Forfatter |Publiceret den 07 november, 2022|5.1 min læsning|

Overvejer du også at rejse væk til jul? Så kan du roligt gøre skiene klar og lade julestress og jag blive derhjemme. Jul i Alperne er nemlig lige som taget ud af et eventyr, absolut magisk. Oplev pudderhvide pister, hyggelige landsbyer oplyst af julelys, og en stemning du sent vil glemme. Lyder det som noget for dig? Vi har intet mindre end fem gode grunde til at fejre jul i Alperne.

1. Bliv garanteret en hvid jul

Lad din juledrøm gå i opfyldelse og fejr hvid jul i Alperne. Intet er så hyggeligt som at se snefnug, der daler ned og skaber de perfekte rammer til din juleferie. Når du booker en skiferie i december, vil du være garanteret frisk sne fra, du vågner om morgenen til, at du går i seng igen om aftenen. Den bedste sne til skiløb er nemlig i de koldeste måneder, og der er december og januar klare vindere. I Alperne ligger den nyfaldne sne som et tæppe, sprødt, blødt og godt, optimal til at øve din carving-teknik, eller for de yngste; bygge den perfekte snemand! Få en stensikker hvid jul i højderne ved eksempelvis at vælge en destination såsom Val Thorens eller Val d’Isère i Frankrig eller snesikre Ischgl eller Obergurgl i Østrig.

2. Nyd en juleaften med hænderne fri

Drømmer du om en jul, hvor du ikke skal kokkerere i dagevis? Når du booker en skiferie hos Sunweb, kan du lade stressen, den sprøde flæskesteg og de perfekt brunede kartofler blive derhjemme. Langt de fleste af vores skidestinationer har stærke traditioner i julen. Lige meget om du vælger at holde jul i Frankrig, Østrig eller måske i Italien, så kan du være sikker på, at der vil blive pyntet op i landsbyerne, på pisterne samt i restauranter og stræder – og maden bliver absolut ikke forbigået! Julemåltidet er for de fleste en uhyre vigtig tradition. Skal du afsted med familien, et hold venner eller blot som par denne jul? Så vi du elske vores skiferier med halvpension, der hen over jul byder på kulinariske og traditionsrige oplevelser i form af veltilberedte festmåltider med 3- til 5-retters menuer. Måske du bliver grebet af stemningen, der spiller op til sang og dans.

morgenmad Résidence Arc 1950 Le Village

Foto: Residence Arc 1950 Le Village – Morgenmad på terrassen

3. Juleaktiviteter, julemænd og sjov for alle aldre

Alle der før har prøvet at fejre jul i Alperne ved, hvad vi taler om. Jul i Alperne byder på noget for alle aldre. Ikke nok med at det smukke snelandskab pyntes op, så kan du også være så heldig, at selveste julemanden besøger din destination. I alle vores Pierre & Vacances Residences i Frankrig deler julemanden gaver ud til gæsterne i lejlighederne. I Les Arcs paraglider han ned over pisterne. Mens alle dyreelskere kan sige hej til julemandens rensdyr i Vaujany (Isère). Magisk!

På langt de fleste resorts er julen en fest, der skal fejres. I dagene op til jul samt i juledagene, underholder flere af de børnevenlige destinationer så som Les Arcs eller Les Orres med små julelege, juleværksteder med underholdning samt parader i gaderne. Det bliver ikke hyggeligere!

julemanden på ski

Foto: Julemanden på ski

4. Samme muligheder på ski – bare billigere

Det er utroligt, at det overhovedet er muligt, men det er rigtigt nok, der er utroligt mange gode tilbud på skiferier hen over julen. Der findes trods alt stadig langt flere, der holder jul derhjemme. Rejser du derfor før eller efter jul, er priserne typisk højere end i selve juledagene. Skal du afsted med hele familien? Vælg det smukke skiresort Le Massif du Dévoluy, hvor du kan komme på ski hen over julen i en hel uge fra kun 3349,- kr. per person. Også selvom du vælger populære destinationer i Frankrig, der normalt ellers er i den dyre ende af skalaen, så er skiområder som Paradiski eller Les Portes du Soleil m.m. faktisk ganske rimelige. Mangler du en god anbefaling til jul, der ikke springer budgettet?

5. Jul på ski er bare bedre!

Vi har lovet dig en hvid jul, vi har sat kryds ved julemenuen, vi har sørget for sjov og underholdning for hele familien, og vi har sikret et godt prisleje… Men julen er jo meget mere end det. Hvis du elsker at forkæle krop og sjæl, så er det simpelthen blot at komme afsted. En skiferie kan være fyldt med overraskelser. Ud over at det er balsam for sjælen at glide ned af de pulverhvide pister, så er stemningen på bjerget altid helt i top. Ydermere er det god motion for hele kroppen, og du er næsten garanteret baller af stål.

Men skulle du nu ikke være den store haj på ski, så er der rig mulighed for at checke ind på et lækkert hotel med wellness og spa, hvor du kan slænge dig i jacuzzien med et glas bobler og komme helt ned i gear. I sidste ende så er selskabet nok om noget det vigtigste, og intet får folk tættere på hinanden, som en skiferie i afslappende rammer.

Foto: Sauna, jacuzzi eller hammam – wellness og skiferie går perfekt sammen

Sidder du nu tilbage med skidrømme til jul? Hop et smut forbi disse ski-favoritter, som bestemt er besøget værd:

Ses vi til jul?

Hej! Jeg hedder Dicte, 29 år gammel og rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at rejse og nyder at fortælle om mine eventyr. For mig betyder komfort, god service, kvalitet og gastronomiske oplevelser meget, når jeg rejser. Jeg rejser både alene, med familie samt med venner og kollegaer. Ferie betyder at tage tingene i mit helt eget tempo. Jeg håber, at jeg kan inspirere dig til endnu en rejse.
07 november, 2022

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar