Forfatter |Publiceret den 28 februar, 2024|4.7 min læsning|

Hvis du er til luksuriøse hoteller beliggende i smukke omgivelser, så rejs Kemer på Tyrkiets Sydskyst – det er helt sikkert en badeby du vil elske. Kemer ligger ca. 40 km fra storbyen Antalya, hvor du finder lufthavnen, og transfertiden til luksus og afslapning er således overskuelig. Kemer ligger på på Tyrkiets Sydkyst og dermed finder du både strand, kultur og smukke seværdigheder i denne ferieby. Book med det samme en ferie til Kemer på Tyrkiets Sydkyst her hos Sunweb

Rejs til den skønne ferieby Kemer i Tyrkiet

Rejs til den skønne ferieby Kemer i Tyrkiet

Historien om Kemer

Kemer ligger for foden af de frodige Taurusbjerge og var oprindeligt en lille by, hvor indbyggerne hovedsageligt levede af at dyrke appelsiner. Frem til 1960’erne var der ingen veje til byen, og den kunne således kun nås med båd.  Siden er transporten til byen blevet noget nemmere, og Kemer er i dag kendetegnet ved sine luksuriøse hoteller, verdensberømte marina, samt masser af underholdningstilbud til de besøgende. Kemer er dog andet og mere end lækre luksushoteller og smukke omgivelser. Byen og dens omgivelser har flere seværdigheder, hyggelige markeder og i løbet af året afholdes flere populære events. Kemer er desuden et godt udgangspunkt for at køre ud på egen hånd og opleve Tyrkiet.

Oplevelser og seværdigheder i Kemer

Kemers største seværdighed er betagende smuk – og du kan slet ikke undgå at bemærke den.  Det er nemlig den fantastiske natur, som omgiver byen. Kemer ligger midt i en storslået kombination af frodig skov, azurblåt hav og smukt bjerglandskab. I selve Kemer kan du både opleve det nye og moderne Tyrkiet, samt få et indblik i de tyrkiske nomaders tilværelse. Byens marina besøges hvert år af sejlere fra hele verdenen. Her er et væld af flotte både, og havnen bruges ofte som udgangspunkt, når sejlsæsonen skydes i gang. Marinaen er det perfekte sted til en afslappende slentretur efterfulgt af en hyggelig frokost i en af marinaens restauranter. Nær marinaen finder du Moonlight park, som er et skyggefuldt område med små butikker, caféer og restauranter. Her er desuden et badeland og i højsæsonen underholdes der med flotte delfinshows. Moonlight Park ligger ikke langt fra Nomadernes temapark, hvor du kan få et indblik i de tyrkiske nomaders liv. Området er bygget op af nomadestammen Yoruk, som tidligere vandrede i Taurusbjergene.

Oplev alt hvad Kemer har at byde på

Oplev alt hvad Kemer har at byde på

Markeder og festivaller i Kemer

Kemer har markeder stort set alle ugens dage. Her kan du møde lokale, som sælger ud af smagfulde madvarer, farverigt tøj, lædervarer og meget andet. Særligt markedet om onsdagen i Camyuva er et besøg værd. Her kan du finde alt mellem himmel og jord, og markedet er velbesøgt af både lokale og gæster fra byens hoteller. I centrum af Kemer findes desuden en mindre handelsgade, hvor du kan købe souvenirs, tøj, tasker, parfume og meget andet. Hvert år afholdes forskellige events i Kemer. Blandt de største og mest populære kan nævnes Kemer granatæblefestival, som afholdes i maj, og Phaselis Kunst og Kultur Festival, som afholdes i september. Kemer Granatæblefestival er en uge med et tætpakket program, hvor du kan opleve nogle af Tyrkiets mest populære sangere. Her afholdes desuden et væld af sports- og skønhedskonkurrencer. Ugen kulminerer med et fantastisk festfyrværkeri. Phaselis Kunst og Kultur Festival afholdes i Phaselis, som er en historisk ruinby beliggende små 12 km fra Kemer. Festivallen byder på spændende udstillinger, samt koncerter med både tyrkiske og internationale kunstnere.

Læs også denne blog: Oplev de bedste markeder på Tyrkiets Sydkyst.

Oplev de mange spændende bazarer og markeder

Oplev de mange spændende bazarer og markeder

Lej en bil, og oplev Tyrkiets sydkyst

En biltur på Tyrkiets sydkyst er en oplevelse, som er noget ud over det sædvanlige. Hvis du er udstyret med et kamera, kan turen hurtigt blive meget lang, hvis du føler dig nødsaget til at stoppe, hver gang du ser en udsigt, som er værd at fotografere. Listen over steder nær Kemer, som er værd at køre efter, er lang. Besøg sydkystens hovedstad, Antalya, hvor du kan opleve den romantiske gamle bydel eller byens mange basarer. Hvis du er til udflugtsmål, hvor du kan opleve Tyrkiets begivenhedsrige historie, så er oldtidsbyen Olympus, bestemt et besøg værd. Har du mod på en lidt længere køretur, så kan vi anbefale en tur til de to charmerende byer, Kalkan og Kas. Fra Kas kan du desuden tage båden ud til Kekova, hvor du kan opleve resterne af den sunkne lyriske by.

Lej en lejebil og kør til f.eks. Alanya

Lej en lejebil og kør til f.eks. Alanya

Er du også en af de mange danskere der elsker Tyrkiet. Så kan  du få meget mere inspiration til din ferie i Tyrkiet lige her: Shopping i Tyrkiet eller her Smag på Tyrkiet. Du kan også udforske andre badebyer på Tyrkiets Sydkyst. Vil du gerne have det bedste af det bedste på din ferie? Så book et All-inclusive hotel i Kemer. Der er så mange fordele ved en All-inclusive ferie i Tyrkiet. Pak badetøjet, solcremen og håndklædet, så er du klar til en fantastisk badeferie under Tyrkiets varme sol.

28 februar, 2024

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar