Forfatter |Publiceret den 29 februar, 2024|5.6 min læsning|

Bodrum-halvøen er en elsket destination der byder på mange, mange oplevelser. Udover sol, strand og spændende oplevelser, så elsker jeg også at bruge ferien på at nyde al den lækre mad, som findes under sydens himmelstrøg. Særligt det tyrkiske køkken bugner af retter og delikatesser der ligger langt fra mit vante køkken. Og derfor elsker jeg det tyrkiske køkken, der er fyldt med smagsfulde overraskelser og dine smagsløg bliver både forkælet og udfordret på samme tid. Vi har i denne blog samlet lidt god viden til dig om mad og restauranter på Bodrum-halvøen, Tyrkiet.

Gümüslük

I fiskerbyen Gümüslük spiser man noget af det bedste fisk på hele Bodrum-halvøen, og samtidig er her fantastisk hyggeligt. Langs vandet ligger der en 5-6 hyggelige restauranter, som alle ligger i knivskarp konkurrence, og derfor er køkkenerne fortræffelige. Du vælger selv den friske fisk eller de lækre skalddyr fra kølemontrerne. Mens din hovedretten bliver grillet, serveres der lækre mezze (små tyrkiske retter) sammen med et glas kold raki, alt i mens du nyder udsigten over bugten, og den smukke græske ø, Kalymnos, hvis det stadig er lyst. Gümüslük ligger ca. 20 km fra Bodrum By på spidsen af Bodrum-halvøen. Byen kan nås fra Bodrum med Dolmus, taxi eller en lejet bil.

Bestil lige den fisk du ønsker dig i fiskerbyen Gümüslük

Bestil lige den fisk du ønsker dig i fiskerbyen Gümüslük

Restaurant Sultan

Restaurant Sultan ligger helt ned til Bitez’ hyggelige strandpromenade. Her er der mulighed for, i rolige omgivelser, at prøve mange af de specielle tyrkiske retter, samt et bredt udvalg af fisk og internationale retter. Særligt cökertme kebab er værd at prøve. Som gæst på restauranten får du desuden mulighed for at benytte restaurantens gratis liggestole og parasoller til dagens strandtur. Hvor lækkert er det ikke lige?

Hvad er Cökertme kebab

Cökertme kebab er en lækker tyrkisk kebabret, der traditionelt består af saftigt, grillet oksekød, normalt skåret i tynde strimler eller terninger. Det serveres på en base af ristet brød, som tilføjer en dejlig sprødhed og tekstur til retten. Ovenpå kødet og brødet placeres ofte friske tomater og grønne peberfrugter, som giver en frisk og let syrlig smag. Det, der virkelig adskiller Cökertme kebab fra andre kebabretter, er den lækre sauce, der hældes over kødet. Saucen er normalt lavet af tomatpuré, smør, paprika og forskellige krydderier, hvilket giver en rig og krydret smag, der supplerer kødet perfekt. Til sidst topper man retten med en generøs mængde cremet yoghurt, der tilføjer en forfriskende kontrast til den varme sauce. Denne kombination af grillede kødstrimler, ristet brød, saftige grøntsager, krydret tomatssauce og cremet yoghurt gør Cökertme kebab til en uimodståelig og velsmagende ret, der er populær over hele Tyrkiet. Det er en autentisk smagsoplevelse, der skal prøves, hvis man besøger landet eller finder en autentisk tyrkisk restaurant.

Prøv den smagsfulde Cökertme kebab

Prøv den smagsfulde Cökertme kebab

Restaurant Windmill

Restaurant Windmill er restauranten med Gümbets absolut bedste udsigt. Fra balkonen med flot opdækkede borde og dæmpet belysning, kan du nyde udsigten over Gümbets havn og den fantastiske solnedgang. Når mørket falder på, kan du følge den farverige bargade nedenfor restauranten. Menukortet hos Restaurant Windmill har noget for alle, men restauranten specialiserer sig i tyrkiske retter, fisk og lækre steaks. Blandt favoritterne kan nævnes Amphora kebab eller Diana steak.

Hvad er Amphora kebab?

Amphora kebab er en særlig form for kebab, der oprindeligt stammer fra Tyrkiet. Navnet “Amphora” refererer til de keramiske krukker, der tidligere blev brugt til at opbevare og tilberede mad i gamle civilisationer. I tilfældet med Amphora kebab refererer det til den specielle tilberedningsmetode, hvor kødet er indpakket i en leramphora og derefter langsomt stegt eller kogt. Traditionelt set er Amphora kebab lavet af mørt kød, såsom lam eller oksekød, der er krydret med en blanding af krydderier og urter. Kødet pakkes omhyggeligt i en leramphora sammen med grøntsager og andre smagsgivende ingredienser. Derefter forsegles amphoraen og placeres enten i en ovn eller over åben ild, hvor den langsomt koges, hvilket giver kødet en intens smag og en saftig konsistens.Denne tilberedningsmetode giver en unik smag og tekstur til kebabretten og er ofte forbundet med traditionelle tyrkiske køkken. Amphora kebab serveres normalt med brød, ris eller salat som tilbehør og kan være en festlig og lækker ret til særlige lejligheder eller sammenkomster.

Amphora kebab bliver tilberedt på en noget anerledes måde

Amphora kebab bliver tilberedt på en noget anerledes måde

Restaurant Körfez

Restaurant Körfez ligger helt ned til de smukke både i Bodrums marina. Denne lille, hyggelige familierestaurant er en klassisk tyrkisk fiskerestaurant med frisk lokal fisk og mange lækre småretter med skalddyr. De har desuden et godt udvalg af tyrkiske retter med kød eller kylling. Dette er et perfekt valg til en lækker frokost efter en dag med shopping i den nærtliggende handelsgade.

Marina Yacht Club

Marina Yacht Club er et af Bodrums eksklusive spisesteder hvor du, på trods af dette, får tyrkisk og international mad af høj kvalitet. Restauranten ligger, som navnet antyder, i Bodrums store lystbådehavn. Det betyder, at du kan nyde frokosten eller middagen med udsigt til de mange luksusyachter, som Bodrum er så kendt for. Om aftenen er der ofte jazz eller anden live musik med så vel lokale kunstnere, som landskendte stjerner. Marina Yacht Club ligger i den vestlige ende af Bodrum-bugten, lige ved indkørslen til marinaen. Gå langs vandet mod vest indtil bugten ender, og her ligger restauranten.

Vælg mellem et hav a lækre klassiske tyrkiske retter

Vælg mellem et hav a lækre klassiske tyrkiske retter

Book din ferie til Bodrum-halvøen allerede i dag lige her hos Sunweb. Bodrum-halvøen byder på masser af seværdigheder, og der er bestemt masser at opleve og se på denne skønne feriedestination. Det er ikke kun den gastronomiske scene af mad og restauranter på Bodrum-halvøen, Tyrkiet der er helt fantastisk. Det er strandene, naturen, markederne og kulturen bestemt også. Tyrkiet er særdeles også kendt for deres All inclusive indkvarteringer, her får du 3 grunde til du skal vælge en All inclusive ferie i Tyrkiet.

29 februar, 2024

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar