Forfatter |Publiceret den 03 april, 2024|6 min læsning|

Marrakech er nok Marokkos mest populære feriedestination, og det er ikke uden grund. Her finder du alt, hvad hjertet kan begære blot 4,5 times flyvetur fra Danmark. Marrakech er den perfekte destination for dig, som drømmer om at kombinere storbyferie med både kulturelle oplevelser og afslappende feriedage ved poolen. Hos Sunweb kan du finde rejser til Marrakech i Marokko. Læs med her og få din guide til ferie i Marrakech.

Gå på opdagelse i den fascinerende kultur i Marokko

Gå på opdagelse i den fascinerende kultur i Marokko

Guide til Marrakech: Hvornår er det bedst at rejse til Marrakech?

Du kan rejse til Marrakech året rundt! Dog er Marrakech en oplagt feriedestination når temperaturen falder hjemme i Danmark. I vinterhalvåret byder Marrakech på lune temperaturer omkring de 20 grader i dagtimerne og er derfor perfekt til afbræk fra den danske kulde og regn. Marrakech ligger kun 4,5 timers flyvetur fra Danmark og derfor oplagt til en forlænget weekend i kulturelle omgivelser eller en uges badeferie ved poolen.

Hvor skal du bo i Marrakech?

Marrakech byder på en gammel og en ny bydel, og der er delte meninger om, hvor det er bedst at bo. Den gamle bydel er omkranset af høje, røde bymure, og det er her du bedst oplever det autentiske Marrakech. Her bor du i traditionelle marokkanske gæstehuse (også kaldet riads), som oprindeligt blev bygget til store familier.

En riad er en firkantet bygning oftest uden vinduer ud til gaden, men med et åbent område i midten, hvor der er en lille have med et mindre bassin eller en pool. En riad har ofte ikke mere end 10 værelser, og du vil derfor få en mere intim og autentisk oplevelse end på et større hotel i den nye bydel. Vores mest populære riad er Angsana Riad Collection. Er du derimod til solbadning og afslapning ved poolen anbefaler vi, at du kigger på et hotel beliggende i den nye bydel. Her finder du moderne hoteller, hvor du kan nyde den afslappende og rolige feriestemning med udsigt til høje grønne palmer, som svajer i vinden. Her kan du tage en forfriskende dukkert i poolen, når solen begynder at stege for meget. Det er også i den nye bydel, at du finder alle de trendy designerbutikker, lækre restauranter og hyggelige caféer.

Guide til Marrakech: Populære hoteller

Vi har flere forskellige populære hoteller i Marrakech. Her vil vi særligt gerne fremhæve to hoteller. Det ene er Hotel Moroccan House Marrakech, som er et 3-stjernet hotel i marokkansk stil. Dette hotel har en helt ideel beliggenhed hvis du ønsker at udforske byen. Her kan du blandt andet opleve Koutoubia-moskeen og Djemaa el Fna-pladsen. På hotellet finder du også en udendørs swimmingpool og hammam, perfekt til afslapning efter en lang dag med kultur og oplevelser.

Det andet hotel vi gerne vil fremhæve er Longue Vie Hotel. Dette hotel er et 4-stjernet hotel, her er værelserne moderne indrettet og du finder sågar en tagterasse med swimmingpool og poolbar. I det pulserende kvarter i byen er der et væld af restauranter, natklubber og barer at udforske. Desuden ligger medinaen kun fire kilometer derfra og er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Nyd udsigten over byen fra tagterassens swimmingpool på Longue Vie Hotel

Nyd udsigten over byen fra tagterassens swimmingpool på Longue Vie Hotel

Hvad skal du opleve i Marrakech?

Marrakech byder på et væld af spændende og kulturelle oplevelser. Hvad du nok ikke kan undgå, er den pulserende markedsplads Djeema el Fna. Her finder du slangetæmmere, gademusikanter og udklædte tryllekunstnere, der underholder både lokale og turister dagen lang. Und dig selv en læskende friskpresset appelsinjuice fra en af de mange boder, der står side om side på den store markedsplads.

På et besøg i den gamle bydel kan du ikke undgå at komme ind i souken. Her kan du gå på opdagelse i de snævre gader, der bugner med bjerge af velduftende krydderier, billige og velsmagende nødder, farverig keramik i alverdens former og mønstre. Og så selvfølgelig smukke og håndvævede tæpper. Kig jer godt omkring og husk at prutte om prisen, hvis du finder noget, du vil have med hjem.

Fra de snævre gader i souken til den fredfyldte oase Le Jardin Secret. Den hemmelige have er et vidunderligt åndehul i det ellers hektiske og larmende centrum. Indgangen koster ca. 70 dirhams, men så kan du blive lige så længe du har lyst. Und dig selv en kop sød myntete på deres hyggelige tagterrasse og nyd den smukke udsigt over byens tage.

Fra en fredfyldt oase til en anden. En kort taxatur ud fra de høje, røde mure der omgiver den gamle by, finder du den smukke oase Jardin Majorelle. Her kan du nyde en afslappende eftermiddag i skyggen af eksotiske træer og høje palmer til lyden af kvidrende fugle og cikader. En rejse til Marrakech er ikke fuldendt uden et besøg i Yves Saint Laurents berømte have.

Djeema el Fna i Marrakech

Djeema el Fna i Marrakech

Hvad skal du spise og drikke i Marrakech?

Maden i Marrakech er bestemt værd at rejse for. Det marokkanske køkken består af lækre velsmagende retter med masser af krydderier, friske grøntsager og smagfuld kylling og lam. Marrakech bugner af lækre restauranter, der serverer disse lokale specialiteter. Giv dig tid til at vandre rundt mellem de mange boder på Djeema el Fna og udvælg dig nogle lækre lokale specialiteter. Her er bestemt noget for enhver smag.

Er du ikke så meget til den traditionelle form for street food, så gå på opdagelse i de smalle gader, men husk at kigge op. Marrakech har nemlig mange tagterrasser, hvor du kan sidde og nyde udsigten over byens mange tage, mens du får serveret smagfulde retter som f.eks. tagine, couscous, tabouleh, humus, harira og marokkansk melonsalat. Du finder desuden også mange lækre restauranter i den nye bydel.

I Marokko og især i Marrakech kan du ikke undgå at støde på den populære myntete. Den traditionelle søde myntete bliver serveret i små fine glas og smager himmelsk. Und dig selv en friskbrygget myntete på din rejse til Marrakech.

Prøv en masse nye kulinariske oplevelser på din ferie i Marrakech

Prøv en masse nye kulinariske oplevelser på din ferie i Marrakech

Marrakech i Marakko er en oplagt destination for en helt fantastisk storbyferie. Marrakech er også en by der emmer af stemning og kultur, det er helt perfekte rammer for en romantisk ferie. Her kan du og din udkårne udforske nye kulturer og omgivelser og lære hinanden endnu bedre at kende. Udforsk også den kulinariske scene i Marokko. Et smagsunivers af en anden verden. Hvad venter du på? Du vælger selv om du ønsker 3, 4 eller 7 overnatninger i dette fantastiske ferieparadis. Vil du gerne blot opleve Marakko, så se også alle vores ferier i Marakko. Læs også disse blogs om Marrakech: Familievenlig ferie i Agadir i Marokko og rejseguide til Agadir.

Hej! Jeg hedder Dicte, 29 år gammel og rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at rejse og nyder at fortælle om mine eventyr. For mig betyder komfort, god service, kvalitet og gastronomiske oplevelser meget, når jeg rejser. Jeg rejser både alene, med familie samt med venner og kollegaer. Ferie betyder at tage tingene i mit helt eget tempo. Jeg håber, at jeg kan inspirere dig til endnu en rejse.
03 april, 2024

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar