Forfatter |Publiceret den 14 februar, 2024|6 min læsning|

Den hyggelige skidestination Châtel, beliggende i skiområdet Les Portes du Soleil i Frankrig, er en favorit blandt skientusiaster. Og det er ikke så underligt igen, da der er tale om et af verdens største skiområder. Er du også nysgerrig på, hvorfor regionen Chatel og Châtel er så populært blandt de tusindvis af besøgende, der rejser hertil hvert år? Châtel byder på lidt af det hele. Smukke pister, store bjerge, afterski og kælkning er bare nogle af de ting du kan foretage dig i dettge sneparadis. Vi har udvalgt fem eventyrlige oplevelser i Châtel, der gør lige netop denne destination helt perfekt til dit næste skieventyr.

Nyd det helt fantastiske skiforhold i Châtel

Nyd de helt fantastiske skiforhold i Châtel

1. Stå på ski i to lande på samme tid

Med 650 kilometer pister er Châtel et af de største skiområder i verden og strækker sig over både Frankrig og Schweiz. Derfor kan du stå på ski og snowboard i Schweiz den ene dag og en time senere i Frankrig. Hvor vildt er det ikke lige? Det gode ved dette område er, at det er egnet til folk på alle niveauer, så både begyndere og øvede vil uden tvivl kunne finde masser af udfordringer og muligheder her. Er du nysgerrig på, hvilken del af pisterne der passer bedst til dig? Pisterne i de mindre områder i Châtel er ideelle skisteder for begyndere og børn. Er du derimod en lidt mere erfaren skiløber, så kan du finde sjove og mere udfordrende pister ved Linga. Med to helt nye skilifte kommer du let op på pisterne. I Châtel finder du hele 11 grønne pister, 17 blå pister, 16 røde pister og 5 sorte pister. Hvis du er klar til et eventyr udover det sædvanlige, så se om du kan finde en af de skjulte off-piste nedkørsler. Dette er en helt magisk oplevelse. Er du mere til langrend? Så frygt ej! I dette skiområde er der omkring 25 kilometer langrendsløjper, du kan udforske.

2. Nyd det magiske snelandskab oppe i bjergene

Er du færdig med at stå på ski? Så er der stadig masser af andre sjove aktiviteter i skiområdet i Châtel! Tag en af de smukke vandreruter i bjergene i dette vinterparadis og oplev det eventyrlige snelandskab. Området Chablais, hvor Châtel ligger, er endda blevet udnævnt til officielt Unesco Geopark. Bjerget Morclan, der rager 1970 meter over landsbyen, så du sikkert allerede, da du ankom til dette vinterparadis. Du kan komme op til toppen af Morclan med en bjerglift. Jo højere du kommer, jo smukkere bliver udsigten over Genève søen og bjergene. På toppen belønnes du med den helt spetaktulære udsigt udover området.

Oplev udsigten fra toppen af Morclan bjerget

Oplev udsigten fra toppen af Morclan bjerget

3. Afterski til de sene (eller tidlige?) timer

Når aftenen falder på i bjergene, begynder afterski stemningen at brede sig over Châtel. Du forventer måske ikke det af sådan en autentisk bjerglandsby, men nattelivet i Châtel er bestemt ikke dårligt. Denne landsby er kendt for sin hyggelige og livlige stemning, og det kan du straks mærke, så snart du træder ind på en af de charmerende barer. Har du stadig energi efter at have stået på ski hele dagen i Châtel? Så kan du danse løs i den hyggelige atmosfære på en af de mange afterski steder. Her spilles der ofte den franske top 40 musik playliste, men lad ikke det holde dig tilbage, det gør kun oplevelsen sjovere og mere autentisk. Vil du gerne feste og danse til den lyse morgen, så tag på en af afterski klubberne i Châtel. Har du brug for en afslappende aften ude efter alle de timer på ski i Châtel? Så kan du tage i bowlingehallen og spille et par runder bowling med dem du holder af. Du kan også vælge at tage i biografen og se en forpremiere på de nyeste film. I vinter- og sommersæsonen er biograferne i landsbyen åbne dagligt.

4. Lokale landmænd i det bourgeois Châtel

Det der virkelig er dejligt ved Châtel er den charmerende bjerglandsby. Châtel er en gammel, autentisk, fransk og mindre turistet destination sammenlignet med mange andre steder. Balancen mellem de lokale og skiglade turister mærker du straks, når du er i Châtel. Efter en dag på pisterne er der stadig masser at se, smage og lave i Châtel. Du finder mange lokale håndværksprodukter, delikate skinker, tørrede pølser, oste og honning her. Mange landbrugsfamilier bor stadig omkring bjergene her i området, og sælger deres håndværk til alle de mange besøgende, så du kan købe friske produkter direkte fra deres gårde. Friskere fåes det ikke! I byen finder du alt, hvad du har brug for, fra skiudstyr og supermarkeder til bagerier og souvenirbutikker. Meget praktisk, hvis du skulle være så uheldig at glemme noget hjemmefra. En gang ugentligt finder du markedet og landsbyfesten.

Smag på de lokale og helt friske delikatesser

Smag på de lokale og helt friske delikatesser

5. Elsker du også ost? Dette er stedet for dig!

Sulten begynder så småt at melde sig efter en hel dag på ski, også er der intet bedre end at komme hjem til et himmelsk måltid. Efter masser af motion efter en hel dag på pisterne i Châtel, kan du nyde et stort, lækkert måltid helt uden skyldfølelse! I Châtel finder du restauranter, hvor du kan spise traditionelle franske retter. Hvis du virkelig elsker ost, så er du kommet til det rette sted. En stor anbefaling herfra er Fondue Savoyarde aux Morilles. Det er en stor, dampende gryde smeltet ostefondue med svampe, som du deler med din rejsemakker. Her kan du blandt andet dyppe lækre krydrede pølser og friskbagt brød i. En anden uundgåelig specialitet fra området omkring Chatel er raclette. Det er også en sjov spiseoplevelse, hvor du kan sidde og se den smeltende ost blive lækker sprød over ilden, og så skraber du selv osten over din tallerken med og færdiggører dit måltid. Gør din aftenmåltid til en hyggelig oplevelse, hvor alle sidder og tilbereder deres mad over racletten.

Prøv den traditionelle raclette og hyg om bordet med dine medrejsende

Prøv den traditionelle raclette og hyg om bordet med dine medrejsende

Det er ikke uden grund, at vi har placeret Châtel i Top 5 over de bedste og smukkeste skisteder i Frankrig. Har du allerede dine ski eller dit snowboard klar til din skiferie i Châtel? Så kan du hos Sunweb finde en indkvartering i Châtel. Du finder en lang række af forskellige typer af indkvarteringer, så du nemt kan finde den indkvartering, der passer bedst til dig og dine medrejsendes bedst. Sammen kan I skabe ferieminder, der varer hele livet. God tur!

Hej alle sammen! Mit navn er Amalie, 23 år gammel, og jeg er rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at opleve verdenen og dele ud af mine oplevelser. Nogle af mine yndlings destinationer er de græske øer, samt de kanariske øer. Når jeg rejser vægter jeg gastronomiske oplevelser i højsædet, smukke naturperler og kultur højt. Jeg håber at, du kan blive inspireret til endnu en rejse.
14 februar, 2024

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar