Forfatter |Publiceret den 09 oktober, 2019|3.6 min læsning|

Din rejseguide til Agadir

Agadir ligger ud til Atlanterhavet på Marokkos sydvestlige kyst, og er en af landets mest populære feriedestinationer. Agadir blev ramt af et jordskælv tilbage i 1960, som ødelagde store dele af byen, men byen er blevet genopbygget og fremstår nu som Marokkos mest moderne by. Du finder dog stadig et hav a kulturelle oplevelser i Agadir, så du kan få en fantastiske ferie. Vi har samlet nogle af dem nedenfor.

Den gamle fæstning Kasbah

Den gamle fæstning ligger på byens højeste punkt og er én af de få bygninger, der klarede jordskælvet i 1960. Kasbah blev bygget i 1541 og er et imponerede eksempel på den traditionelle arabiske arkitektur. Gå eller kør op ad de snoede veje og bliv belønnet med en vidunderlig udsigt ud over byen og Atlanterhavet.

Shop souvenirs i Souk al-Had

Souks er en integreret del af den marokkanske kultur. Her kan du købe alt fra håndflettede kurve, lamper og puder, farverig keramik og håndvævede tæpper. Souk al-Had har mere end 6000 boder, så du vil med sikkerhed kunne finde noget interessant. Selv hvis du ikke ønsker at købe noget med hjem, er selve oplevelsen med at gå rundt mellem de mange boder på markedet hele turen værd.

Stranden

Stranden i Agadir er lang, bred og yderst populær – og det er ikke uden grund. Stranden består af gyldent finkornet sand og indbyder til mange timers afslapning i solen. Det er muligt at leje solsenge og parasoller de fleste steder på stranden, men du kan også vælge at ligge på et badehåndklæde på det bløde sand. Langs stranden løber en fin strandpromenade, hvor der ligger masser af caféer og restauranter. Der ligger også masser af små butikker, hvor du kan købe oppustelige badedyr og legetøj som frisbees og volleyballs samt skovle, spande og plastikforme, så børnene kan lege i sandet.

Forkæl dig selv med en hamanbehandling

Hamam – også kaldet tyrkisk bad – er meget udbredt i Marokko som et sted hvor folk mødes og hygger sig. Agadir er ingen undtagelse, så und dig selv et par timers forkælelse med en afslappende hamambehandling på et af de mange steder i byen eller på et af vores hoteller med wellnessafdeling.

Hvornår er det bedst at rejse til Agadir?

Agadir ligger på Marokkos vestkyst, og er en af landets mest populære feriedestinationer. Især om sommeren flokkes både marokkanere og turister til de brede sandstrande i Agadir, men også i årets resterende måneder rejser mange europæiske turister til Agadir for at undslippe regnen og kulden derhjemme. I november er gennemsnitstemperaturen i Agadir 24 grader modsat Danmark, der byder på regn, blæst og en gennemsnitstemperatur på 7 grader.

Hvor skal du bo i Agadir?

Skal du på en romantisk parferie, anbefaler vi, at du kigger nærmere på vores to lækre hoteller Hotel Sofitel Agadir Royal Bay Resort og Hotel Sofitel Agadir Thalassa Sea & Spa. Her kan du nyde en afslappende ferie, hvor forkælelse er i højsædet. Begge hoteller har privat strand, og det er muligt at tilkøbe All Inclusive, så alle måltider, snacks og drikkevarer er inkluderet i prisen hjemmefra. Der er en dejlig wellnessafdeling, hvor du kan blive forkælet med både massage- og hamambehandlinger. Rejser du derimod med børn, anbefaler vi, at du kigger nærmere på Labranda Amadil eller Hotel Caribbean Village Agador. På Labranda Amadil er der vandrutsjebaner til familiens vandhunde, tennis og volley til familiens aktive personer samt wellness til familiens livsnydere. Hotellet er med All Inclusive, så du slipper for dyre restaurantbesøg. På Hotel Caribbean Village Agador er der legeplads og børneklub, hvor børnene kan møde nye legekammerater. Du finder desuden også et fint udvalg af familievenlige aktiviteter såsom minigolf og volley, så I kan nyde feriedagene sammen. Læs også vores blogindlæg Familievenlig ferie i Agadir, og få inspiration til ferieaktiviteter med børn.

09 oktober, 2019

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar