Forfatter |Publiceret den 08 august, 2023|6.5 min læsning|

Kreta er måske den mest berømte ø i Grækenland. Uanset om du kan lide travle badebyer som Hersonissos eller foretrækker fred og ro på en smuk bounty-strand, er alt muligt på Kreta. Læs alt om de bedste strande på Kreta og find inspiration til din næste ferie til den græske sol.

Oplev en græsk Bounty-strand: Vai strand

Vai er en af ​​de mest berømte strande på Kreta. Stranden blev nemlig engang brugt til at skyde Bounty-reklamer. Når du besøger Vai, kan du forvente et tropisk stykke af Kreta: krytstalklart vand, en ægte palmeskov og en græsk taverna, hvor du kan nyde græske delikatesser og kølende drinks. Vai hører til blandt de smukkeste strande på Kreta, og kan nemt besøges med en lejebil fra byen Sitia.

de bedste strande på kreta vai strand

Foto: Palmestranden, Vai, Kreta, Grækenland

En af de bedste strande på Kreta: Balos strand

Af alle strandene på Kreta ligner Balos strand mest et maleri. 100 nuancer af blå og en stribe sand, der løber direkte gennem vandet. Det er nemt at forstå, hvorfor så mange mennesker kalder dette den smukkeste strand på Kreta. Besøger du stranden med en sejltur fra Kissamos, bør du også gøre et stop på den tilstødende ø Gramvoussa. Her kan du beundre en gammel venetiansk slot og en helt utrolig udsigt. Derefter kan du sejle til Balos strand for en afslappende eftermiddag på stranden.

Balos strand ligger på Kretas nordspids, ca. 60 km nordvest for Chania. Vejen til Balos går via en ujævn grusvej, og den kan derfor føles ganske lang. Hvis du ikke har mod på den knapt så behagelige biltur, så kan det anbefales at benytte en af de mange turbåde, som dagligt sejler til Balos strand.

Skjult paradis: Istro strand

Er du på udkig efter en af de bedste strande på Kreta, må du ikke gå glip af denne skjulte strand. Istro er en smal sandstrand omgivet af bjerge. Her kan du beundre det krystalklare hav i en uendelighed. Istro strand ligger 12 km syd for Agios Nikolaos og er det perfekte sted til en stranddag med mindre børn. Her mødes du af synet af det fine, gyldne sand og det blå hav, som alt sammen er pakket ind i frodige, grønne skråninger. De klare farver, som står i smuk kontrast til hinanden, giver næsten en fornemmelse af, at naturen har været gennem photoshop.

Vandet er forholdsvist roligt og bliver kun langsomt dybere. Her er mulighed for at leje solsenge og parasoller, og i den ene ende af stranden findes en lille café, hvor der kan købes forfriskninger. Atmosfæren på Istro strand er overordentlig afslappet, og stranden er derfor perfekt til en dag med afslapning og solbadning.

Lyserødt sand på Elafonissi strand

Er du klar til noget ganske særligt? Der findes en lyserød strand på Kreta. Elafonissi stranden er smuk i sig selv, men bliver nogle gange lyserød på grund af finmalede krebseskaller. Det er en helt særlig oplevelse at se, og af samme grund er dette en af de bedste strande på Kreta. Du kan sagtens tilbringe en hel dag her. I højsæsonen finder du også masser af typiske græske taverner, hvor du kan bruge dagen på at smage de lækreste græske retter.

Elafonissi strand er også kendt som Kretas svar på Maldiverne og ligger på Kretas sydvestspids, ca. 75 km fra Chania. Turen hertil går via små, snørklede bjergveje, og de sidste 5 km tilbagelægges via en grusvej. Det syn, der møder dig ved vejs ende, er dog hele turen værd. Det krystalklare vand indbyder til at iføre sig snorkel og dykkerbriller og gå på opdagelse under havets overflade. Her er masser af småfisk, og har du mod på at svømme ud, hvor mængden af badegæster tynder ud, kan du være heldig at spotte en havskildpadde. Du skal langt ud, før det bliver dybt, og Elafonissi Beach er derfor perfekt til en stranddag med små børn.

de bedste strande på kreta elafonissi strand

Foto: Grækenlands lyserøde strand, Elafonissi Strand, Kreta

Skjult perle: Kedrodasos strand

Har du planer om at besøge den lyserøde strand på Kreta, bør du også slå et smut forbi Kedrodasos strand, som er et sandt paradis nær Elafonissi. Besøger du stranden uden for højsæson eller i et stille øjeblik i sæsonen, vil du få følelsen af, at være den første til at opdage stranden. Men selv på travle dage er denne strand på Kreta blændende smuk. Der er ingen faciliteter på stranden, så medbring selv en parasol og lækkerier til dagen.

Børnevenlige Potamos strand

Bor du i de travle badebyer Hersonissos eller Malia, og leder du efter fred og ro? Så nyd en solbeskinnet stranddag ved Potamos – en af ​​de smukkeste strande på Kreta. Denne brede sandstrand skråner blidt ned i havet, hvilket gør den meget velegnet til en børneferie. Udsigten fra stranden over de høje bjerge inde i landet er utrolig smuk! Bliver du sulten efter et par timer på stranden, kan du besøg den traditionelle taverna, hvor friskfanget fisk er kokkens specialitet.

Potamos strand ligger øst for feriebyen Malia og er et mere fredelig alternativ til stranden i selve Malia by. Potamos betyder ’flod’ på græsk, og stranden er netop opkaldt efter den smalle flod, som løber i stranden østlige ende. Her er alt, hvad du skal bruge til en skøn dag på stranden; mulighed for at leje parasoller og solsenge samt masser af vandsportsaktiviteter. Den 700 meter lange strand er dækket af lyst sand, og det krystalklare vand indbyder til at snorkle rundt og opleve livet under havets overflade.

Skal du afsted til Kreta med hele familien? Så læs denne blog: familieferie på den græske ø Kreta og få inspiration til den perfekte familieferie på Kreta.

Kultur og strand ved Chrissi

En af de bedste strande på Kreta? Det kan du finde… ved siden af ​​Kreta! Chrissi strand hører til Chrissi ø, som er en idyllisk ø omkring 15 kilometer fra Kreta. Kulturentusiaster ser resterne af en gammel by, mens strandelskere går direkte til de snehvide perler på denne ø. Chrissi strand er både fantastisk til solbadning, afslapning og snorkling i havet.

de bedste strande på kreta chrissi strand

Foto: Den smukke Chrissi strand, Kreta, Grækenland

Preveli Palm strand

Du finder Preveli Palm beach 35 km syd for Rethymnon. Stranden udmærker sig ikke ved at være blændende hvid eller ved at have det mest finkornede sand. Når det er sagt, så er Preveli Palm beach helt sikkert et besøg værd. Din strandtur starter med en fantastisk udsigt ud over havet og det smukke klippelandskab. For at nå til stranden går du 15 – 20 minutter ned ad en smal, nedadgående sti.

Preveli Palm beach er omgivet af stejle klippevægge, hvilket giver følelsen af at være landet i en oase. De mange palmer og udmundingen af floden Kourtaliotis River bidrager, på smukkeste vis, til oasen. Stranden har små snackbarer, og du har desuden mulighed for at leje en pedalbåd.

Oplev alle de bedste strande på Kreta

Udover at besøge de smukkeste strande er der en masse ting du skal opleve på Kreta. Uanset hvor du opholder dig under din ferie på Kreta, vil du med en kystlinje på ikke mindre end 1000 kilometer altid finde et fantastisk sted for en skøn ferie. Se alle vores tilbud på rejser til Kreta.

Hej! Jeg hedder Dicte, 29 år gammel og rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at rejse og nyder at fortælle om mine eventyr. For mig betyder komfort, god service, kvalitet og gastronomiske oplevelser meget, når jeg rejser. Jeg rejser både alene, med familie samt med venner og kollegaer. Ferie betyder at tage tingene i mit helt eget tempo. Jeg håber, at jeg kan inspirere dig til endnu en rejse.
08 august, 2023

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar