Forfatter |Publiceret den 20 februar, 2024|6.4 min læsning|

Efter en kort flyvetur, befinder du dig allerede på den spanske ø Gran Canaria, en af de mest alsidige af alle De Kanariske Øer. Gran Canaria har mange seværdigheder såsom Roque Nublo og Dunas de Maspalomas. Derudover har øen en masse forskellige maleriske landsbyer, utroligt smukke bygninger og er i sig selv en oplevelse. Der er altid noget at lave på denne skønne ø! Er du nysgerrig efter, hvilke aktiviteter du kan fortage dig på Gran Canaria? Læs om alle de smukkeste seværdigheder på Gran Canaria i denne blog og glæd dig til din solferie allerede nu. 

Udforsk seværdighederne med en lejebil

Gran Canaria er en perfekt ø at udforske med en lejebil. Mulighederne er uendelige med en lejebil. GC-60 er adgangsvejen til Roque Nublo. Kør derefter videre til bjerglandsbyen Fataga. En oase af ro med den typiske indfødte kanariske arkitektur: hvide huse med orange røde tage og smalle gader. Højdepunktet i denne hyggelige bjerglandsby er udsigten. På den ene side ser du ‘Grand Canyon’ og på den anden side ser du ud over havet. Hovedstaden Las Palmas er bestemt også et besøg værd. Byen er fuld af seværdigheder såsom en stor havn, hyggelige markeder og masser af indkøbs- og shoppingmuligheder. Med andre ord, oplev det hele på den halve tid med en lejebil. Hos Sunweb kan du finde indkvarteringer med inkluderet lejebil, smart!

Roque Nublo

Det er øens symbol og kaldes også ‘Gran Canarias Grand Canyon’. Roque Nublo er et ikonisk og majestætisk vartegn. Denne imponerende klippeformation har en højde på op til 1813 meter over havets overflade og er en af de mest bemærkelsesværdige geologiske formationer på De Kanariske Øer. Navnet “Roque Nublo” betyder bogstaveligt talt “skyklippen”, og det henviser til den almindelige forekomst af tåge og skyer, der ofte omgiver toppen. Roque Nublo har en rig kulturel og symbolsk betydning for lokalbefolkningen, og den har været et vigtigt punkt både for de oprindelige indbyggere på øen, guancherne, og senere for de spanske kolonister. Det er en af de smukkeste seværdigheder på øen, fordi du kan vandre mellem de barske klipper og mærke den helt spetakulære natur udfolde sig. Så tag gode vandresko med. Det føles som om, du går på månen her, det er så specielt!

Roque Nublo er et ikonisk vartegn, der står majestætisk over øen Gran Canaria i Spanien.

Roque Nublo er et ikonisk vartegn, der står helt majestætisk over øen Gran Canaria

Dunas de Maspalomas

Dunas de Maspalomas er en fortryllende ørkenduin beliggende på den sydlige kyst af Gran Canaria. Dette naturlige vidunder strækker sig over flere kilometer og byder besøgende velkommen med sine gyldne sandklitter, der skaber en atmosfære af ørkenens skønhed og mystik. Dunas de Maspalomas er ikke kun et imponerende naturfænomen, men også et populært rejsemål for dem, der ønsker at opleve øens unikke landskab og atmosfære. Besøgende kan enten vælge at gå, køre eller ride på kamelryg gennem de bølgende klitter, sidstnævnte giver en uforglemmelig og eksotisk oplevelse. Udover at være et yndet sted for besøgende, er Dunas de Maspalomas også et vigtigt naturområde, der huser en mangfoldig flora og fauna, herunder sjældne fuglearter og andre dyrelivsformer tilpasset ørkenmiljøet. Sammenfattende er Dunas de Maspalomas et smukt og fascinerende sted, der tiltrækker besøgende fra hele verden med sin enestående skønhed og atmosfære, og som fortsat står som et vidnesbyrd om naturens mangfoldighed og skønhed.

Dunas de Maspalomas er en fortryllende ørkenduin

Dunas de Maspalomas, en fortryllende ørkenduin

Gran Canaria: sol, hav og strand

Hvad skal du lave på Gran Canaria? Dejlig afslapning med sand mellem tæerne! Enhver rejseguide fra Sunweb nævner Playa Amadores som en af de smukkeste strande på Gran Canaria. Den strand vil du selvfølgelig også gerne opleve med egne øjne, tænker vi. Nyd den smukke bugt med krystalklart vand, fint sand og svingende palmer. Bare palmerne får feriefølelsen til at komme frem med det samme! Der er også mange restauranter og souvenirbutikker at finde i Playa Amadores. Tæt på denne strand ligger Puerto Rico, en solrig badeby med en smuk strand og hyggelige terrasser og butikker. Herfra kan du nemt komme til det charmerende Puerto de Mogán med bil eller færge. Denne fiskerlandsby har en livlig lystbådehavn med farverige både og en dejlig børnevenlig strand. Overalt på Gran Canaria finder du farverige maleriske bygninger, som også er et af kendetegnene for Gran Canaria. Lyder det ikke bare rart med en omgang afslapning på stranden, og en dukkert i vandet? Vil du gerne uforske Gran Canarias smukke strande yderligere, så læs mere her: Oplev de bedste strande på Gran Canaria.

Oplev de skønne farverige bygninger over alt på Gran Canaria

Oplev de skønne farverige bygninger over alt på Gran Canaria

Opdag undersøiske seværdigheder!

Over vandet er Gran Canaria smuk, under vandet er Gran Canaria mindst lige så smukt. Det bedste dykkeområde ligger lige uden for landsbyen Arinaga, ved siden af søreservatet. Et unikt dykkested takket være et meget varieret undervandsliv og et smukt undervandslandskab. Her finder du spektakulære naturlige klipper, huler og tunneler. Har du aldrig dykket før og vil du gerne lære det? Det kan du! Bliv hentet tidligt om morgenen for at tilbringe en dag med dykning i Playa Taurito. Du får først lektioner i poolen for at vænne dig til dykkerudstyret og for at lære hvordan man dykker. Om eftermiddagen går du med en instruktør ud i havet og spotter hundredvis af fisk. Et tip er at tage en banan med, der tiltrækker mange fisk. De spiser endda fra din hånd af! Har du ikke helt mod på at dykke, men vil du stadig gerne nyde den undersøiske verden? Så kan du også snorkle på Gran Canaria!

Den ultimative aktivitet på Gran Canaria: vandsport

Klar til endnu en spændende aktivitet, der får dit hjerte til at slå hurtigt? På stranden Playa del Inglés kan du virkelig få det sjovt. Prøv for eksempel jetski. Du flyver med høj hastighed over vandet, hvilket giver et enorm adrenalinkick. Du kan selvfølgelig også tage en tur på en banan og endda parasail. Med parasailing nyder du sammen med 2, 3 eller endda 4 personer en fantastisk udsigt over kysten. Har du lyst til endnu en udfordring? Så tag til rutsjebane-paradiset Aqualand i Maspalomas. Med de mange høje og hurtige forlystelser er du garanteret et kæmpe adrenalinkick, tiden går hurtigt når man har det sjovt, og det samme her. Gran Canaria har noget for enhver smag, og du finder aktiviteter for alle.

Nyd en af de mange vidunderlige strande du finder på Gran Canaria

Nyd en af de mange vidunderlige strande du finder på Gran Canaria

Drøm dig væk til varmere himmelstrøg, tænk på sandet mellem tæerne, den lette brise og solens varme stråler der rammer dine kinder. Det kalder vi feriestemning. Tag med Sunweb på en skøn ferie til Gran Canaria! Se alle vores rejser til Gran Canaria og find den rejse der passer allerbedst til dig og dine ønsker. Book et familiehotel, et voksenhotel eller måske et all inclusive hotel? Valget er dit! Vil du gerne vide mere om Gran Canria og hvad du skal opleve på Gran Canria, så læs også “Gran Canaria – 5 byer, du skal besøge“.

Hej alle sammen! Mit navn er Amalie, 23 år gammel, og jeg er rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at opleve verdenen og dele ud af mine oplevelser. Nogle af mine yndlings destinationer er de græske øer, samt de kanariske øer. Når jeg rejser vægter jeg gastronomiske oplevelser i højsædet, smukke naturperler og kultur højt. Jeg håber at, du kan blive inspireret til endnu en rejse.
20 februar, 2024

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar