Forfatter |Publiceret den 05 februar, 2024|6.4 min læsning|

Tyrkiets Sydkyst finder du den smukke kystby Alanya. Alanya rummer både sandstrand, naturområder, bjerge og farverige basarer. Er du nysgerrig på, hvad der er at lave i Alanya? For at gøre det nemmere for dig har vi samlet top 5 seværdigheder i Alanya, TyrkietPå vestsiden ligger Kleopatra-stranden, og på østsiden finder du Keykubat-stranden. Besøg Dimçay-bjergfloden. Her finder du den smukke flod og hyggelige picnicområder for hele familien. Foretrækker du en mere kulturel tur? Besøg Alanya Kalesi. Vil du hellere bruge dagen på shopping? Så oplev den farverige basar i centrum. En by på Tyrkiets Sydkyst med lidt af det hele!

1. Nyd udsigten fra Det Røde Tårn, Kizil Kule

Når vi taler om seværdigheder i Alanya, så kan vi bestemt ikke komme udenom Det Røde Tårn, på tyrkisk kaldt Kizil Kule. Dette tårn er ottekantet og befinder sig lige ved havnen. Tårnet er hele 33 meter højt og 12,5 meter bredt. Tårnet bliver endda også betragtet som et symbol på byen. Det Røde Tårn blev bygget i det 13. århundrede. I gamle dage havde tårnet til formål at beskytte skibsværftet og havnen mod fjender, heldigvis bruges tårnet den dag i dag ikke længere til samme formål. Nu er tårnet en kæmpe attraktion for besøgende i Alanya. Det er bestemt et besøg værd at opleve denne spændende og historiske seværdighed. Når du har bestiget de 85 stejle trin, kommer du op på øverste etage, hvor du har en helt fantastisk udsigt over havnen, havet og den østlige del af byen.

På tårnets nederste etage finder du et etnologisk museum, som fortæller om tårnets historie og opbygning. Her finder du også en udstilling af våben, skibsmodeller og meget andet. Er du vild med historie, så er det absolut besøget værd. En lille anbefaling herfra, tag godt fodtøj på til denne aktivitet, for at gøre turen så behagelig som muligt.

Det Røde Tårn i Alanya

Det Røde Tårn i Alanya.

2. Udforsk historien bag Alanyas Slot

Øverst i byen, ca. 250 meter over havets overflade, ligger Alanya Kalesi: Alanyas middelalderlige slot. Slottet betegnes også som et af Alanyas vartegn. Dette slot er en af de mest imponerende seværdigheder i Alanya og endda også i hele Tyrkiet. Slottets mur består af 140 tårne, disse tårne giver slottet en helt særlig og meget speciel udstråling. Når du kommer inden for slottets vægge befinder du dig i et sandt friluftsmuseum. Her finder du blandt andet udstillinger med resterne af overnatningssteder, forskellige moskéer og kirker, et overdækket marked, vagttårne og tyrkiske bade. Slottet er omgivet af en 6 kilometer lang mur, som huser selve slottet.

Der er rig mulighed for at tage på opdagelse her og fordybe dig i det gamle Tyrkiet. Gå en tur langs den lange slotsmur, og på den ene side har du udsigt over Kleopatra-stranden, og på den anden side ser du ud over havnen. Husk kameraet til denne billedskønne seværdighed. Vil du gøre turen hertil lidt ekstra sjov? Tag kabelbanen fra byen op til slottet. Går din næste ferie til Alanya, så bør denne seværdighed bestemt ikke mangle på dit rejseprogram. Hvilken placering vill du give slottet på din liste over top 5 seværdigheder i Alanya, Tyrkiet?

Et af Tyrkiets vartegn, Alanyas slot.

Et af Tyrkiets vartegn, Alanyas slot.

3. Køl ned i Dim-grotterne

Temperaturen i Alanya kan, særligt om sommeren, blive temmelig høj. Er du op udkig efter aktiviteter du kan lave i Alanya i den hede varme? Så er en udflugt til Dim-grotterne helt klart en fantastisk idé. Temperaturen inde i grotten er stabil året rundt og ligger mellem 18-19 ° C, mens luftfugtigheden er på ca. 90 % året rundt.  Dim-grotterne er en helt fantastisk drypstenhule. Den komplette længde af grotten er 360 meter. Dim-grotterne ligger lidt længere inde i landet. Grotterne er mere end en million år gamle, af alle tilgænglige grotter du finder i Tyrkiet, er Dim-grotterne de næststørste. Du kan vælge mellem to vandreruter: en kort rute på 50 meter og en længere en på 350 meter. Mens du går på disse stier, ser du tusindvis af smukt oplyste stalaktitter og stalagmitter. Du kan vælge at afslutte udflugten med en forfriskende dukkert i søen.

Dim-grotterne, den perfekte aktivitet til de aller varmeste dage.

Dim-grotterne, den perfekte aktivitet til de aller varmeste dage.

4. Besøg havnen, den gamle bydel og fredagsmarkedet

Havnen i Alanya er det mest livlige område i byen. Det er det perfekte sted at tage hen til, hvis du gerne vil opleve en hyggelig atmosfære og god stemning. Du kan slentre langs boulevarden, tage på en af de mange caféer og sidde på terassen hvor du kan nyde udsigten af de store piratskibe i havnen. Havnen er omkranset af den gamle bydel. Bydelen er fyldt med autentiske restauranter, butikker og thehuse. Her kan du smage på kulturen fra de meget gæstfrie indbyggere i Alanya.

Om fredagen afholdes den populære Cuma Bazaar (cuma betyder fredag). Det særlige ved Cuma Bazaar er det kun er en gang om ugen. Hvilket vil sige at tiltrækningskræften også er større. Derfor er der ofte et større antal besøgende her, sammenlignet med almindelige basarer. Du kan snuse rundt blandt de mange forskellige boder, her kan du for eksempel shoppe varer såsom tekstiler, smykker, krydderier, frisk frugt og grøntsager, souvenirs og meget mere. På markedet er det normalt at prutte om prisen med de lokale købmænd. Vil du gerne opleve mange forskellige basarer, så læs også vores blog om de bedste markeder på Tyrkiets Sydkyst.

5. Tag på stand-up paddleboarding ved solopgang

Vil du gerne opleve udsigten over Alanya på en ny måde? Måske en lidt anerledes og sjov måde? Så kan du vælge at stå på paddleboard og prøver kræfter med SUP-padel. Når du står på paddleboardet, padler du dig selv fremad med paddlen mens du står oprejst på et board, der minder meget om et surfbræt. Du kan mange steder i Alanya leje disse paddleboards. Dette er både en smuk oplevelse, sjovt at prøve og en aktiv aktivitet. Vil du gøre oplevelsen endnu mere smuk og unik, så sæt vækkeuret til tidligt morgen og stå på paddleboard mens du nyder solopgangen. Her vil du blandt andet kunne se Det Røde Tårn og Alanyas slot i morgenlyset. Dette syn er bestemt værd at stå tidligt op for.

Stå på paddleboard og oplev solopgangen på egen hånd,

Stå på paddleboard og oplev solopgangen på egen hånd.

Kan du heller ikke vente med at komme ud og udforske alle disse skønne seværdigheder i Alanya? Hvilke af disse top 5 seværdigheder i Alanya, Tyrkiet vil du se først? Vil du måske endda have endnu flere oplevelser i Alanya? Så læs også: 10 ferieoplevelser i Alanya. Book din rejse til Alanya hos Sunweb allerede nu. Hvad venter du på? Start nedtællingen allerede i dag. Vil du gerne afsted her og nu, så tilbyder vi hos Sunweb også et bredt udvalg af afbudsrejser til Alanya. Kan du ikke få nok af Tyrkiet? Så besøg nabobyerne Antalya eller Side, vi har også samlet en blog over de 5 bedste oplevelser i Side. Tyrkiets Sydkyst kalder på dig!

Hej alle sammen! Mit navn er Amalie, 23 år gammel, og jeg er rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at opleve verdenen og dele ud af mine oplevelser. Nogle af mine yndlings destinationer er de græske øer, samt de kanariske øer. Når jeg rejser vægter jeg gastronomiske oplevelser i højsædet, smukke naturperler og kultur højt. Jeg håber at, du kan blive inspireret til endnu en rejse.
05 februar, 2024

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar