Forfatter |Publiceret den 28 februar, 2024|2.8 min læsning|

Måske skal du på ferie lige om lidt? Eller måske er der lang tid til din næste ferie. Under alle omstændigheder er det aldrig for tidligt at lade sig inspirere til ferien. Som overskriften så behændigt afslører, så handler dette indlæg om at lade sig inspire gennem mad – fantastisk mad. En af mine store glæder ved at rejse, er at prøvesmage nye og spændende retter. Det spanske køkken byder på mange gastronomisk vidundere, og en af mine yndlingsretter er den smagfulde paella, her får du opskriften på “Feriemad – Paella a la Mallorca”. Du kan endda allerede i dag booke din ferie til Mallorca her hos Sunweb.

Nyd den spanske ret paella

Nyd den spanske ret paella

Opskriften på en paella a la Mallorca

Jeg har fundet en dejlig opskrift på traditionel mallorcansk paella, som jeg håber, at du give dig i kast med derhjemme og nyde.

Her er alt hvad du skal skal bruge:

400g Arborio ris (kan købes i de fleste større supermarkeder)

2 skiver bacon eller nogle skriver chorizo-pølse

2 kyllingefileter – i strimler

400 g koteletter – i strimler

4-6 store rejer

En smule krabbekød (forkogt)

100 g muslinger (forkogt og uden skal)

1 finthakket løg

1 hakkede tomater uden skræl

1 stor rød peber

1 – 1 ½ liter kyllinge – eller fiskefond

2 dl hvidvin

3 fed hvidløg

Timian

Lidt frisk persille

1 tsk gurkemeje

1 økologisk citron

Olie

Salt og peber

Fremgangsmåde, sådan laver du din paella

Bland hvidløg, timian, persille og salt i en morter, og knus det til du har en ensartet masse. Steg kødstrimlerne på en separat pande. Varm olien i en gryde (gerne en Wok – eller Paellagryde). Når olien er varm, steges rejerne til de bliver lyserøde, hvorefter de fjernes fra gryden. Rist bacon eller chorizo sammen med løg, rød peber og de hakkede tomater. Når løgene er klare og bløde, tilsættes kødstrimlerne. Herefter tilsættes gurkemeje til den varme fiske – eller kyllingefond, og når blanding er ensartet hældes den i paella-gryden. Tilsæt ris og hvidvin mens du rører i gryden. Når retten koger, skrues ned til middel varme og der kommes låg på gryden. Herefter skal retten koge i 10 minutter, mens der jævnligt røres i retten. Hvis den virker tør, kan der tilsættes mere fond. Pynt retten med rejer, muslinger, krabbekød, krydderiblanding og citronbåde. Lad retten koge videre til risene har den rette konsistens. Og voila du har en lækker, lækker paella.

Hvilken spansk ret er din yndlings?

Hvilken spansk ret er din yndlings?

Start før-ferie-følelsen med denne helt fantastiske spanske ret, der i den grad får mundvandet til at løbe. Den lyder måske lidt kompliceret med alle de indgredienser, men frygt ej, den er ganske nem at lave. Du kan hos Sunweb booke din næste ferie, lad eventuelt ferien gå til skønne Spanien. Du kan vælge at booke din ferie til Tenerife, Gran Canria eller måske Costa del Sol – valget er helt dit eget! Vil du gerne have en vaskeægte luksus ferie under den spanske sol? Så find vores brede sortiment af All inclusive ferier i Spanien.

28 februar, 2024

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar