Forfatter |Publiceret den 11 marts, 2024|7.5 min læsning|

Ferie i Tyrkiet er en kærkommen favorit blandt mange danskere. Særligt Tyrkiets Sydkyst byder på mange herlige badebyer, der er helt perfekte til en ferie under den tyrkiske sol. Antalya er en by der bugner af gylde sandstrande, luksuriøse All inclusive hoteller og massevis af spændende seværdigheder og oplevelser. Her får du 12 ferieoplevelser i Antalya på Tyrkiets Sydkyst, så du kan få mest muligt ud af din ferie i Tyrkiet. Så er næste skridt bare at booke din rejse til Antalya, og det kan du med fordel gøre hos Sunweb

Tag på en helt fantastisk ferie til skønne Antalya

Tag på en helt fantastisk ferie til skønne Antalya

1. Den gamle By (Kaleiçi)

Kaleiçi, oversat til “indenfor borgen”, er en labyrint af smalle gader, der har været centrum for Antalya siden oldtiden. Det er en atmosfærisk blanding af historie og moderne liv, hvor du kan gå rundt i de snoede gader og opdage skjulte moskeer, restauranter og små butikker. Yivli Minaret, en karakteristisk seldsjuk minaret med et spiralvridningsdesign, er et ikonisk vartegn i området. Hadrianusporten, finder du også i den gamle by. Det er en velbevaret romersk byport, der stammer fra det 2. århundrede.

2. Antalya museum

Antalya Museum er et af de førende arkæologiske museer i Tyrkiet og huser en imponerende samling af genstande fra regionen. Museet er opdelt i flere sektioner, herunder en afdeling for bronzedøren fra Hattusa, Lycian-statuernes hal og et stort udendørsområde, der viser antikke stenmonumenter og statuer. Det er et must-besøg for enhver historieentusiast.

3. Düden vandfald

Düden-vandfaldene er en gruppe af vandfald i provinsen Antalya, Tyrkiet. Vandfaldene, dannet af genbrugsstationens vand, ligger 12 kilometer nordøst for Antalya. De øvre Düden-vandfald ligger i en naturskøn kløft og er let tilgængelige med bil eller offentlig transport. De nedre Düden-vandfald, der falder direkte ud i Middelhavet, er en mere spektakulær oplevelse, især når de ses fra havet på en bådtur. Du kan også tage en tur ind bag vandfaldet for en helt unik udsigt.

4. Perge ruiner

Perge, beliggende nær Antalya i Tyrkiet, er en gammel græsk-romersk by med en rig historie og imponerende ruiner. Byen blev grundlagt i det 7. århundrede f.Kr. og blomstrede under romersk herredømme som en vigtig handels- og kulturbastion. Perge er berømt for sit velbevarede teater, gymnasium, agora og termer. Disse imponerende ruiner giver et fascinerende indblik i det daglige liv i antikken og tiltrækker hvert år besøgende fra hele verden, der ønsker at udforske dens arkæologiske skatte og historie.

5. Aspendos teater

Aspendos Teater er et mesterværk af romersk arkitektur og er stadig i brug i dag til forestillinger og koncerter på grund af sin fantastiske akustik. Teatret er beliggende i en malerisk dal og kan rumme op til 15.000 tilskuere. Ud over teatret kan besøgende også udforske de omkringliggende ruiner, herunder et imponerende akvædukt. Selv efter næsten 2000 år, og herunder et hav af jordskælv står Aspendos teateret stadig i rigtig god stand. Går man tilbage til teaterets storhedstid så kunne tilskuer opleve gladiator- og dyrekampe her. Men teatret anvendes selvfølgelig ikke længere til dette, i stedet huser det blandt andet operaer, koncerter, balletter og mange andre former for optrædener.

Oplev det smukke Aspendos Teater i Antalya

Oplev det smukke Aspendos Teater i Antalya

6. Kursunlu vandfald naturpark

Kursunlu Vandfald Naturpark er en oase af natur beliggende i en frodig dal omkring 20 km nordøst for Antalya. Parken byder på smukke stier gennem skoven, der fører til det smukke Kursunlu Vandfald. Besøgende kan nyde picnicområder, fugletitting og endda muligheden for at svømme i de kølige pools under vandfaldet.

7. Strande i Konyaaltı og Lara

Konyaaltı Beach er en bred og langstrakt strand beliggende tæt på byens centrum og tilbyder en bred vifte af faciliteter og vandsportsaktiviteter. Lara Beach, kendt for sit gyldne sand og klare vand, ligger lidt længere væk mod øst og er populær blandt både lokale og turister. Begge strande er ideelle til afslapning og solbadning.

8. Yacht Charter og Boat Tours

At leje en yacht eller deltage i en bådtur er en fantastisk måde at udforske Antalyas kystlinje og de skjulte bugter langs Middelhavet. Besøgende kan vælge mellem forskellige typer ture, herunder sejlture langs kysten, snorklingsture til farverige rev og øhoppende eventyr.

9. Antalya akvarium

Antalya Akvarium er en af de største akvarier i verden og huser tusindvis af marine arter fra Middelhavet og andre oceaner. Akvariet har flere spændende udstillinger, herunder en imponerende tunnel gennem en stor tank fyldt med hajer og rokker, samt interaktive udstillinger om marine økosystemer og bevaring.

Se hajer og rokker svømme over hovedet på dig

Se hajer og rokker svømme over hovedet på dig

10. Natteliv i Antalya

Antalya har et livligt natteliv, især i områder som Kaleiçi og langs kysten. Du kan vælge mellem en bred vifte af barer, klubber og restauranter, der tilbyder alt fra traditionel tyrkisk musik til moderne DJ-sets og livekoncerter. Kaleiçi har en særlig charme om aftenen med sine hyggelige barer og udendørs caféer. Besøg Aura Club Antalya. En af de største natklubber i området med flere dansegulve, internationalt berømte DJ’s og en festlig atmosfære. Eller tag på Club Inferno, beliggende i den gamle bydel Kaleici, tilbyder de en blanding af moderne musik og traditionelle tyrkiske rytmer. Vil du have en stilfuld natklub med en terrasse, der har en betagende udsigt over Antalya’s skyline, samt indendørs dansegulv og loungeområder? Tag på Ally Night Club. Er du til en eksklusiv natklub med elegante indretning, VIP-områder og et imponerende lysshow? Så er stedet Club Celia lige noget for dig.

11. Tyrkisk mad i Antalya

Smag på Tyrkiet, det er helt bestemt et must. Efter at have oplevet alle disse 12 ferieoplevelser i Antalya på Tyrkiets Sydkyst Antalya, så kan sulten godt melde sig. Tyrkiet er i den grad kendt for sin mangfoldige gastronomiske scene, der byder på alt fra autentisk tyrkisk køkken til internationale retter. Her er massevis af populære restauranter i Antalya, som alle tilbyder en række af forskellige kulinariske oplevelser. Prøv for eksempel Seraser Fine Dining Restaurant, som er kendt for sin moderne tilgang og serverer både tyrkiske og internationale retter. Vanilla Lounge serverer et bredt udvalg af retter, herunder friskfanget fisk og skaldyr, lækre pastaer og salater. Vil du smage ægte tyrkisk mad, så besøg Tuvana Restaurant. Beliggende i en renoveret ottomansk villa i hjertet af Kaleiçi. De tilbyder en charmerende atmosfære og autentiske tyrkiske retter. Menuen omfatter traditionelle retter som kebabs, mezze og lækre dessert, alt sammen serveret i en smuk gårdhave omgivet af grønne områder. Guneyliler Restaurant er kendt for sin traditionelle tyrkiske grillmad og charmerende atmosfære. Beliggende i Antalyas gamle bydel.

12. Basarer og markeder i Antalya

Antalya er hjemsted for flere livlige markeder og basarer, hvor du kan opleve den lokale kultur, købe souvenirs og prøve autentiske tyrkiske delikatesser. Antalya Bazaar er en af ​​byens største og mest livlige markeder og strækker sig gennem Antalyas centrale distrikt. Her kan du finde alt fra friske frugter og grøntsager til krydderier, tøj, tasker, smykker og souvenirs. Aflæg også Antalya Old Bazaar et besøg. Her finder du en række små butikker, der sælger alt fra håndværk og kunsthåndværk til keramik, tæpper, lædervarer og antikviteter. Lokumcu Baba Basarısı, er specialiseret i tyrkisk slik, især lokum (tyrkisk delight). Her kan du prøve et væld af forskellige smagsvarianter, herunder rosen, pistacie, valnød og mange flere. Denizli Pasaji, også kendt som Textile Bazaar, er et must-besøg for dem, der leder efter stof og tekstiler. Basaren er fyldt med butikker, der sælger alt fra silke og bomuld til pels og læder. Udover disse markeder finder flere andre spændende.

Vil du gerne have en rigtig shoppingferie i Tyrkiet? Så søg meget mere inspiration her: markeder på Tyrkiets Sydkyst og her shopping i Tyrkiet.

Køb traditionelle tyrkiske varer på markederne

Køb traditionelle tyrkiske varer på markederne

Hvilken oplevelse af de 12 ferieoplevelser i Antalya på Tyrkiets Sydkyst vil du helst udforske først? Kan du slet ikke vente med at komme ned til varmen? Så udforsk Sunwebs udvalg af afbudsrejser til Tyrkiet. Udvalget af hoteller i Antalya er meget varieret og du finder nemt et hotel der passer til lige netop dine behov. Skal du rejse med børn? Så finder du forskellige familievenlige hoteller i Antalya. Vil du derimod gerne have en ferie med luksus og forkælelse i højsædet? Så vælg et hotel med wellness og spa.

Hej alle sammen! Mit navn er Amalie, 23 år gammel, og jeg er rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at opleve verdenen og dele ud af mine oplevelser. Nogle af mine yndlings destinationer er de græske øer, samt de kanariske øer. Når jeg rejser vægter jeg gastronomiske oplevelser i højsædet, smukke naturperler og kultur højt. Jeg håber at, du kan blive inspireret til endnu en rejse.
11 marts, 2024

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar