Forfatter |Publiceret den 28 februar, 2024|4.4 min læsning|

Når vi tager på ferie er der ofte stor fokus på al den spændende mad, som vi skal nå at smage i løbet af ferien, og god mad kan man aldrig få for meget af på ferien – sådan er det også med drikkevarer. Men hvad drikker man rundt om i verden? og hvad skal du drikke på din ferie? Ligesom vi i Danmark har vores snaps, som altid er nærværende på det traditionelle danske frokostbord, så nyder andre drikkevarer samme popularitet på feriedestinationerne. Her giver vi dig en guide til de drikkevarer, du bør smage i løbet af ferien. Se Sunwebs udvalg af rejser til Grækenland, Tyrkiet, Spanien og Bulgarien

Når du rejser til Grækenland, skal du smage… Ouzo

Hvis du spiser på en græsk taverna, vil du tit opleve at få et lille glas sammen med regningen. Dette vil ofte være Ouzo. Ouzo er, i ufortyndet udgave, en klar drik med en stærk smag af anis. På varme sommerdage blandes den op med vand, hvorefter den får en grumset, hvid farve. Ouzo minder i høj grad om Raki, som blandt andet drikkes i Tyrkiet.

Retsina, ordet Retsina betyder harpiks på græsk. Retsina er græsk hvidvin med en meget karakteristisk smag af harpiks, og lokalproduceret Retsina serveres på stort set alle græske tavernaer. Vinen går rigtig godt til den græske mad, men det er sjældent en god idé at tage en flaske med til Danmark, da en stor del af ”Retsina-oplevelsen” er at drikke den i de rette omgivelser.

Få også inspiration til mad og restauranter i Grækenland liger her: De bedste restauranter på Zakynthos og Opdag de bedste restauranter på Rhodos.

Smag på den græske drik Ouzo

Smag på den græske drik Ouzo

Når du rejser til Tyrkiet, skal du smage… Tyrkisk kaffe og te

Når du først har smagt tyrkisk te eller kaffe, så virker alt andet som noget tyndt sjask – her får du virkelig smagsindtryk for alle pengene. Teen er som regel enten sort eller klar, og den serveres i små, fine glas og med masser af sukker. Den tyrkiske kaffe serveres i små kopper og er en del stærkere, end vi kender det fra Danmark. Kaffegrumset er ikke filtreret fra, så kaffen skal drikkes forsigtigt. Når du har drukket færdig, vendes grumset ud på en underkop, og hvis du er heldig, så kan du blive spået ud fra formen på grumset.

Ayran, drikken består af en sammenblanding af neutral yoghurt, vand og en smule salt. Den fungerer rigtig godt som tørstslukker i varmen og som drikkelse til stærkt krydret mad. I supermarkedet forveksler turister den ofte med almindelig mælk, men det kan absolut ikke anbefales at komme Ayran i kaffen.

Få også inspiration til det tyrkiske køkken lige her: Smag på Tyrkiet.

Tyrkisk te

Tyrkisk te

Når du rejser til Spanien, skal du smage… Sangria

Mange forbinder den spanske Sangria med 70’ernes grisefester, hvilket dog ikke gør drikken mindre smagfuld og forfriskende. Opskrifterne på Sangria er formentlig lige så mange som det antal spaniere, der laver den. Som udgangspunkt består punchen dog af vin, frugt, cognac, sukker og mineralvand med kulsyre.

Øl, Spanien er som sådan ikke kendt for sine store talenter inden for ølproduktion, alligevel oplever du en vis henførende feriefølelse af at sidde under den varme spanske sol med en iskold San Miguel i hånden. Smagsmæssigt ligger øllen ikke langt fra en almindelig pilsner, den er dog en smule lysere i farven.

Få også inspiration til det spanske køkken lige her: Hvad spiser man på en dag i Spanien?.

Sanria, en sommerlig drink med masser af frugter

Sanria, en sommerlig drink med masser af frugter

Når du rejser til Bulgarien, skal du smage… Rakia

Den bulgarske nationaldrik hedder Rakia og er en brændevin lavet på gæret frugt. Rakia er ikke kun populær i Bulgarien, men drikkes med stor nydelse på hele Balkan. Drikken laves på alverdens forskellige frugter, og indeholder i visse tilfælde op i mod 70% alkohol, så den skal drikkes med en vis omhu.

Menta, med sin klare grønne farve ser Menta unægtelig en smule giftig ud. Drikken er dog mildere end mange andre bulgarske typer af alkohol, idet den kun indeholder omkring 25% alkohol. Drikken er lavet på spearmint olier, og har derfor en frisk og sødelig smag. Manta serveres i cocktails eller blandet op med mælk.

Få endnu mere inspiration til din ferie i Bulgarien lige her: 8 fantastiske seværdigheder i Bulgarien.

Tag til Bulgarien og drik, rakia

Tag til Bulgarien og drik, rakia

Hvad skal du drikke på din ferie? Det er et godt spørgsmål, når du smager de de traditionelle drikke i hvert enkelte land, dykker du lidt ned i forskellige kulturer. Det er spændende! Udforsk med det samme Sunwebs afbudsrejser og find det land du helst vil besøge. Vil du heslt til Grækenland, Tyrkiet, Bulgarien eller Spanien? Valget er dit!

28 februar, 2024

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar