømte klubber som Pasha eller Busstop fortsætter festen til de tidlige morgentimer. Vidste du, at du fra Sharm el Sheikh også kan tage på en dagstur til Kairo for at beundre Sphinxen eller De Store Pyramider?

Udforsk den skønne hvide strand i Sharm El Sheikh

Udforsk den skønne hvide strand i Sharm El Sheikh

7. El Gouna: Venedig eller en badeby ved Det Røde Hav?

Ca. 30 km nord for det livlige Hurghada finder du ‘Venedig i Egypten’. Det er forskellige der øer er forbundet med broer, imellem øerne ses de fantatiske azurblå laguner. Et vidunder for øjet! El Gouna har en afslappet stemning, med alt inden for gå- eller tuktuk-afstand. Fun fact: Du kan bestille disse tuktuks direkte gennem din Uber-app. El Gouna er også det perfekte sted til en bådtur, en gåtur i havnen, hvor du kan beundre luksusyachterne. Læs meget mere om ferie i El Gouna her. Se også alle Sunwebs rejser til El Gouna.

8. Luksus badeby: Sahl Hasheesh

Sahl Hasheesh er også et dejligt luksusferiested, hvor du ikke behøver at bekymre dig om andet end at smøre dig ind i solcreme og nyde massevis af solskinstimer. Denne badeby ved Det Røde Hav er en ægte turistby, så du vil ikke mangle noget her. Der er endda oprettet en ‘Old Town’ del i byen, hvor du kan slentre gennem hyggelige gyder og udforske kunsteriske pladser. Bsøg en af restauranterne ude i dette ‘gamle centrum’ og nyd et lækkert måltid. Hos Sunweb finder du et nøje udplukket udvalg af indkvarteringer i Sahl Hasheesh ved Rødehavet i Egypten. Vil du gerne besøge badebyen Sahl Hasheesh, så læs også denne blog: Hold din ferie i Sahl Hasheesh i Egypten.

9. En historisk badey: El Quseir

Blandt alle de moderne egyptiske badebyer ved Det Røde Hav ligger perlen El Quseir. En fem tusind år gammel by med et osmannisk fort midt i centrum af byen. Fortet blev bygget i 1517 af Sultan Selim og blev brugt som et fort i mod portugisernes invasion. Besøg fortet og lær om de tidligere handelsruter og Quseirs strategiske beliggenhed. Fordyb dig i den interessante historie bag denne skønne badeby. El Quseir er også særligt velegnet til dykning, windsurfing og snorkling. I denne badeby kan du naturligvis også nyde Det Røde Hav med al dets pragt og herlighed.

10. Opdag det nordlige Røde Havs område: Taba

Denne egyptiske badeby ved Det Røde Hav ligger helt oppe i nord, på Sinai-halvøen ved Akababugten. Dette er tæt på grænsen mellem Israel og Jordan. Dette giver nogle helt fantastiske muligheder for fantastiske udflugter dertil. Forestil dig, dig selv i en Indiana Jones-film og book f.eks. en dagstur til verdensvidunderet Petra i Jordanien. Derudover kan du selvfølgelig også nyde de dejlige strande, den fortryllende undervandsverden og de luksuriøse feriesteder i Taba.

Dyk ned i historien bag den herlige badeby Taba

Dyk ned i historien om den vidunderlige badeby Taba

Endnu flere smukke strande?

Mellem Marsa Alam og Hurghada finder du også en af Egyptens smukkeste strande: El Quseir. Denne badeby er mindre turistet og en ægte skjult perle. Vil du surfe? Tag til den smukke strand i Dahab. Her er der altid en god vind, hvilket gør bølgerne perfekte til at kaste sig ud på dit board.

Hvilken egyptisk badeby tiltaler dig mest? Oplev de 10 bedste badebyer ved Det Røde Hav, Egypten og udvælg din egen favorit. Svært at vælge én enkelt, ik? Book en ferie til Rødehavet og besøg eventuelt flere af disse herlige badebyer. Vil du gerne prøve kræter med dykning i Rødehavet, så læs også “Dyk i Det Røde Hav i Egypten“. Vil du have endu mere luksus i Egypten? Så kan du med fordele vælge et all inclusive hotel ved Rødehavet i Egypten. Derudover tilbyder Sunweb også voksenhoteller, familievenlige hoteller og romantiske hoteller i Egypten. Kan du slet ikke vente med at opleve Det Røde Hav, så book med det samme en afbudsrejse til Egypten. Pak badetøjet og solcremen, mere behøver du ikke.

Hej alle sammen! Mit navn er Amalie, 23 år gammel, og jeg er rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at opleve verdenen og dele ud af mine oplevelser. Nogle af mine yndlings destinationer er de græske øer, samt de kanariske øer. Når jeg rejser vægter jeg gastronomiske oplevelser i højsædet, smukke naturperler og kultur højt. Jeg håber at, du kan blive inspireret til endnu en rejse.
14 februar, 2024

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar