Forfatter |Publiceret den 06 februar, 2024|6.7 min læsning|

“Sol, hav og strand” synes at være opfundet på Costa del Sol “solens kyst” i Andalusien, Spanien. Vil du også gerne sydpå til Spanien og dit luksus-eksil, så tag til Costa del Sol, hvor solen danser. Dette kystområde i den sydligste provins på det spanske fastland strækker sig over mere end 300 kilometer. På Costa del Sol finder du lange sandstrande, internationale restauranter og spanske restauranter. Derudover besidder Costa del Sol masser af historie, kultur og oplevelser. Med mere end 300 solskinsdage om året er området det ideelle sted for en skøn solferie og en inciterende flamenco i swimmingpoolen. Costa del Sol har længe været en meget populær og velkendt rejsedestination for solglade danskere. Det må i den grad siges, at danskerne ELSKER Costa del Sol. Hos Sunweb finder du et bredt udvalg af indkvarteringsmuligheder i Costa del Sol. Oplev det bedste af Costa del Sol. Vi har samlet et udpluk af  bemærkelsesværdige seværdigheder til din solferie under Costa del Sols varme sol. 

Udforsk skønne Málaga.

Udforsk skønne Málaga.

De smukkeste seværdigheder på Costa del Sol

Costa del Sol strækker sig over et stort kystområde i provinserne Málaga, Cádiz og Granada og strækker sig fra Almería helt til Gibraltar. Andalusien er en region i det sydligste Spanien. Der med sine mange mauriske påvirkninger udgør en smuk blanding af arkitektoniske træk, mønstre og dekorationer, der afspejler den mauriske kultur og æstetik i bygninger og monumenter i området. De imponerende grotter i Nerja er de største grotter i Europa. I dette 5 kilometer lange grottesystem kan du beundre verdens største underjordiske søjle og verdens ældste neanderthaler-malerier. Disse grotter er absolut et besøg værd. Når nu du alligevel er i byen Nerja, så finder du langs kysten et bredt udvalg af vandaktiviteter. Badebyen Fuengirola byder også på en lang række af skønne oplevelser. Her finder du blandt andet det smukke arabiske slot (Castillo Sohail), en romersk ruin og en smuk zoologisk have (bioparken). Efter en lang dag med mange nye indtryk og oplevelser, så er et lækkert måltid og en kold drink velfortjent. Besøg en af de mange restauranter og barer du finder langs strandpromenaden. En perfekt afslutning på en hyggelig dag i skønne Costa del Sol.

Costa del Sol, en perle med uanede muligheder

Spørgsmålet er nærmere, hvad kan man ikke lave på Costa del Sol? Året rundt er der masser af aktiviteter du kan foretage dig under din ferie. Hver by og hver strand har sine egne unikke seværdigheder og aktiviteter. Costa del Sol er kendt for sin meget lange sandstrand, her kan du gå nogle lange ture langs det azurblå hav. Når tørsten melder sig, så kan du gøre hold og nuppe en kold drink på en lokal restaurant langs kysten. Er du mere til strand og afslapning, så pak håndklædet og tag en dukkert i vandet på stranden. Elsker du vandaktiviter? Så prøv kræfter med enten snorkling eller surfering Du kan også drage mod centrum og se et flamencoshow. Besøg havnen om eftermiddagen, hvis du ønsker at se de lokale fiskere i arbejde.

Shopaholic? Tag til Málaga

Elsker du shopping? Så tag til byen Málaga. Her finder du mange små butikker, men også større kæder. Hvor skal man starte? Tag til byens hovedstrøg, Marqués de Larios. Her finder du en kombination af spanske butikker, internationale butikker og små lokale forretninger nede af de små sidegader. Oftest er priserne i de internationale butikker her billigere sammenlignet med priserne i butikkerne herhjemme. Vil du derimod hellere shoppe indendørs? Så kan du med fordel besøge et af Malagas 8 shoppingcentre. Der er nok steder at se til, selv for de mest garvede shopaholics.

Hvad skal man lave i Estepona?

Vil du gerne lidt væk fra de store folkemængder og undgå masseturismen? Så tag til Estepona, en by i provinsen Málaga. Estepona består af to områder: kysten og indlandet. I indlandet af Estepona finder du autentiske spanske landsbyer. I den nordlige del af byen ligger Paraje Natural Los Reales de Sierra Bermeja, et bjergområde med masser af grøn natur, perfekt til lange vandreture. I Estepona finder du også en botanisk have, facaderne er fyldt med blomsterpotter, her kan du også nyde de smukkeste vægmalerier. Her finder du også seværdigheder af ældre dato, såsom en borgruin, et gammelt klokketårn og et romersk mausoleum. Efter en lang dag kan du slå dig ned på en terasse på den bilfri Plaza de las Flores plads, her kan du nyde en lækker is. Bonus: du er kun to minutters gang fra stranden, så tag en aftentur langs vandet og nyd solnedgangen!

Tag en tur op i bjergene i Estepona.

Estepona, en by fyldt med muligheder og oplevelser.

Vingård, vin og Puerto Banos = det rene luksus

Lige uden for Málaga ligger vingården: Dimobe, som i den grad er et besøg værd for sande vinentusiaster. Oprindeligt hed vingården “Bodega Antonio Muñoz Cabrera”. Dimobe ligger i centrum af byen Moclinejo, lige ved siden af ​​Plaza de España, lidt øst for Málaga. Du finder vingården oppe i bjergene, herfra har du en helt vidunderlig udsigt udover alle vinmarkerne. I det mere luksuriøse Marbella har du havnen Puerto Banos. Som er kendt for sine trendy nattelivssteder med DJ’s, her finder du også mange helt igennem fantastiske natklubber og kasinoer. I havnen kan du se de mange imponerende yachts som ligger og pryder gadebilledet. Puerto Banos anses den dag i dag for at være et af de mest celebre områder du finder langs Costa del Sol kysten. Dette sted er lige noget for dig der gerne vil opleve Málagas natteliv. Pak danseskoene og slå dig løs for en enkelt aften eller to.

Oplev det overdådige område ved Puerto Banos havnen.

Oplev det overdådige område ved Puerto Banos havnen.

Besøg også områderne uden for Costa del Sol

Vil du have endnu flere oplevelser på din ferie i Costa del Sol? Tag på en udflugt til Andalusiens indland. Her kan du se den berømte Alhambra i Granada eller Real Alcázar i Sevilla. Vil du gerne se de autentiske, hvide spanske landsbyer? Så tag til Acebuchal eller det nærliggende Frigiliana, kun få kilometer fra kysten. I det mere populære Ronda har du den smukke Tajo-kløft, der deler byen i to. Der er også et naturreservat her, hvor du kan Tage en vandretur i de smukke El Torcal bjerge. Her kan du være heldig at få øje på en stenbuk, en helt magisk oplevelse. Vil du have endnu flere oplevelser? Så prøv kræfter med golf. Ægte golfentusiaster kan ikke klage over Costa del Sol, her finder du hele 70 golfbaner. Området har dermed flest golfbaner pr. kvadratkilometer i Europa. Vil du stadig have mere af Costa del Sol? Så kan vi anbefale Fuengirola og Benalmádena.

Udforsk Tajo-kløften og hold udkig efter stenbukkene.

Udforsk Tajo-kløften og hold udkig efter stenbukkene

Når solen den forsvinder fra de hjemlige himmelstrøg, ja, så vil vi også gerne forsvinde sydpå til Spanien. Vil du på ferie til Spaniens solkyst Costa del Sol? Så skynd dig at booke din næste ferie til denne helt fantastiske destination. Se vores bedste bud på gode indkvarteringer på Costa del Sol. Opgradér din ferie til den rene luksus, og book et all inclusive hotel i Costa del Sol. Kan du slet ikke vente med at udforske alle disse skønne seværdigheder? Så finder du hos Sunweb også et bredt udvalg af afbudsrejser til Costa del Sol, Spanien. Oplev det bedste af Costa del Sol med Sunweb.

Hej alle sammen! Mit navn er Amalie, 23 år gammel, og jeg er rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at opleve verdenen og dele ud af mine oplevelser. Nogle af mine yndlings destinationer er de græske øer, samt de kanariske øer. Når jeg rejser vægter jeg gastronomiske oplevelser i højsædet, smukke naturperler og kultur højt. Jeg håber at, du kan blive inspireret til endnu en rejse.
06 februar, 2024

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar