Forfatter |Publiceret den 04 marts, 2024|4.1 min læsning|

Hvad spiser man i Grækenland? Det græske køkken er fantastisk – intet mindre! På de små græske taverner er det ikke ualmindeligt at finde en frodig kvinde bag komfuret, mens manden sørger for den gode stemning i selve restauranten ved at lave sjov med gæsterne og drille børnene. Maden i Grækenland er kendetegnet ved sin enkelhed og sine smagfulde, friske råvarer. Hvis du planlægger en ferie til en af de græske øer, er det et must at smage nogle af de lokale råvarer. Men pas på – når du først har sat tænderne i en frisk græsk tomat, så vil du blive forelsket. Vil du gerne smage på mad i Grækenland så udforsk Sunwebs udvalg af rejser til Grækenland

Rejs til billedsmukke Grækenland

Rejs til billedsmukke Grækenland

Nogle klassiske favoritter

Der findes enormt mange græske retter og delikatesser, at det er umuligt at have hver enkelte med. Men de har alle tilfælles at de smager afsindigt godt! Her får du her nogle af de mest populære klassikere i det græske køkken, retterne er højt elsket blandt både besøgende og de lokale indbyggere. Καλή όρεξη!

Meze

Meze er forskellige små forretter og dip. Meningen er, at man bestiller nogle forskellige retter og deler dem mellem sig ved bordet inden man går til hovedretten.

Choriatiki

Choriatiki er græsk salat med tomat, agurk, løg, feta og oliven. Det lyder ganske enkelt – og det er det for så vidt også – men det smager helt fantastisk. De friske smagfulde grøntsager står i skøn kontrast til den runde, salte smag af fetaen.

Choriatiki, en græsk salat

Choriatiki, en græsk salat

Saganaki

Saganaki er paneret, friturestegt ost, som serveres enten med salat eller blot med citron. Der er ingen tvivl om, at Saganaki hører til i den mere kalorieholdige ende – men det smager skønt. Dog kan det anbefales at gemme retten til et aftensmåltid, da den godt kan blive meget tung at spise i den bagende sol ved frokosttid.

Tatziki

Tatziki er drænet græsk yoghurt med agurk og masser af hvidløg. Tatzikien er en af de græske retter, som for alvor er slået igennem på de danske spiseborde, men der er nu noget særligt ved at nyde det på en græsk restaurant med blåternede duge – og så smager det jo fantastisk til både brød, salat og kød.

Moussaka

Moussaka er en ovnbagt ret med hakket kød, kartofler, auberginer og krydderier. Denne ret er for grækerne, hvad stegt flæsk med persillesovs er for danskere – og den smager skønt!

Du har nok allerede hørt om Moussaka, husk at smag den på din ferie i Grækenland

Du har nok allerede hørt om Moussaka, husk at smag den på din ferie i Grækenland

Kalamari

Kalamari er små, grillede blæksprutter. I Danmark kender vi primært blæksprutten fra de poser med indbagte blæksprutteringe, som findes i supermarkedets frostdisk. I Grækenland serveres det som hele, små blæksprutter eller som i de velkendte ringe – dog i en lidt mere rustik udgave.

Gyros

Gyros er en madpandekage med salat, dressing og krydret, grillet kød. Gyros er typisk græsk fastfood og svarer i høj grad til den tyrkiske döner kebab, som også serveres på mange danske grillbarer.

Baklava

Baklava er en meget sød kage af butterdej, lagt sammen med nødder og dyppet i honning. Baklava serveres som regel med en kop kaffe og er helt perfekt til at få stillet den søde tand, som godt kan opstå efter et godt måltid mad.

Hvad skal der drikkes til?

Til en god lokal middag hører selvfølgelig også gode lokale drikkevarer. I den stærkere ende finder vi den anis-baserede brændevin, Ouzo. Den smager af lakrids, og ønsker du den i en mildere version, kan den blandes op med vand, så den får en lavere alkoholprocent og en mælkehvid farve. Du kan også nyde et glas iskold Retsina, som er en græsk hvidvin med en karakteristisk smag af harpiks, som går godt til den græske mad.  Få mere inspiration her: Hvad skal du drikke på din ferie?

Nyd et shot eller glas ouzo til maden

Nyd et shot eller glas ouzo til maden

Alene maden i Grækenland gør dette til en højt elsket feriedestination blandt danskerne. Rejs til en af de mange populære græske øer, såsom Kreta, Korfu eller Kos. Skal du på en ferie til den græske ø Zakynthos, så læs med her: bedste restauranter på Zakynthos. Hvis du rejser til Rhodos, så udforsk også de bedste restauranter på Rhodos.

04 marts, 2024

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar