Forfatter |Publiceret den 12 marts, 2024|6.1 min læsning|

Hvorfor skal du tage på skiferie til St. François Longchamp? I denne franske bjerglandsby finder du det store skiområde Le Grand Domaine. Og lad os roligt sige, at det er et af de sjoveste skiområder i de franske alper. Hvorfor? Opdag vores tip til de smukkeste steder og pister samt sjove oplevelser på ski i St. François Longchamp. Dernæst kan du passende udforske Sunwebs udvalg af skiferier i St. François Longchamp.

Udforsk sneen, pisterne og alt det sjove i St. François Longchamp

Udforsk sneen, pisterne og alt det sjove i St. François Longchamp

Udstrakte pister med fantastisk udsigt

St. François Longchamp strækker sig over et enormt bjerglandskab, hvilket giver smukke pister med glitrende sne. Du står på ski med en fantastisk udsigt rundt om denne bjerglandsby i Vallée de Maurienne, lige under toppen af Col de la Madeleine-passet. Omkring destinationen St. François Longchamp ligger det større skiområde Le Grand Domaine, der forbinder landsbyen med Valmorel. Her finder du udfordringer for alle niveauer: fra brede, blå pister til svimlende off-piste nedkørsler. Pisterne er velholdte, og alt er praktisk forbundet med hinanden med tilstrækkelige skilifter. Hvis du er på skiferie med din familie, er du også på det rette sted. I St. François Longchamp finder du gode faciliteter såsom børnevenlige skiskoler, børnepasning og en børnelift. Med landsbyens højde og snegarantien kan du også være sikker på sne.

Pitstop ved Col de la Madeleine på restaurant La Banquise

Er du blevet sulten efter en dag på skiene i Saint François Longchamp? Hvis du vil have en lækker morgenmad eller frokost på en særlig beliggenhed. Så skal du tage stoleliften til Col de la Madeleine. Her finder du La Banquise, en hyggelig restaurant. Tag plads på den rummelige terrasse i solen. En kaffe og croissant smager bare ekstra godt med denne fantastiske udsigt over pisterne og Mont Blanc. Om vinteren er der her dejligt stille så højt oppe i bjergene. Om sommeren kører Tour de France ofte forbi, så også det gør det ekstra specielt. Hvad er La Banquise kendt for? De lækre hjemmelavede kager som chokoladeviennoise og retter med ost fra Savoie. Også pizzaen fra træovnen er en anbefaling værd. Er du blevet færdig med at spise, så bliv endelig siddende for en stund. Sid og nyd udsigten, de smukke omgivelser og roen for en stund, inden turen går til pisterne igen.

Få en croissant og en kop kaffe inden det går løs på pisterne

Få en croissant og en kop kaffe inden det går løs på pisterne

Særlige pister i St. François Longchamp

Det store skiområde Le Grand Domaine har hele 150 km pister. Du finder alt fra meget smukke nedkørsler på blå pister til udfordrende røde, sorte og off-piste nedkørsler. Men hvilke pister er så værd at prøve? Først på vores liste er den smukke blå nedkørsel Le Frène. Denne nedkørsel er så smuk, at mange gerne tager den flere gange om dagen. Og det forstår vi helt bestemt godt hvorfor de gør. For begyndere er den jævne, grønne piste Le Soleil behagelig og til at overkomme. Denne grønne piste finder du lige uden for centrum af landsbyen Saint François Longchamp. Leder du efter nogle mere udfordrende nedkørsler? Hvis du vil have gode off-piste ruter skal du hen til vestsiden af Col du Mottet. Til de virkelige øvede er den 1,8 km lange La Lauzière piste et oplagt valg. Vil du lige tage en pause fra at stå på ski eller snowboard? Så kan du kælke og paraglide i St. François Longchamp. Vil du hellere spendere en dag på langrend? Så er området Montaimont perfekt til dig.

Off-piste nedkørslen i skiområdet Le Grand Domaine

Off-piste nedkørslen i skiområdet Le Grand Domaine

Ski til den hyggelige landsby Valmorel

Hvis du vil have en sjov dagstur så tag skiene hen til den hyggelige landsby Valmorel. Gennem skiområdet le Grand Domaine kan du stå på ski direkte fra Saint François Longchamp hentil denne hyggelige landsby. Tag Frène stoleliften, og så kan du via de røde og blå pister tage skiene hen til Valmorel. Det moderne Valmorel ligger på den anden side af Col de la Madeleine. Bjerglandsbyen er bygget i traditionel stil med store chalets. Tag skiene af for at slentre rundt i det hyggelige, bilfri centrum. Det er også ideelt, hvis du er på skiferie med din familie. Når du er færdig med at udforske Valmorel? Så tag Madeleine-liften tilbage til St. François Longchamp. Er du træt efter en lang dag på ski? Så kan du tage skibussen tilbage til St. François Longchamp, så du kan sidde og slappe af i bussen, men du velfortjent nyder udsigten over landskabet. Med andre ord, St. François Longchamp er et skisted med noget for alle.

Er det din første gang på ski? Måske forvirrer farverne på pisterne dig stadig en smule? Så læs med her: lynguide til pistekortet. Er du helt ny på ski, så læs også denne guide: miniguide til liftene på skiferien.

Slap af, spis og dans!

Udmattet efter en lang dag på pisterne i St. François Longchamp? I bjerglandsbyen St. François Longchamp kan du genoplade batterierne inden en hyggelig aften. Tag en forfriskende dukkert i poolen i wellnesscentret eller spil en runde på bowlingbanen. Er musklerne ømme og vil du gerne være klar til en ny dag på pisterne, så book en skøn massage. Er du blevet sulten? Tag plads på en af de hyggelige pisterestauranter og bliv forkælet. Den traditionelle raclette med charcuterie er et rigtig godt valg. Ved bordet smelter du selv den krydrede ost, helt indtil du ser en sprød overflade. Derefter skraber du osten over dit kød som for eksempel kan være: Tiroler speck, coppa eller bressaola. Fransk gastronomi på skiferien må bestemt ikke undervurderes, det franske køkken er ikke verdenskendte uden grund. Sjov afterski fest finder du direkte ved pisterne La grotte du yeti, også kendt som den hyggelige Yeti-bar. Hvis du hellere vil nyde din egen afterski-fest hjemme i hytten eller på hotellet, så prøv disse 5 hjemmelavede afterski-drikke.

Traditionel raclette i skiområdet Saint François Longchamp

Traditionel raclette i St. François Longchamp

Kan du heller ikke vente med at stå på ski med en fantastisk udsigt i St. François Longchamp? Hos Sunweb kan du booke din indkvartering til din næste skiferie i Saint François Longchamp. Vil du helst bo i chalet, på hotel eller i lejlighed? Valget dit! Du kan endda booke en indkvartering med ski in/ski out i St. François Longchamp. Så kommer du ikke tættere på pisterne og alle de sjove oplevelser på ski i St. François Longchamp. En sidste ting om Saint François Longchamp, er at det er værd at nævne at de i 2013 modtog “Det Grønne Snefnug“. Gå med det samme på opdagelse i Sunwebs udvalg af afbudsrejser til St. François Longchamp.

Hej alle sammen! Mit navn er Amalie, 23 år gammel, og jeg er rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at opleve verdenen og dele ud af mine oplevelser. Nogle af mine yndlings destinationer er de græske øer, samt de kanariske øer. Når jeg rejser vægter jeg gastronomiske oplevelser i højsædet, smukke naturperler og kultur højt. Jeg håber at, du kan blive inspireret til endnu en rejse.
12 marts, 2024

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar