Forfatter |Publiceret den 20 februar, 2024|8.5 min læsning|

Ligesom i mange andre lande omkring Middelhavet så spiller mad selvfølgelig også en vigtig rolle her på øen Rhodos, Grækenland. Maden tilberedes i timevis for at kunne blive sammensat til de lækreste retter til alle de besøgende gæster. Skal du på ferie til Rhodos? Så må du absolut ikke gå glip af det græske køkken. Der venter dig et smagsunivers af en anden verden, det kan du bestemt godt se frem til. Opdag de bedste restauranter på Rhodos sammen med mig i denne blog. Sammen tager vi på en rejse gennem det lokale græske køkken, så du på bedste vis ved hvorhenne du skal spise under din ferie på Rhodos. Velbekomme!

På Rhodos finder du mange restauranter der er inspireret af de græske farver

På Rhodos finder du mange restauranter der er inspireret af de græske farver

De bedste restauranter i Rhodos By

I Rhodos By føles det som om, du rejser tilbage i tiden og lander i middelalderen. Denne ældgamle by på den nordlige del af øen er en ægte havneby. Her mødes historie og kultur. Den gamle bydel står ikke på UNESCOs verdensarvsliste for ingenting. Her er der altså både kulturelle og historiske oplevelser, samt en helt overdådig madcene. Atmosfæren i denne gamle hsitoriske bye er helt unikt og meget hyggelig. Byen har altså en livlig madscene med mange traditionelle græske tavernaer og restauranter, der serverer lækre lokale retter som moussaka, souvlaki og friskfanget fisk.

Restaurant Koukos i den moderne del af byen

Hvis du leder efter den bedste taverna i Rhodos By, så er Koukos absolut anbefalelsesværdig. Denne charmerende restaurant i den moderne del af byen har en hyggelig gård, hvor du kan nyde lokale specialiteter. Menuen på Koukos omfatter et udvalg af traditionelle græske retter lavet med friske lokale råvarer og traditionelle opskrifter. Derudover har de også et stort udvalg af ikke-græske retter på deres menu. Restauranten er åben hele dagen og har endda deres eget bageri, så du kan altså besøge denne restaurant hele dagen og få stillet din sult lige når det passer dig. Dette er også det ideelle sted at lære de lokale at kende, mens du nyder din græske kaffe. Koukos er et populært valg for både lokale og turister, der ønsker at opleve ægte græsk mad i en afslappet og indbydende atmosfære. Her kan du se et lille udpluk af deres menukort:

  • Pizzaer, burgere, sandwichs, pandekager, bøffer
  • Græsk salat, agurk, tomat, løg, grønne peberfrugt, sorte oliven, olivenolie og fetaost
  • Traditionel pitaroudia, pandestegte kager med grøntsager, kikærter og persille
  • Spicy feta salat
  • Blæksprutte i eddike

Mange restauranter i den gamle bydel

Den gamle bydel i Rhodos emmer af kultur. Her finder du byzantinske kirker, tyrkiske moskéer og forskellige museer. Utroligt interessant at besøge, og helt naturligt at blive lidt småsulten efter en hel dag med sightseeing. Heldigvis finder du i dette område en masse kendte og populære restauranter.

Rustico Restaurant. Denne taverna er blandt de bedste, klassiske restauranter i den gamle bydel i Rhodos og ligger tæt på det kendte klokketårn. Her finder du traditionelle retter som hjemmelavet moussaka og kleftiko, en slags gryderet. Og en bonus, det er til en god pris.

Har du lyst til fisk? Så kan du besøge Nireas. Dette er et meget populært sted, og det er naturligvis ikke uden grund. Her sidder du ved charmerende træborde omgivet af vinranker. Det kan næsten ikke blive mere græsk. Også dette sted må siges at være en af de bedste restauranter i den gamle bydel i Rhodos.

Et helt særligt tip: Rona, en restaurant og klub

Et andet tip til en helt speciel restaurant i Rhodos By er: Ronda. Denne restaurant er bygget i en rund, hvid kuppel. Inde i bygningen finder du en stor, rund bar. Udenfor i udendørsarealerne finder du et stort loungeområder, velegnet til afslapning direkte ned til stranden. Menuen inkluderer typisk en række friskfanget fisk og skaldyr, saftige steaks og grillet kød, friske salater og appetitvækkende snacks. Deres retter er ofte inspireret af det græske køkken og tilberedes med omhu og opmærksomhed på detaljer for at sikre en uovertruffen spiseoplevelse.

Ronda er også en beachclub. Festen på Ronda Beach Club inkluderer ofte levende musik eller DJ’s, der sørger for at holde stemningen høj med deres energifyldte beats og numre. Der er også rig mulighed for at danse under stjernerne på stranden eller i de udendørs loungeområder, hvor du kan nyde den friske havluft og den spektakulære udsigt, mens du giver den gas til musikkens rytmer. Med en bred vifte af cocktails, drikkevarer og lækre snacks til rådighed i baren, er der masser af muligheder for at skabe uforglemmelige minder med dine venner. Uanset om du er til en afslappet cocktail ved solnedgang eller fest hele natten, så vil Ronda Beach Club med garanti sikre dig en festlig oplevelse, som du sent vil glemme. Cocktails, snacks og frisk fisk: her begynder din ferie virkelig.

Besøg restauranten Bechclub Ronda

Besøg restauranten Bechclub Ronda

Nyd en frisk fisk ved stranden

For alle fiskeelskere er Rhodos et paradis på jorden. Her finder du masser af restauranter, hvor de serverer fisk, der blev fanget tidligere på samme dag. Friskere bliver det ikke. Fiskerestaurant Plimmiri i den tilsvarende kystby er et absolut must. Her ligger fisken klar til dig i disken. Hvilken vælger du? Efter at du har valgt, kan du se, hvordan fisken tilberedes foran dig på grillen. De hyggelige blå borde og stole skaber en græsk atmosfære, mens du nyder en lækker fiskefilet. Og hvis du kigger bag dig, kan du se blæksprutterne hænge på en snor. Lidt over Plimmiri finder du Mea Terra. Mea Terra hører bestemt også til på listen over de bedste resturanter på Rhodos. Denne restaurant ligger lige ved stranden og har en super fed indretning. Her kan du tage de smukkeste billeder og nyde cocktails og autentisk middelhavskøkken.

Det græske køkken er kendt for at bruge fisk i maden

Det græske køkken er kendt for at bruge fisk i maden

Restaurant César Meze Bar i Lindos

Er du i Lindos, så kan du nyde en fantastisk udsigt på restaurant César Meze Bar, særligt om aftenen hvor du kan nyde solnedgangen. På restaurant restaurant César Meze Bar serverer de retter fra det moderne græske køkken. Derudover tilbyder de en lang række af lækre mezes, der på perfekt vis kombinerer traditionelle smagsoplevelser med et moderne twist. Uanset om du nyder en afslappet frokost eller en romantisk middag ved solnedgang, vil César Meze Bar ikke skuffe dig med sin ekstraordinære atmosfære og det udsøgte græske køkken. På deres menu finder du blandt andet:

  • Grillet feta med honning og sesamfrø
  • Tzatziki med friskbagt brød
  • Souvlaki spyd med mørt kød og friske grøntsager
  • Friterede calamari med hjemmelavet tzatziki dip

Odessia Restaurant på øen Symi

Odessia Restaurant er en fremtrædende spisemulighed beliggende på øen Symi, kendt for sin forbløffende udsigt over det Ægæiske Hav og sin charmerende atmosfære. Restauranten specialiserer sig i autentiske græske retter, især fisk og skaldyr, der er tilberedt med friske lokale råvarer og traditionelle opskrifter. Uanset om du besøger Odessia til en romantisk middag ved solnedgang eller en afslappet frokost med familie og venner, er dette stedet at opleve ægte græsk gæstfrihed og madlavning i verdensklasse. Nogle af de lækre retter, du kan finde på Odessia Restaurantens menu, inkluderer:

  • Friskfanget hel fisk, grillet eller stegt med krydderier og urter
  • Skaldyrsplatte med rejer, muslinger, blæksprutter og krabber i en lækker tomat- eller hvidvinsauce
  • Moussaka, en traditionel græsk oplagt ret med lag af kartofler, aubergine, hakket kød og bechamelsauce, bagt til perfektion
  • Grillet oksekødssouvlaki med tzatziki, serveret med ris og salat

Mad udover det græske køkken

Vil du gerne forkæle dine smagsløg med noget andet end græsk mad? Så besøg Sole Giaguaro, hvor du kan nyde hjemmelavet pasta. Og hvad med middelhavet-asiatisk fusion? Hos TERRA Med i Faliraki får du en helt ny smagsoplevelse. Prøv for eksempel den krydrede vandmelonsalat med feta eller en baby aubergine med miso og krydret flødeost. Dette vil bestemt få mundvanet til at løbe.

Mine græske favoritter 

Nogle af mine favoritter inden for det græske køkken er helt bestemt gyros (gyros er en populær græsk streetfood lavet af krydret kød, skåret i tynde skiver og serveret i en pitabrød med friske grøntsager og tzatziki sauce) eller en klassisker, tzatziki med hjemmelavet brød til, mums, siger jeg bare. Disse retter har jeg fået igen og igen hver gang jeg har besøgt skønne Grækenland eller de græske øer. Ouzo, det helt bestemt også en favorit, mange af tjenerne på de mindre lokale restauranter ville elske at skåle med dig. Yamas!

Gå på opdagelse i det græske køkken

Gå på opdagelse i det græske køkken

Fra traditionelle tavernaer til fine dining, du finder simplehen det hele på den græske ø Rhodos. Rhodos emmer af kulinariske oplevelser. Det græske køkken er en sand fornøjelse for enhver der prissætter gastronomiske oplevelser højt. Find den indkvartering på Rhodos der passer allerbedst til dig, hvad enten du rejser med børn eller på romantisk ferie. og book din ferie til Rhodos med det samme. Vil du gerne vide endnu mere om det græske køkken, så læs også mine anbefalinger til restauranter på Zakynthos lige her: De bedste restauranter på Zakynthos. Er det svært at vælge mellem alle de fantastiske græske øer? Så tag på en rundrejse i Grækenland og oplev flere af de græske øer på én og samme ferie.

Hej alle sammen! Mit navn er Amalie, 23 år gammel, og jeg er rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at opleve verdenen og dele ud af mine oplevelser. Nogle af mine yndlings destinationer er de græske øer, samt de kanariske øer. Når jeg rejser vægter jeg gastronomiske oplevelser i højsædet, smukke naturperler og kultur højt. Jeg håber at, du kan blive inspireret til endnu en rejse.
20 februar, 2024

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar