Forfatter |Publiceret den 22 januar, 2024|3.4 min læsning|

Sammen med destinationerne Samoëns, Les Carroz og Morillon udgør Flaine en del af skiområdet Le Grand Massif. Le Grand Massif er blevet kåret som en af de fem største skiområder i Frankrig. Her finder du nok pister til at opfylde dit behov for massere af kilometer på ski. Hvad er det, der gør Flaine til noget helt særligt, og hvorfor er det besøget værd? Opdag skønheden i skiresortet Flaine her!

Snehygge i 1600 meters højde

I skiområdet Le Grand Massif, som Flaine er en del af, finder du pister på alle niveauer. De strækker sig mellem 1100 og 2500 meter, og når du står på ski, er det i smukke omgivelser mellem fyrreskove. Flaine, har en højde på 1600 meter, og er et af de højeste og mest populære resorts i Le Grand Massif. Det, der gør det så attraktivt, er at indkvarteringerne, ofte er placeret direkte ved pisten. Derfor kan du om morgenen efter morgenmaden hoppe direkte ud på skiene og om aftenen kan du nuppe skiene direkte til afterski. Derudover kører lifterne fra alle sider, og du kan nemt nå op på toppen af Le Grand Massif med mere end 250 kilometer pister foran dig. Erfarne skiløbere: Det er fantastisk!

Flaine tilbyder snehygge på alle niveauer

Flaine tilbyder oplevelser i sneen til alle niveauer

Traditionel betonbyggestil

Hvis du nogensinde har stået på ski i Flaine, genkender du sandsynligvis den traditionelle byggemetode. Mange af bygningerne blev opført i 1970’erne og er placeret direkte på pisterne. På det tidspunkt opførte franskmændene store skiresorts og valgte primært højhuse. Det vigtigste var, at indkvarteringerne blev bygget direkte på pisterne, og ikke så meget, hvordan de ville se ud. Mange år senere opstod der kritik af skiresortets betonudseende, hvilket førte til introduktionen af mere byggeri i træ og natursten. Dette giver området en mere behagelig udstråling, og får det til at føles mere som et traditionelt fransk skiområde.

De betonprægede højhuse i Flaine

De betonprægede højhuse i Flaine

Sneoptegnelser grundet højden

Fordelen ved at stå på ski, i Flaine er, at det ligger mellem forskellige bjerge, hvilket giver dig adgang til flere niveauer af pister. Derfor er området velegnet både for begyndere og øvede skiløbere. Søger du højden? Så tag til Grandes Platières i 2480 meters højde, hvor du bliver belønnet med en betagende udsigt over bjerglandskabet. Med en skyfri himmel kan du se direkte til Mont Blanc. Fantastisk smukt! Og fordi området ligger så højt, finder du næsten altid et lag sne på seks meter. I Flaine registreres der regelmæssigt sneoptegnelser. Elsker du også helt frisk puddersne? Så er Flaine det helt rigtige sted for dig.

Underholdning udover ski

Udover at være et godt sted til din skiferie, er der også masser af andre aktiviteter at opleve i Flaine. Det er en hyggelig landsby, hvor man kan nyde en øl efter en aktiv dag på pisterne. Centrum er bilfrit, så ingen bekymringer, hvis nu du har fået lidt for meget at drikke. Godt at vide: Du må kun køre ind i landsbyen for at aflæsse din bagage. Ønsker du at lave noget andet end at stå på ski eller snowboarde? Så prøv paragliding, buggy-kørsel eller snow-kiting. Alle tre er bestemt nogle mindeværdige og underholdende aktiviteter, der gør Flaine til et alsidigt skiresort i de franske Alper. Lækkert skiløb, aktiviteter samt højder? Check, check, check.

Snowkiting i Flaine, de franske Alper.

Snow-kiting i Flaine, de Franske Alper.

Vil du gerne opleve sneen i Flaine under dine egne ski? Så kan du finde vores udvalg af skiferier i Flaine hos Sunweb og booke din favorit til den kommende skisæson. Hvis du slet ikke kan vente, kan du også hos Sunweb finde et bredt udvalg af afbudsrejser til Flaine.

Hej alle sammen! Mit navn er Amalie, 23 år gammel, og jeg er rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at opleve verdenen og dele ud af mine oplevelser. Nogle af mine yndlings destinationer er de græske øer, samt de kanariske øer. Når jeg rejser vægter jeg gastronomiske oplevelser i højsædet, smukke naturperler og kultur højt. Jeg håber at, du kan blive inspireret til endnu en rejse.
22 januar, 2024

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar