Forfatter |Publiceret den 12 februar, 2024|5.2 min læsning|

Forår, sommer, efterår eller vinter: Tenerife er et besøg værd i alle årstider, her er der nemlig varmt året rundt. Øen er den største af De Kanariske Øer. Du finder meget mere end blot luksuriøse indkvarteringer på Tenerife. Tenerife byder nemlig på en lang række af imponerende seværdigheder: den enorme Teide vulkan, delfiner der springer mellem bådene, smukke bjerglandskaber, lækre sandstrande og Siam vandpark. Vi har samlet de de 6 bedste oplevelser på Tenerife til dig, så du kan få mest muligt ud af din ferie.  Læs mere om alle oplevelserne her, og find din favoritoplevelse på Tenrife.

1. Opdag den fascinerende vulkan Teide

Den mægtige Teide vulkan er med sine 3.718 meter utvivlsomt en af de mest populære seværdigheder på Tenerife. Teide vulkanen er Spaniens højeste bjerg. Du kan ikke tage på ferie på Tenerife uden at besøge Teide, det er en obligatorisk seværdighed. Når du lander på øen, kan du allerede se vulkanen oppefra luften. Vulkanen ligger i Teide Nationalpark, denne park er blandt de smukkeste steder på Tenerife. Her ser du et markant anerledes og ekstraordinært landskab, landskabet ændrer sig for hver eneste kilometer. Du finder et varrieret terræn bestående af blandt andet klipper, lavamarker, kratere, sorte sten og grønne svovlmarker. Et helt igennem udsøgt syn. Det er op til dig om du vil udforske denne helt fantastiske naturperle i bil, til fods eller med kabelbanen, som kører helt op til toppen af Teide vulkan. I nationalparken finder du flere servicefaciliteter stillet til rådighed for besøgende, hvilket gør det til en oplagt udflugt for hele familien. Tør du bestige vulkanen, og røre ved den fascinerende lava?

Udforsk Tenerifes største seværdighed: Teide vulkanen

Udforsk Tenerifes største seværdighed: Teide vulkanen

2. Vandsjov med familien i Siam Water Park

Vil du have vandsjov for børn og barnlige sjæle? Så er Siam Water Park stedet for dig. Dette er ikke bare et almindeligt vandland: Siam Water Park har et siamesisk (thailandsk) tema og er blevet kåret som en af verdens bedste vandparker. Her finder du vilde vandrutsjebaner, bølgebassiner, strand, en dam med hajer, vandfald og meget mere. Siam vandpark er særligt kendt for deres Tower of Power, en 28 meter høj rutsjebane med et lodret fald, rutsjebanens forløb tager dig gennem dammen med hajer og slutter af i et vandbassin. Vil du mærke adrenalinen pumpe derudaf, så skal du helt bestemt prøve den famøse Tower of Power vandrutsjebane. Vil du gerne bo tæt på Siam Water Park? Så find en indkvartering I Costa Adeje hos Sunweb, så kan du holde din ferie med denne helt fantastiske vandpark lige i baglommen.

Prøv de mange vandforlystelser i Siam Water Park

Prøv de mange vandforlystelser i Siam Water Park

3. Spot delfiner og hvaler

Tenerife er også særdeles kendt for deres oplevelser til søs. En af de sjoveste seværdigheder du finder på havet er hvaler og delfiner. Disse majestætiske dyr opholder sig helst i kanalen mellem Tenerife og naboøen La Gomera. Book en bådtur og sejl ud på havet og se dyrene boltre sig i deres naturlige habitat. Husk kameraet og solcremen, og nyd en dag ude på bølgen blå. Vil du hellere opleve livet på havbunden af atlanterhavet? Så finder du også ubådsture som dykker ca. 30 meter ned, her kan du få en helt enestående undervandsoplevelse.

4. Solen skinner året rundt på Tenerifes strande

Du kan ikke tage til Tenerife uden at nyde massevis af timer med solbadning. På øen finder du utallige af forskellige slags strande. Fra store og turistede hvide sandstrande i Playas de las Americas og Los Cristianos. Til helt specielle sorte sandstrande i Puerto de la Cruz. Vil du gerne kombinere sol og oplevelser i en, så besøg byen Garachico i det nordlige Tenerife. En malerisk landsby fuld af hvide huse, også kaldt Tenerifes mest autentiske landsby. Oplev denne magiske by, mens du går og lapper solens stråler i dig. Er du en vaskeægte strandløve? Så book et hotel lige ved stranden på Tenerife.

5. Opdag naturens skønhed i Anaga Naturpark

Elsker du naturoplevelser? Så må du ikke gå glip af Anaga Naturpark, denne park hører også til blandt de smukkeste seværdigheder på Tenerife. Dette grønne paradis ligger helt oppe i det nordlige Tenerife. Naturparken er bestående af stjele bjergtoppe, dybe dale, tætte skove, laurbærskove og små, hyggelige landsbyer. Parken strækker sig helt ned til kysten, hvor du kan nyde en helt spektakulær udsigt over havet. Denne naturpark er endda på Unescos verdensarvliste, det forstår vi godt hvorfor den er.

Gå på opdagelse i den fortryllende natur i Anaga naturparken

Gå på opdagelse i den fortryllende natur i Anaga naturparken

6. Besøg landbsyen Masca, en skjult perle

En lidt mere ukendt perle, men stadig en helt fantastisk seværdighed, er landsbyen Masca. Turen hen til Masca fører dig gennem det bjergrige Teno Naturpark. Masca ligger på en smal bjergkam midt i bjergene. Du kan altså altid se de enorme bjerge overalt i Masca. Det er virkelig et imponerende syn! Og, noget der er endnu mere imponerende: historien. Landsbyens historie går helt tilbage til det oprindelige folk på De Kanariske Øer. Sidenhen har pirater blandt andet brugt landsbyen som et skjulested, og herfra har de holdt udkig efter fjenden og andre skibe. Frygt ej, piraterne holder ikke til her længere.

Opdag den skjulte perle: Masca landsbyen

Opdag den skjulte perle: Masca landsbyen

Er du helt solgt på idéen om en solferie til skønne Tenerife? Nu kender du allerede til de 6 bedste oplevelser på Tenerife, så hvad venter du på? Hos Sunweb kan du finde den indkvartering på Tenrife der passer bedst til dig og dine ønsker, opgradér din ferie til en all inclusive ferie på Tenerife, og få mest muligt ud af din ferie. Vil du gerne læse mere om nogle af de helt fantastiske byer og destinatoner du finder på Tenerife, så læs også “7 fantastiske ferieoplevelser på Tenerife“.

Hej alle sammen! Mit navn er Amalie, 23 år gammel, og jeg er rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at opleve verdenen og dele ud af mine oplevelser. Nogle af mine yndlings destinationer er de græske øer, samt de kanariske øer. Når jeg rejser vægter jeg gastronomiske oplevelser i højsædet, smukke naturperler og kultur højt. Jeg håber at, du kan blive inspireret til endnu en rejse.
12 februar, 2024

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar