Forfatter |Publiceret den 22 februar, 2024|6.2 min læsning|

Den græske ø Kos er en smuk og solrig fornøjelse. Kos er fuld af strande, kultur og hyggelige havne. Her fortæller vi dig om de 6 smukkeste strande på den græske ø Kos. Kos er også kendt som et vaskeægte cyklist-ø! Du kan altså udforske denne herlige ø på cyklen, som gør det nemmere for dig at komme rundt. Tag cyklen rundt til for eksempel byerne Kardamena, Marmari eller Tigaki. Du kommer bestemt ikke til at kede dig på Kos. Og takket være den over 100 kilometer lange kystlinje kan du hver dag slappe af på en ny strand. På alle strandene finder krystalklart vand og solskinsstråler.

1. Den børnevenlige strand Paradise Beach

Navnet på den mest populære strand på det sydlige Kos er ikke noget mysterium: Paradise Beach er et ægte paradis. Stranden ligger skjult mellem træerne i en smuk bugt. Du kan gå direkte fra det gyldne sand og ned i det krystalklare vand. Fordi sandet skråner meget gradvist ned i havet, kan du lege uden bekymringer med selv de mindste, alt fra vandplaskning til fiskespotting, valgmulighederne er mange på denne helt fantastiske strand.

Vær ikke skræmt af boblerne i vandet. Disse dannes af harmløse vulkanske gasser. Stranden kaldes derfor også ‘Bubble Beach’. Når du og børnene har leget færdig i vandet og har brug for at slappe af eller blive tørret, så kan du leje din egen solseng og parasol på stranden. Nyd derefter en forfriskende drink i beachbaren. Sportsentusiaster kan også finde masser at lave her på denne strand: vandski, parasailing eller en tur på bananbåden. Naturligvis er der også brusere og omklædningsrum på stranden, så du kan friske dig op efter dagen og tage direkte ud og udforske mere af Kos.

Leg med dine børn på Paradise Beach

Leg med dine børn på Paradise Beach

2. Find roen på stenstranden Camel Beach

Leder du efter ro, fred og afslapning i idylske omgivelser ? Så skal du ikke lede langt væk fra det ellers travle Kos. Tæt på den velbesøgte strand, Paradise Beach, ligger Camel Beach. Klipperne ligner en flok kameler, hvis du ser det fra havet af, dette er et meget specielt syn! Du kommer hen til stranden via en stejl vej med bil, cykel eller til fods. Tager du cyklen eller gåbenene, så har du allerede der dyrket dagens motion. Derefetr kan du velfortjent nyde en hel dag med solbadning på stranden. Også på denne naturlige strand er vandet helt krystalklart, men her er bunden er stenet, det vil sige det er ikke en klassisk sandstrand. Husk dine badesko og tag også din snorkel og dykkerbriller med. Under vandet kan du nemlig opdage en helt anden verden der lever inde i mellem klipperne. Det er et helt udsøgt syn.

3. Fra familieture til romantiske aftener: Agios Stefanos Beach

I Kefalos-bugten finder du Agios Stefanos Beach. En strand der på sin vis er opdelt i to. På den ene side af bugten, er der fuld betjeningen og service fra personalet af. Her viser ansatte dig til din solseng og sørger for at du får en helt i gennem komfortabel oplevelse. På den modsatte side lægger du bare din håndklæde lige hvor det passer dig. Den ene side er populær blandt familier med små børn. Den anden side er det perfekte sted til en romantisk aften. Én og samme strand, men med massere af forskelligheder. Win win for alle må man da nok sige.

Grundet det lave vand kan du her sikkert lege med dine små i vandkantens bølger, bygge sandslotte med dem eller flyde rundt på oppustelige flamingoer. Der er også en gangbro, hvorfra du kan hoppe i vandet. Og der er masser af frisk fisk og græske snacks, som nogle gange endda serveres direkte nede på stranden. Vil du gerne have en romantisk oplevelse, så besøg ruinerne af basilikaen St. Stefanos. Stranden har sit navn efter disse ruiner. Fra stranden af kan du også se øen Kastri, hvor du også ser det blå og hvide Nikolaos-kapel.

Udforsk de historiske monumenter på Agios Stefanos Beach

Udforsk de historiske monumenter på Agios Stefanos Beach

4. Surf, sol eller drinks på Marmari Beach

Kan du godt lide en god, men lidt kølig, brise? På Kos’ nordkyst blæser der en kraftig vind, og en masse træer sørger for der er områder med skygge. Ideelt for sejlere og windsurfere. Kan du også lide at fange en bølge ude på vandet? På denne smukke hvide strand med lave klitter kan du tage direkte på surfskolen til en surflektion. Foretrækker du blot at nyde udsigten? På terrasserne på forskellige hyggelige (fiske)restauranter, barer og caféer sidder du beskyttet mod vinden. Men stadig med den helt fantastiske udsigt. Også på stranden kan du nyde din cocktail i fred og ro, takket være de delvist beskyttede liggestole og parasoller. De bringer gerne cocktailsene hele vejen hen til dig på din solseng. Ja tak!  Kunne det blive bedre? Det tænker jeg ikke.

5. Psalidi Beach

Har du svært ved at vælge den strand der passer bedst til dig? Så er Psalidi Beach i nordøst på Kos lige en strand for dig! Denne lange strækning er så alsidig som det kan blive. Her finder du forskellige strandbarer, en række vandsportsaktiviteter og hyggelige bugter. Du behøver ikke engang at vælge mellem sand og småsten mellem tæerne. Alt finder du her på denne strand! Og hvad der gør det endnu bedre: starnden er tæt på Kos By. Ligesom på Marmari Beach kan du danse på bølgerne på Psalidi Beach. Det er nemlig en af de bedste strande i Europa til windsurfing og kitesurfing. Vil du tage det lidt mere roligt? Så er der masser af liggestole og parasoller klar til dig på stranden. Og på sydsiden kan du virkelig slappe af og smide alt: her solbades der nemlig nøgent.

Prøv en masse forskellige vandaktiviteter på stranden

Prøv en masse forskellige vandaktiviteter på stranden

6. Strand og faciliteter så langt øjet rækker på Mastichari Beach

Tidligere en fiskerlandsby, nu en charmerende samling af restauranter og barer: Mastichari er som en magnet for solbadere. Den paradisiske strand er bestemt en del af succesformlen. Her kan du slentre langs den næsten to kilometer lange hvide sandstrand. Du bliver aldrig træt af den fantastiske udsigt over det omkringliggende klitlandskab og øen Kalymnos. Også vandsportsentusiaster kan få deres lyst tilfredsstillet her: Når vinden er god, kan du leje en kajak eller et SUP-board på selve stranden. Vil du have ultimativ afslapning? Book en massage på stranden!

Besøg også Mastichari Beach

Besøg også Mastichari Beach

Find din favoritstrand på Kos med Sunweb. Vi er helt sikre på at du nok skal finde en strand der matcher lige dig og dine ønsker? Vil du gerne afsted og opleve de 6 smukkeste strande på den græske ø Kos? Så se alle Sunwebs indkvarteringer på den græske ø Kos og book straks din ferie. Vil du gerne have den ultimative luksusferie, så book en all inclusive ferie på Kos. For endnu mere ferieinspiration, læs også De smukkeste seværdigheder på Kos. Rigtig god fornøjelse.

Hej alle sammen! Mit navn er Amalie, 23 år gammel, og jeg er rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at opleve verdenen og dele ud af mine oplevelser. Nogle af mine yndlings destinationer er de græske øer, samt de kanariske øer. Når jeg rejser vægter jeg gastronomiske oplevelser i højsædet, smukke naturperler og kultur højt. Jeg håber at, du kan blive inspireret til endnu en rejse.
22 februar, 2024

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar