Forfatter |Publiceret den 06 marts, 2024|5.9 min læsning|

Hvis din ferie handler om afslapning og selvforkælelse, så findes der ikke en bedre måde at starte den på end med et besøg i hammam, også kaldet tyrkisk bad. Hamam findes i mange varianter og udvalget af behandlinger varierer fra sted til sted. På mange destinationer kan du vælge mellem at besøge et lille, lokalt hamam, hvor behandlingen ofte begrænser sig til dampbad og massage, eller du kan besøge et af de større steder, hvor der er et stort udvalg af afslappende wellness-behandlinger. Hos Sunweb finder du et bredt udvalg af indkvarteringer med hammam – Wellness i ferien. 

Rens sjælen med et tyrkisk bad

Rens sjælen med et tyrkisk bad

Hvad er hammam?

Hammam-traditionen kan dateres helt tilbage til oldtidens grækere og er siden hen blevet en del af den tyrkiske kultur. I dag nydes behandlingen både af de lokale og i særdeleshed af mange turister. Hammam er et traditionelt tyrkisk bad eller et tyrkisk dampbad. Det er et sted, hvor mennesker kan gå for at rense kroppen, slappe af og socialisere sig. Hammam er ofte udstyret med varme stenplader, brusebad og dampbad. Hammam er også populære i andre dele af Mellemøsten og Nordafrika. Hvis du vil have en rigtig god oplevelse af den lokale kultur, så kan det godt betale sig at besøge et af de små, lokale tyrkiske bade. Et besøg på et af de steder, som tilbyder ”den fulde pakke” er dog heller ikke at kimse af.

Sådan foregår et besøg i hamam

Så snart du træder ind af døren, bydes du velkommen og får udleveret et klæde, som bæres på underkroppen under turen rundt i hamammet. Herefter vises du ind i et omklædningsrum, hvor du kan skifte til badetøj, inden du føres ind i et saltrum, hvor du kan skrubbe huden med salt før turen går videre. Efter ca. 15 minutter i saltrummet går turen videre til saunaen, hvor kroppen varmes godt igennem. Når kroppen føles godt gennemvarm, og huden er begyndt at rødme en smule, føres du videre ind i dampbadet, hvor huden fugtes og blødes op.

Peeling og afvaskning

Efter alle de indledende øvelser, er turen nu kommet til at gå ind i selve hamammet, som er et stort rum med marmorbeklædte vægge. Langs væggene kan man sidde på lune marmorplader og suge varmen til sig. Midt i rummet er der en lun marmorbriks, som du ligger på, mens behandlingen udføres. Først bliver du masseret for at få kroppen til at slappe af. Herefter skrubbes du med en handske lavet af kamelhår. Her vil du ofte kunne se, at der skrubbes store mængder af døde hudceller af kroppen. Sidst, men ikke mindst vaskes du med en dyne af velduftende sæbeskum, som efterlader huden blød og velduftende.

Hammam er både for selvfordybelse eller et socialt indslag

Hammam er både for selvfordybelse eller et socialt indslag

Afslapning og oliemassage

Efter behandlingen er det tid til sunde sig og nyde den afslappede følelse. Dette gøres siddende i bløde møbler, svøbt i tykke håndklæder og med et koldt glas juice i hånden. Her får du den ultimative følelse af afkobling og ro. Dit besøg i hamam afsluttes med en grundig omgang oliemassage, hvor du masseres fra top til tå med velduftende olier. Ofte vil det også være muligt at nyde et mudderbad, stikke fødderne i et fiskespa eller tage et dyp i et bassin med iskoldt vand. Som regel er dette mod et mindre tillæg, men nogle steder kan det være inkluderet i prisen. Som sagt, varierer omfanget af behandlingen fra sted til sted, så det kan være en god idé at forhøre sig hos guiderne.

Efter dit besøg i hammam

Mange beskriver følelsen efter at have været i hammam, som at være født på ny. Huden er silkeblød, og kroppen er afslappet, som aldrig før. Det kan derfor godt betale sig at undlade at lave vilde planer lige efter en behandling i hammam. Da alle de døde hudceller er fjernet fra huden og den nye ”friske” hud nu er ubeskyttet, er det meget vigtigt at benytte en solcreme med en høj faktor i de efterfølgende dage.

Hammam badet kan se meget forskelligt ud fra sted til sted

Hammam badet kan se meget forskelligt ud fra sted til sted

Rejs til Tyrkiet og oplev hammam

Det kan anbefales, at du lægger dit besøg i det tyrkiske bad i starten af din ferie. Dels fordi behandlingen giver dig en afslappende ro i kroppen til at starte ferien på. Derudover efterlades din hud i en tilstand, hvor den er meget modtagelig over for solens stråler – og du får således det optimale ud af feriens solbadning. Hammam har en dyb historie og kulturel betydning i Tyrkiet og er en vigtig del af den tyrkiske badekultur. Hammam-oplevelsen i Tyrkiet kan variere fra enkle og traditionelle hammam til mere luksuriøse og moderne faciliteter, afhængigt af stedet og ens præferencer. Se alle Sunwebs indkvarteringer i Tyrkiet med hammam.

Andre destinatoner med hammam

Selvom hammam er en tyrkisk tradition, så er denne wellnessbehandling spredt sig til mange andre ferielande. Du finder også indkvarteringer i Grækenland med hammam. Eller du kan opleve hammam i Spanien. Du kan også booke en ferie med hammam i Bulgarien. Mulighederne er mange, da dette tyrkiske bad er blevet særdeles populært.

Hammam på skiferien

Hammam er endda blevet så populært at du kan finde mange indkvarteringer i skiområder med hammam. Kan du forestille dig det? En lang dag på pisterne med sne og kulde, kroppen er lidt øm og træt efter de mange timer på ski. Forkæl dig selv med hammam efter en lang dag. Dette er ægte wellness og nydelse på højt plan. Udforsk alle Sunwebs skiferier med hammam. Vi har både indkvarteringer med hammam i Frankrig. Men du finder også hammam indkvarteringer i Østrig. Book en ferie på Sporthotel Strass i Østrig og oplev hammam.

Forkæl kroppen med et tyrkisk bad og en omgang massage

Forkæl kroppen med et tyrkisk bad og en omgang massage

Tips til hamam

√ Sæt god tid af til behandlingen.

√ Husk badetøj.

√ Anvend altid solcreme med høj faktor de efterfølgende dage.

√ Undgå at planlægge krævene aktiviteter lige efter et besøg i hamam.

Hvad får dig til at slappe af i ferien? Er det wellness, selvforkælelse, fordybelse og indre ro? Så er hammam det helt rette for dig. Uanset om du rejser på en romantisk ferie for to eller skal på familieferie med børn, så vil alle nyde godt af hammam – store som små.

Hej alle sammen! Mit navn er Amalie, 23 år gammel, og jeg er rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at opleve verdenen og dele ud af mine oplevelser. Nogle af mine yndlings destinationer er de græske øer, samt de kanariske øer. Når jeg rejser vægter jeg gastronomiske oplevelser i højsædet, smukke naturperler og kultur højt. Jeg håber at, du kan blive inspireret til endnu en rejse.
06 marts, 2024

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar