Forfatter |Publiceret den 02 februar, 2024|4.1 min læsning|

Tyrkiets Sydkyst er et oplagt feriested til afslapning og solbadning, det vidste du nok godt allerede. Men vidste du også at den Tyrkiske Sydkyst bugner af tyrkiske markeder og basarer. Du finder alt hvad hjertet begærer. Her er det helt almindeligt at forhandle og prutte om priserne. Du kommer med garanti hjem herfra med en masse smukke ting til en fordelagtig pris. Vil du have luksus på din ferie og shoppe amok i de tyrkiske basarer, så skynd dig at booke et all inclusive hotel på Tyrkiets sydkyst hos Sunweb. Oplev de bedste markeder på Tyrkiets Sydkyst, de er alle absolut et besøg værd!

Det største marked på Tyrkiets Sydkyst: Manavgat Marked

Når vi tænker på tyrkiske markeder, så tænker vi straks på Manavgat Marked i Side, en livlig og farverig atmosfære. Dette marked er det største marked på Tyrkiets Sydkyst. Markedet er særdeles populært blandt turister. Dette marked er helt overdækket, hvilket gør det behageligt at shoppe her, selv på de varmeste dage. Du kan besøge markedet hele ugen. Du må endelig ikke være bange for at forhandle og prutte om priserne her; det er helt normalt i Tyrkiet. Således sikrer du dig de smukkeste souvenirs, tøj, frisk frugt og grøntsager til en god pris. Markedet ligger i byen Manavgat, som ikke ligger særlig langt fra Antalya. Du kan enten selv komme derhen med lokale transportmuligheder eller booke en arrangeret udflugt derhen, hvor der er sørget for transporten til og fra markedet. Det er altid en god idé at tjekke de aktuelle åbningstider og forhold, da de kan variere afhængigt af sæsonen og lokale begivenheder. Men hvilke varer skal man gå efter når man shopper i Tyrkiet? Det kan du blive klogere på i denne blog: Shopping i Tyrkiet.

Nyd den fantastiske stemning og atmosfære på markedet.

Nyd den fantastiske stemning og atmosfære på markedet.

Masser af valgmuligheder i Antalya

Der er bestemt ikke mangel på markeder i Antalya. Det mest kendte marked her er Antalya Bazaar, hvor du hele ugen kan købe souvenirs, gaver, krydderier, tøj og autentisk service. Er du mere til lokale specialiteter, så kan du med fordel besøge Çağlayan Bazaar i det sydøstlige Antalya. Dette er et bondemarked fyldt med friske produkter som frugt, grøntsager, oliven og krydderier. Markedet er mindre kendt blandt udenlandske besøgende, så her undgår du masseturisme.

Shop løs i udsøgte krydderier.

Shop løs i udsøgte krydderier.

Lørdag er lig med tid til markedet i Side!

I Side finder du lørdagsmarkedet, lige ved siden af den store moské. Dette er et godt alternativ til det ugentlige Manavgat Marked, hvor du kan handle mellem kl. 8.00 og 13.00. Her skal du også finde dit indre handelstalent frem og forhandle med de lokale købmænd. Du vil helt bestemt ende med at forlade dette marked med poserne fulde af tøj, sko, tæpper, lamper, krydderier, slik og mad. Det er et godt sted at opleve den lokale kultur og nyde den livlige energi der er omkring disse markeder. Læs mere om oplevelser i Side her: top 5 oplevelser i Side, Tyrkiet og her en feriedag i Side, Tyrkiet.

Du finder et hav af autentiske tyrkiske varer.

Du finder et hav af autentiske tyrkiske varer her.

Shopping i den tidligere fiskerlandsby Kemer

Besøg det centrale marked i Kemer, der ligger lige bag postkontoret. Kemer er kendt for at have forskellige markeder alle ugens dage, den ene dag kan du købe de lækreste frugter og grøntsager. Næste dag kan du gå på opdagelse i et sandt marked af tekstiler. I Kemer finder du også en mindre handelsgade, hvor du også kan købe mange forskellige former for souvenirs. Trænger du til at blive kølet lidt ned i den hede varme? Så besøg en af de mange butikker med aircondition, hvor du på samme tid kan kigge på de smukkeste tasker, guldmønter eller lædervarer. Hvert år afholdes forskellige events i Kemer. Blandt de største og mest populære kan nævnes Kemer granatæblefestival, som afholdes i maj, Phaselis Kunst og Kultur Festival, som afholdes i september.

Du finder et hav af slik og tørret frugt på markederne.

Du finder et hav af slik og tørret frugt på markederne.

Kan du slet ikke vente med at udforske basarene og markederne på Tyrkiets Sydkyst, så book med det samme et hotel i enten Alanya, Antalya, Side, Belek eller Kemer. Valget er dit! Hos Sunweb finder du også et stort udvalg af afbudsrejser til Tyrkiets Sydkyst, så pak kufferten, men gem noget ekstra plads, til alle de mange fantastiske fund du vil finde på de bedste markeder på Tyrkiets Sydkyst. Oplev de bedste markeder på Tyrkiets Sydkyst sammen med Sunweb. God shoppelyst!

Hej alle sammen! Mit navn er Amalie, 23 år gammel, og jeg er rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at opleve verdenen og dele ud af mine oplevelser. Nogle af mine yndlings destinationer er de græske øer, samt de kanariske øer. Når jeg rejser vægter jeg gastronomiske oplevelser i højsædet, smukke naturperler og kultur højt. Jeg håber at, du kan blive inspireret til endnu en rejse.
02 februar, 2024

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar