Forfatter |Publiceret den 02 februar, 2024|4.6 min læsning|

Vil du gerne opleve noget mere end “bare” de klassiske badebyer Antalya og Alanya. Så er Side den helt perfekte destination for dig, hvis du leder efter din næste solferie i Tyrkiet. Vi har samlet top 5 oplevelser i Side, Tyrkiet, du bare må opleve med egne øjne. Denne stemningsfulde tyrkiske by består af både sandstrand, kultur og historiske overraskelser. Hos Sunweb tilbyder vi en lang række af rejser til Side, Tyrkiet. Find det hotel i Side der passer bedst til dig, måske du skulle afprøve et af de mange ultra all inclusive hoteller i Sides?

1. Det græske/romerske amfiteater 

Tag på en rejse tilbage i tiden. Når du går rundt i den gamle bydel vil du konstant opdage ruiner fra oldtiden. Teateret har eksisteret siden det 2. århundrede. Det græske/romerske amfiteater ligner næsten et museum. Med sin imponerende størrelse kan amfiteateret rumme hele 17.000 gæster, det siges endda at det kan rumme endnu flere. Den dag i dag opføres der stadig forskellige forestillinger her, du kan blandt andet se forestillinger om fortidens gladiatorkampe der fandt sted her. Kan du forestille dig, hvilke voldsomme og vilde scener der har udspillet sig her? Tag afsted og udforsk dette vidunderlige oldtidsfund!

Nyd et stykke af Sides historie, teateret.

Nyd et stykke af Sides historie, teateret.

2. Panoramisk udsigt fra Apollons tempel

Endnu en sand historisk perle er Apollons tempel, et romersk bygget tempel der er særligt kendt for sim imponerende arkitektur. Templet er dedikeret til Apollo, den græske/romerske gud for musik, harmoni og lys. Ruinerne af templet der er omringet af sandstrande danner rammerne for et fuldkommen fantastisk friluftsmuseum. Du kan ikke overse dette tempel, når du går rundt i byen Side, da denne bygning står helt majestætisk med sine høje, slanke søjler på toppen af en klippe. Det er derfor det bedste sted i Side at nyde udsigten over byen, det kan især anbefales at besøge Apollons tempel ved solnedgang.

Nyd solnedgangen på toppen af Side ved Apollons Tempel.

Nyd solnedgangen på toppen af Side ved Apollons Tempel.

3. Bådtur fra havnen i Side

I byen Side på Tyrkiets Sydkyst finder du selvfølgelig også en havn. Hvad kan man så lave der? Her er der masser af butikker og restauranter. Men vigtigst af alt, aktiviteterne på vandet. I havnen kan du nemt booke en sjov bådtur, hvor du kan sejle til en af de andre store badebyer på Tyrkiets Sydskyst. Her kan du udforske nye strande. Du kan også vælge at lægge anker til og hoppe ud i bølgen blå fra selve båden af, husk dykkerbrillerne og din snorkel, hvis du vil udforske verdenen under havets overflade. Valgmuligheder er der mange af. Du kan i havnen eller muligvis på dit hotel booke forskellige bådudflugter, book for eksempel en bådtur til skønne Green Canyon, hvor du kan opleve endnu et højdepunkt: smaragdvandet!

4. Manavgat Grand Bazaar

Manavgat Grand Bazaar er den største bazar i Side, her kan du finde næsten alt hvad du har brug for og særligt mange lokale specialiteter. Basaren er et traditionelt tyrkisk marked. Her samles købmænd fra provinsen dagligt for at sælge deres varer til de mange turister. Markedet er kæmpestort, men stadig overskueligt og nemt at navigere rundt i. Find din indre forhandler frem, gør dig klar til at prutte om priserne her. Men vigtigst af alt, med venlighed kommer man længst.

På markedet finder du alt fra mad, krydderier, slik, tøj, tæpper og meget mere.

På markedet finder du alt fra mad, krydderier, slik, tøj, tæpper og meget mere.

5. Badning i kilderne i Pamukkale og Salda-søen

Hvis du alligevel er i nærheden af byen Pamukkale, så skal du helt klart planlægge en dagstur til naturkilderne i Pamukkale. Her kan du udforske Pamukkales travetiner (en form for hvide kalksten) og Salsa-søens turkiske vand. Dette er et af de mest kendte steder i Tyrkiet. Det forstår vi i den grad godt, kalkaflejringerne er utroligt smukke at se på, et sjældnet syn for æjet. Vandet bruges som kursted. Så tag dit badetøj med, så du kan nyde et dejligt fodbad. Pamukkale og Salda-søen ligger dog en god køretur fra Side, men er bestemt hele turen værd, lej en bil og gør denne udflugt til et dagsprojekt, hvor du kan holde små pitstop på vejen derhen og hjem igen. Sådan kan du opleve mest muligt af alt hvad Tyrkiet har at byde på.

De smukke naturlige kilder i Pamukkale.

De smukke naturlige kilder i Pamukkale.

Har du set alle seværdighederne i Side? Så er der stadig masser at opleve i områderne ved siden af. Blot 50 kilometer væk ligger byen Antalya. Denne store by er et sandt shoppingparadis og har også seværdigheder til historieentusiasten. Derudover finder du mange hoteller, hyggelige havne og et livligt natteliv i Antalya. Lyder det som din næste feriedestination? Se alle vores hoteller i Antalya.

Oplev det stemningsfulde Side med Sunweb. Side er en historisk by der emmer af kultur og er fyldt med seværdigheder. Vi har gjort det nemt for dig med denne top 5 oplevelser i Side, Tyrkiet. Så hvad venter du på, tag afsted med det samme. Find din afbudsrejse til Side her hos Sunweb. Få endnu mere inspiration her: en feriedag i Side, Tyrkiet.

Hej alle sammen! Mit navn er Amalie, 23 år gammel, og jeg er rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at opleve verdenen og dele ud af mine oplevelser. Nogle af mine yndlings destinationer er de græske øer, samt de kanariske øer. Når jeg rejser vægter jeg gastronomiske oplevelser i højsædet, smukke naturperler og kultur højt. Jeg håber at, du kan blive inspireret til endnu en rejse.
02 februar, 2024

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar