Forfatter |Publiceret den 26 juli, 2023|7.8 min læsning|

Er du på udkig efter høj sol, imponerende naturområder og gastronomiske oplevelser ud over det sædvanlige? Så er en ferie i Spanien helt sikkert noget for dig! Det er ikke helt tilfældigt, at det sydeuropæiske land har været danskernes absolut mest populære rejsemål i årevis. Når sommeren går på hæld i Danmark, skinner solen nemlig stadig i Spanien, og danner de perfekte rammer for fantastiske aktiviteter på land og til vands. Vi har samlet en guide til, hvad du kan lave på din næste rejse til Spanien.

Oplev De Kanariske Øer

Placeret i Atlanterhavet ud fra Marokkos kyst finder du De Kanariske Øer. Denne spanske øgruppe består af de beboede øer Lanzarote, Gran Canaria, Tenerife, Gomera, La Palma, Hierro, Fuerteventura og La Graciosa samt flere ubeboede småøer. Foruden smukke gyldne sandstrande kan du også opleve sorte strande, der får farve af mineraler fra vulkanøerne.

Spaniens utrolige vulkanø Gran Canaria

Gran Canaria er en af de mest populære ferieøer i Spanien. Og det forstår vi godt! På denne vulkanø finder du nemlig både skønne strande, historiske seværdigheder og et råt, bjergtagende vulkanlandskab. Og med en dagtemperatur på ca. 20 grader i december er du sikker på at undslippe den danske vinterkulde på en rejse til Gran Canaria.

Øens tropiske klima opfordrer til en aktiv ferie fyldt med hav- og bjergsportsaktiviteter i de smukkeste omgivelser! Rejser du uden for højsæsonen, har du mere af øen for dig selv. Og hvilket tidspunkt er bedre til at udfordre dig selv på dine udendørs sportsaktiviteter end uden for sæsonen? Er du til naturoplevelser, kan du udforske øens naturskønne bjergstier eller tage på eventyr i Dunas de Maspalomas, som er et klitområde, der mest af alt minder om Sahara-ørkenen.

Kan du lide at løbe og er du klar på en udfordring? Kryds Gran Canaria på den berømte Transgrancanaria rute, som tager dig 125 km tværs over øen og byder på intet mindre end 7.200 højdemeter i det smukke terræn.

Besøger du Gran Canaria, må du ikke snyde dig selv for det charmerende historiske kvarter i Las Palmas. Den gamle bydel, Vegueta, er fyldt med smalle gader og historiske bygninger, der fortæller øens historie.

ferie i spanien

Oplev havets hemmeligheder på Tenerife

På en rejse til Tenerife kan du nyde de lange kyststrækninger hele året rundt. Beliggende kun 300 km vest fra Afrikas kyst, finder du nemlig et skønt, varmt klima året rundt.

Øens strande, hyggelige bugter og naturlige pools er helt perfekte, hvis du ønsker at nyde en afslappende strandferie. Men du kan også udforske havet omkring øen i kajak eller snorkle under Los Gigantes-klipperne for helt uforglemmelige ferieminder. På Tenerife finder du også verdens tredjestørste vulkan, Teide, som måler hele 3.718 meter.

Om aftenen kan du smage vulkanske vine og nyde solnedgangen, mens du lytter til stemningsfuld musik, når de øens bedste hoteller åbner deres tagterrasser og barer.

Tenerife er den perfekte destination, hvis du rejser med børn. Her er et besøg i Siam Park, det største vandland i Europa, næsten obligatorisk. I bør heller ikke gå glip af en navigationsdag, hvor I kan se hvaler mellem Tenerife og øen la Gomera.

Rejser du i februar, kan vi anbefale at besøge Tenerifes største by, Santa Cruz, som er hjemsted for det største karneval på De Kanariske Øer. Hvert år fyldes gaderne med op mod 150.000 udklædte, festglade mennesker, og der er her garanti for at opleve en autentisk spansk fiesta.

Nyd de gyldne sandstrande på en ferie i Spanien

Det er ikke kun på de spanske øer, du kan slænge dig på gyldne sandstrande. Også Spaniens fastland byder på solbeskinnede strande. Her kan vi især anbefale Costa del Sol, Costa Blanca og Costa Brava, som hver især egner sig utroligt godt til en solrig badeferie. Har du tid, kan du leje en bil og besøge flere af de populære landsbyer længere inde i landet, hvor du kan opleve traditioner og autentisk kultur.

Costa del Sol

Costa del Sol betyder solkysten; og det er, hvad du finder her. Den lange kyststrækning har omkring 320 solskinsdage om året, så du har rig mulighed for at nyde den spanske sol næsten året rundt.

Ud over at nyde solen på de lange sandstrande, byder Costa del Sol på en masse smukke seværdigheder. Costa del Sol dækker nemlig et stort kystområde fra Malaga og helt ned til Gibraltar. Området er typisk andalusisk, men som følge af maurisk påvirkning, kan du opleve en vidunderlig blanding af stilarter. Ved Fuengirola finder du eksempelvis både romerske ruiner og det smukke arabiske slot Castillo Sohail.

På en rejse til Costa del Sol må du ikke gå glip af de imponerende grotter i Nerja. Dette 5 kilometer lange hulesystem er både hjem for den største underjordiske søjle i verden og verdens ældste neandertalermalerier.

På bjergskråningerne tæt på kysten finder du desuden den kendte Pueblos Blancos, hvor du kan nyde middelhavskøkkenet. Er du glad for at shoppe, er Marbella et paradis. Tøm dine kufferter – du får brug for pladsen…

ferie costa del sol

Costa Blanca

Costa Blanca er endnu en af de spanske kyststrækninger, man ikke må gå glip af. Området byder nemlig på et væld af oplevelser, uanset om du rejser alene, med venner eller hele familien. Her kan du tage på opdagelse langs den betagende kystlinje og nyde de smukke strande og azurblå hav.

Du kan også besøge charmerende spanske byer som Alicante og Benidorm med deres imponerende arkitektur og livlige atmosfære. Benidorm er faktisk den mest berømte badeby i Costa Blanca. Her vil du især nyde de brede sandstrande som Levante og Poniente. På boulevarden finder du et stort udvalg af tapas-restauranter. Foretrækker du en mere intim atmosfære, kan du slå dig ned på en terrasse blandt de smalle gader i det gamle centrum.

Elsker du risretter, er Costa Blanca den perfekte destination: Arroz a banda, Arroz negro, Arroz con Verduras, Arroz del Senyoret. Vil du have flere slags risretter? Det finder du her! Der er nemlig mange flere risretter end Paellaen…

Costa Brava

Costa Brava er en ægte spansk perle og byder på enestående oplevelser. Med en kyststrækning som strækker sig fra den franske grænse og ned til Barcelona, finder du utallige af strande, hvor du kan udforske idylliske badebugter eller give den gas med vandsportsaktiviteter.

Smag på den berømte catalanske gastronomi og tag på vandreture langs de dramatiske klippeskråninger, hvor du kan nyde den storslåede udsigt over Middelhavet. Du kan også vove dig ind i det pulserende byliv i byer som Barcelona og Girona med deres unikke arkitektur og spændende kulturscene. Girona er den største by i regionen og en af de smukkeste byer i hele det nordlige Spanien. Gå på opdagelse gennem byens snoede gader og nyd indtrykkene af de farverige huse på bredden af Onyar. Kan du gætte, hvilken scene fra Game of Thrones der blev optaget i denne by?

Kunstelskere vil også have meget at tage sig til i Costa Brava. Her kan du følge arven fra den berømte surrealistiske maler, Dalí.

ferie på mallorca

Den populære middelhavsø Mallorca

Sidst, men ikke mindst, bliver vi nødt til at fremhæve Mallorca. Hvert år rejser omkring 100.000 danskere nemlig til Mallorca, som dermed er en af de mest populære spanske områder for rejselystne danskere. Mallorca er den største af De Baleariske Øer, som også omfatter Menorca, Ibiza og Formentera. Beliggende midt i Middelhavet, nyder øgruppen godt af stabile temperaturer omkring 30 grader og begrænsede mængder regn.

Det skal du lave, når du rejser til Mallorca

Mallorca er én af de feriedestinationer, de fleste kan blive enige om at elske. Øen byder nemlig på noget for enhver smag. Kan du lide at feste? I El Arenal eller Playa de Palma kan du danse til de lyse timer på en af de utallige barer og natklubber. Dagen efter kan du slappe af og nyde solen på områdets smukke strande. Er du mere til bjergtagende naturoplevelser, kan du tage på vandreture i Serra de Tramuntana-bjergene eller udforske de gamle ruiner og slotte.

Skal du afsted med hele familien, er Alcudia perfekt. Den kilometerlange børnevenlige sandstrand giver masser af plads til leg og afslapning. Besøger I den charmerende gamle bydel, vil I opleve en tryg og hyggelig atmosfære med byens brostensbelagte gader og familievenlige restauranter. Er du betaget af arkitektur, må du ikke gå glip af øens hovedstad, Palma, hvor du kan opleve den smukke katedral, det kongelige palads i La Almudaina og Bellver-slottet.

Føler du dig inspireret til at opleve alt, hvad Spanien har at tilbyde? Hos Sunweb kan du heldigvis finde en solrig ferie til Spanien hele året rundt. Hvor drømmer du dig hen? Et hurtigt forslag: Tag din familie med toget til Soller, oplev Tramuntana-bjergkæden og prøv en ensaimada, en typisk dessert fra Mallorca.

Hej! Jeg hedder Dicte, 29 år gammel og rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at rejse og nyder at fortælle om mine eventyr. For mig betyder komfort, god service, kvalitet og gastronomiske oplevelser meget, når jeg rejser. Jeg rejser både alene, med familie samt med venner og kollegaer. Ferie betyder at tage tingene i mit helt eget tempo. Jeg håber, at jeg kan inspirere dig til endnu en rejse.
26 juli, 2023

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar