Forfatter |Publiceret den 23 februar, 2024|4 min læsning|

Badebyen Agia Pelagia har alt, hvad du kan forvente af en strandlandsby. Den ligger på den nordlige kyst af den græske ø Kreta, cirka 25 kilometer fra hovedstaden Heraklion. Her finder du en smuk bugt, hyggelige barer og restauranter. Den største attraktion i Agia Pelagia er uden tvivl de vidunderlige strande. Der er flere af dem i nærheden af landsbyen, hvoraf den mest kendte strand er Agia Pelagia-stranden. Opdag strandene ved Agia Pelagia på Kreta og få en helt fantastisk solferie. 

Opdag de smukkeste strande i Agia Pelagia på Kreta

Opdag de smukkeste strande i Agia Pelagia på Kreta

Strandene i Agia Pelagia

Agia Pelagia-stranden er den mest berømte og bedste strand i badebyen. Det er en meget fin strand, der har alt, hvad du har brug for. Der er solsenge og parasoller til leje, og du kan dyrke alle tænkelige vandsportsaktiviteter her på denne strand. Efter en dag på vandet er der barer inden for gåafstand, hvor du kan nyde en forfriskende drink eller en kold is. En anden kendt strand er Mononaftis. Selvom dette er en mindre strand, er den bestemt ikke mindre fin end de andre strande. Her finder du omklædningsrum, brusere og endda en livredder. Stranden er især populær blandt de lokale, så stemningen på denne strand er speciel og ekstra hyggelig. Mononaftis er en 80 meter lang sandstrand, men på dele af stranden finder du også grus og småsten. På denne strand bliver der hurtigt dybt og havbunden forvandler sig fra sand til mindre småsten, perfekt for de voksne der gerne vil ud og svømme i bølgen blå. Denne strand er mindre velegnet for små børn.

Den perfekte stranddag

Heldigvis er der masser af andre steder i nærheden, der er bedre egnet til børnefamilier og de helt små. Tag for eksempel til Ligaria Beach, en smuk bugt med en fantastisk strand og helt krystalklart vand. Selv uden børn er dette et skønt sted, for her er der få bølger, og du sidder godt i læ for vinden. Og med solsenge, parasoller og flere tavernaer inden for gåafstand er alle ingredienser til den perfekte stranddag til stede. Vandtætte sko er en god idé, da stranden nogle steder godt kan være lidt grov. Trænger du til ro, men vil du stadig nyde solen på stranden? Mellem Agia Pelagia og Heraklion ligger en stille strand, hvor der næsten ingen turister kommer: Palaiokastro.

Den skjulte perle Palaiokastro

Den skjulte perle Palaiokastro

Hvad kan man ellers lave i Agia Pelagia

Badebyen Agia Pelagia er ideel til en dag med solbadning og afslapning på håndklædet med tæerne i sandet. Tag en dukkert i det kølige havvand ind imellem eller hent en drink i baren. Men der er mere at lave i Agia Pelagia end bare at slappe af på stranden. Du kan tage på en bådtur langs kysten. Du kan også besøge en af dykkerskolerne og tage nogle lektioner i dykning. Derefter er du klar til at kunne beundre den undersøiske verden på egen hånd, du finder mange gode dykkermuligheder i Agia Pelagia.

Oplev Agia Pelagia på fire hjul

Vil du udforske området på egen hånd? Vejene på Kreta er gode, så det er oplagt at leje en bil. Agia Pelagia ligger 30 minutters kørsel fra hovedstaden Heraklion. Med bilen kan du opdage de smukkeste steder og strande i dit helt eget tempo. Er du på jagt efter lidt adrenalin? Så tag med på en quad-safari. På den måde kan du opdage mange af de helt fantastiske udsigtspunkter og den uberørte natur. For at køre skal du være 18 år eller derover og have kørekort. Du kan vælge mellem en tur om formiddagen,  eftermiddagen eller aftenen, alt efter hvad du helst vil. Det er bedst at booke udflugten på forhånd, hvilket du kan gøre online. Hvad venter du på, book din ferie og quad-udflugt allerede nu?

Lej en quad og udforsk Agia Pelagia og Kreta på egen hånd

Lej en quad og udforsk Agia Pelagia og Kreta på egen hånd

Drømmer du om en dejlig strandferie i Grækenland i Agia Pelagia på Kreta? Så book med det samme din rejse dertil. Se alle Sunwebs indkvarteringer i Agia Pelagia på Kreta. Opdag strandene ved Agia Pelagia på Kreta med familien, din partner eller en god ven/veninde, valget er dit. Sol, strand og havet – det oplagte feriemål for din næste solferie. Få mere inspiration til din ferie på Kreta her: 8 ting du skal opleve på Kreta, de smukkeste luksushoteller på Kreta, de sjoveste vandlande på Kreta og her de bedste strande på Kreta.

Hej alle sammen! Mit navn er Amalie, 23 år gammel, og jeg er rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at opleve verdenen og dele ud af mine oplevelser. Nogle af mine yndlings destinationer er de græske øer, samt de kanariske øer. Når jeg rejser vægter jeg gastronomiske oplevelser i højsædet, smukke naturperler og kultur højt. Jeg håber at, du kan blive inspireret til endnu en rejse.
23 februar, 2024

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar