Forfatter |Publiceret den 05 marts, 2024|6 min læsning|

Drømmer du om at rejse til Egypten? Så sidder du nok allerede nu og planlægger hvad du skal se og opleve i Egypten. Heldigvis er der masser af oplevelser og seværdigheder i det herlige Egypten. Hos Sunweb kan du booke din rejse til Egypten – så langt så godt. Men hvad skal du så opleve i Egypten? Shopping! Er du typen der godt kan lide at shoppe? Eller måske bare købe lokale varer og souvenirs på dine ferier? Så er du kommet til det rette sted. Læs alt om shopping i Egypten, inden du tager afsted på shoppingferie i Egypten. 

Shop amok i Citystars Mall

Shop amok i Citystars Mall

5 moderne shoppingcentre i Egypten

Egypten byder på en række moderne shoppingcentre, der tilbyder alt fra internationale mærkevarer til lokale produkter og underholdningsmuligheder. Her får du nogle af de mest populære shoppingcentre i Egypten. Uanset hvor du befinder dig i Egypten, vil du sandsynligvis kunne finde et shoppingcenter i nærheden, der opfylder dine behov og ønsker.

1. Citystars Mall (Kairo)

Citystars Mall er en af ​​Kairos største og mest prestigefyldte indkøbscentre. Det er hjemsted for mere end 750 butikker, restauranter og underholdningsfaciliteter fordelt over fem etager. Her finder du alt fra internationale mærker som Zara, H&M og Mango til egyptiske modebutikker og luksusforretninger. Centret har også et stort madområde, biografer og en indendørs forlystelsespark.

2. Mall of Arabia (Kairo)

Mall of Arabia er et af Kairos nyere indkøbscentre og er kendt for sit brede udvalg af butikker og underholdningsmuligheder. Centret har mere end 600 butikker, herunder internationale mærker som Nike, Adidas og Marks & Spencer, samt lokale forretninger og specialbutikker. Der er også flere restauranter, biografer og et stort legeområde for børn.

3. City Centre Alexandria (Alexandria)

City Centre Alexandria er det største indkøbscenter i Alexandria og tilbyder et omfattende udvalg af butikker, restauranter og fritidsfaciliteter. Centret har mere end 300 butikker, herunder internationale mærker som H&M, Zara og Sephora, samt lokale butikker og specialbutikker. Her finder du også restauranter, biografer og et stort supermarked.

4. Dandy Mega Mall (Kairo)

Dandy Mega Mall er et af Kairos mest populære indkøbscentre og tilbyder et bredt udvalg af butikker, restauranter og underholdningsmuligheder. Centret har mere end 400 butikker, herunder internationale mærker som Gap, Calvin Klein og Levi’s, samt lokale butikker og specialbutikker. Restauranter, biografer og en forlystelsespark finder du selvfølgelig også i dette shoppingcenter.

5. Cairo Festival City Mall (Kairo)

Cairo Festival City Mall er et af Kairos mest luksuriøse indkøbscentre og tilbyder et eksklusivt udvalg af butikker, restauranter og underholdningsmuligheder. Centret har mere end 300 butikker, herunder luksusmærker som Louis Vuitton, Gucci og Prada, samt internationale mærker og lokale butikker. Fælles for dette center er at du finder restauranter, biografer og et stort legeområde for børn i centret.

Vil du have endnu mere shopping, tag til Dandy Mega Mall

Besøg et af de mange shoppingcentre i Egypten

Shop lokalt på basarer og markeder i Egypten

Basarer og markeder i Egypten har en lang historie og er en integreret del af den lokale kultur og økonomi. Disse livlige handelscentre er ofte labyrintiske og fyldt med en mangfoldighed af varer, der spænder fra håndlavede kunsthåndværk til krydderier, tekstiler, smykker og meget mere. Khan El Khalili Basar i Kairo er et fremtrædende eksempel på en sådan basar, og dens historie strækker sig flere hundrede år tilbage til det 14. århundrede. Basaren blev oprettet under det osmanniske rige og voksede sig til en vigtig handelsplads for handlende fra hele regionen. I dag er Khan El Khalili stadig en af Cairo’s mest populære turistattraktioner og et pulserende knudepunkt for handel og kultur.

Egyptisk kunsthåndværk

Egyptisk kunsthåndværk er berømt verden over for sin skønhed, kvalitet og unikhed. Mange af de traditionelle kunsthåndværksteknikker, der anvendes i dag, har rødder i oldtidens Egypten og har overlevet i århundreder. Papyruskunst er en særlig populær form for kunsthåndværk, der stammer fra oldtidens Egypten, hvor papyrusplanten blev brugt til at skabe papir. Keramik, træskærerarbejde og metallurgi er også fremtrædende former for kunsthåndværk i Egypten, der ofte bruges til at skabe smukke og funktionelle genstande som vaser, skulpturer og smykker.

Gå på opdagelse i krydderier og te

Egypten har en rig kryddertradition, der går tilbage til antikken, hvor krydderier blev anvendt til madlavning, medicin og kosmetik. Krydderimarkeder i Egypten tilbyder et væld af aromatiske krydderier, urter og te, der er både velsmagende og helbredende. Hibiscus te, også kendt som karkade, er en populær egyptisk drik, der serveres varm eller kold og er kendt for sine sundhedsmæssige fordele og forfriskende smag. Krydderier som spidskommen, koriander, safran og kanel bruges ofte i det egyptiske køkken til at tilføje smag og aroma til retter som koshary, falafel og kofta.

Handl lokalt på din ferie i Egypten

Handl lokalt på din ferie i Egypten

Shop historiske egyptiske smykker

Egyptisk smykkekunst har en lang historie, der går tilbage til oldtiden, hvor ædle metaller og ædelstene blev brugt til at skabe smukke og symbolske smykker til de kongelige og de rige. Guld og sølv var særligt populære metaller i oldtidens Egypten, og de blev ofte prydet med ædelstene som lapis lazuli, turkis, onyx og ametyst. Smykker som halskæder, armbånd, øreringe og amuletter blev båret som beskyttelse mod det onde og som tegn på status og rigdom. I dag er egyptiske smykker stadig meget eftertragtede for deres skønhed og symbolik, og de kan købes i smykkebutikker og guldsmede over hele landet.

Alabast – hvad er det?

Egyptisk alabastarbejde har en lang tradition og er kendt for sin skønhed og håndværk. Alabast er en form for gipssten, der har været brugt i Egypten i tusinder af år til at skabe smukke og dekorative genstande som skåle, vaser, lysestager og statuer. Alabastarbejde er en af de ældste former for kunsthåndværk i Egypten og kan dateres tilbage til oldtiden, hvor det blev brugt til at skabe smukke gravgenstande og tempeludsmykning. I dag er alabast stadig et populært materiale i egyptisk kunsthåndværk, og det kan købes som souvenirs og dekorative genstande i butikker og markeder over hele landet.

Køb krukker eller andre spændende ting lavet af alabast

Køb krukker eller andre spændende ting lavet af alabast

Som du nok kan fornemme er der mange, mange shoopingmuligheder i Egypten. Så du får travlt hvis du skal nå et hele! Hvilket shoppingcenter bliver du første du besøger? Vil du gerne kombinere din shoppingferie i Egypten med andre oplevelser? Så søg inspiration her: mad og traditionelle retter, Egyptens pyramider, ørkenræs, 5 museumer i Egypteneller her dyk i Det Røde Hav. Hos Sunweb finder du indkvarteringer i flere af Egyptens bedste badebyer. Book for eksempel din ferie i El Gouna, Sahl Hasheesh eller Makadi Bay.

Hej alle sammen! Mit navn er Amalie, 23 år gammel, og jeg er rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at opleve verdenen og dele ud af mine oplevelser. Nogle af mine yndlings destinationer er de græske øer, samt de kanariske øer. Når jeg rejser vægter jeg gastronomiske oplevelser i højsædet, smukke naturperler og kultur højt. Jeg håber at, du kan blive inspireret til endnu en rejse.
05 marts, 2024

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar