Forfatter |Publiceret den 20 februar, 2024|5.6 min læsning|

Cypern er en herlig feriedestination i middelhavet. Et oplagt rejsemål til dig der ønsker smukke strand, sol og varme og hyggelig feriestemning. Hos Sunweb kan du finde et bredt udvalg af rejser til Cypern. Du finder hoteller i følgende byer: Ayia Napa, Limassol og Protaras. Alle 3 byer er helt vidunderlige og perfekte til din kommende solferie. Men Cypern er mere ned bare sol og strand. Cypern er en ø med en masse spændende og sjove seværdigheder, vi har samlet en Top 7 oplevelser på Cypern til dig, så du kan planlægge dine oplevelser på Cypern inden afgang. 

1. Gamlebyen i Nicosia (Lefkosia)

Gamlebyen i Nicosia, også kendt som Lefkosia, er en fascinerende labyrint af smalle gader og historiske bygninger, der fortæller historien om øens rige fortid. Inden for de gamle bymure kan besøgende udforske en skattekiste af kulturarv, herunder Venedigsøjlen, Famagusta-porten og de middelalderlige fæstningsværker. Byen er hjemsted for et væld af traditionelle taverner, caféer og butikker. Som alle afspejler den autentiske cypriotiske livsstil. Gå ikke glip af muligheden for at besøge de små kirker, museer og kunstgallerier, der findes rundt omkring i byen. Fordyb dig i dens unikke atmosfære og charme.

2. Den antikke by Salamis

Salamis var engang en af de mest betydningsfulde byer i antikkens Cypern og står i dag som et imponerende arkæologisk vidnesbyrd om øens glorværdige fortid. Ruinerne af Salamis inkluderer et stort amfiteater, termer, gymnasier og templer. Alle disse giver et fascinerende indblik i det daglige liv i oldtiden. Besøgende kan udforske de velbevarede strukturer og tage på en rejse tilbage i tiden, mens de beundrer de fine udskæringer, mosaikker og relieffer, der pryder området.

3. Klostret Kykkos

Beliggende i den maleriske Troodos-bjergkæde, er Kykkos-klostret. Klostret er en af Cyperns mest hellige og imponerende seværdigheder. Klostret blev grundlagt i det 11. århundrede. Her findes der en enestående samling af religiøse ikoner, skatte og relikvier, der daterer sig tilbage til middelalderen. Besøgende kan udforske klostrets smukke arkitektur, museet med dets uvurderlige samlinger og de omkringliggende klostre og kirker, der udgør et vigtigt centrum for den ortodokse tro på øen.

Besøg det historiske kloster Kykkos på Cypern

Besøg det historiske kloster Kykkos på Cypern

4. Kourion

Kourion er en imponerende arkæologisk udgravning, der ligger på en høj klippe over Middelhavet på Cyperns sydkyst. Byen var en vigtig handels- og kulturcenter i antikken og er nu kendt for sine velbevarede ruiner, herunder et stort amfiteater, et romersk hus og offentlige bade. Besøgende kan udforske de forskellige dele af byen og forestille sig livet i oldtiden, mens de vandrer gennem de imponerende strukturer og nyder den fantastiske udsigt over havet.

5. Tombs of the Kings, kongernes grav

Tombs of the Kings, også kaldt Kongernes Grav, er en bemærkelsesværdig nekropolis beliggende nær den vestlige kyst af Cypern, tæt på byen Paphos. Dette imponerende arkæologiske område dateres tilbage til det 4. århundrede f.Kr. og tjente som gravsted for Cyperns aristokrati og kongelige familier i flere århundreder. Det bemærkelsesværdige ved Tombs of the Kings er ikke kun dens historiske betydning, men også dens arkitektoniske pragt. Gravene er skåret dybt ind i klipperne og består af en række imponerende underjordiske kamre og gange, der er rigt udsmykket med udskæringer og relieffer. Mange af gravene er designet med imponerende søjlegange, der giver et indtryk af det royale og majestætiske.

Besøgende har mulighed for at udforske de forskellige grave og beundre de fine detaljer i udskæringerne, der viser scener fra det gamle liv og død. Reliefferne skildrer ofte mytologiske figurer, jagtscener, ceremonielle ritualer og andre aspekter af det gamle cypriotiske samfund. Tombs of the Kings er ikke kun et sted for at lære om fortiden, men også for at beundre den imponerende arkitektur og kunstneriske arv, som Cypern har at byde på. Det er et uforglemmeligt besøg for enhver historie- og kulturfanatiker, der ønsker at dykke ned i øens rige historie og kulturelle arv.

Gå på opdagelse ved seværdigheden Tombs of the Kings

Gå på opdagelse ved seværdigheden Tombs of the Kings

6. Aphrodites klippe (Petra tou Romiou)

Aphrodites klippe, også kendt som Petra tou Romiou, er et enestående naturligt vidunder beliggende nær kysten af Paphos. Dette legendariske sted er dybt forankret i græsk mytologi som det sted, hvor gudinden Aphrodite, kærlighedens og skønhedens gudinde, blev født fra havets skum på en skaldet muslingeskalskøl. Klippen stiger majestætisk op fra det turkisblå hav og danner en dramatisk kulisse for den omkringliggende kyststrækning. Den karakteristiske form og det fortryllende landskab gør det til et af Cyperns mest ikoniske og fotograferede steder.

Besøgende kan opleve en atmosfære af mystik og romantik, mens de udforsker dette legendariske sted og hører historierne om gudinden Aphrodite og hendes elskere. Mange turister besøger Aphrodites klippe for at beundre den betagende udsigt, tage billeder og nyde en afslappet atmosfære ved kysten. Det er også et populært sted for svømmere og dykkere, der søger at udforske det klare vand og den rige marine liv. Uanset om man er interesseret i historie, legender eller bare ønsker at nyde den fantastiske natur, er Aphrodites klippe et must-see-destination på Cypern, der ikke kun tilbyder en visuel fest, men også en fordybelse i den gamle mytologi og kultur.

Se klippen hvor Aphrodites eftersigende skulle være født

Se klippen hvor Aphrodites eftersigende skulle være født

7. Troodos-bjergene

Troodos-bjergene er et vidunderligt naturområde. Området strækker sig gennem det centrale Cypern og byder på enestående muligheder for vandreture, naturfotografering og afslapning i smukke omgivelser. Bjergene er dækket af frodige skove, klare floder og maleriske landsbyer, der afspejler øens naturlige skønhed og charme. Besøgende kan udforske de forskellige stier, der fører gennem bjergene, og opleve det unikke planteliv og dyreliv, der findes i området.

Tag på en vandretur i de naturskønne bjerge

Tag på vandretur i de naturskønne bjerge

Er du også blevet helt forelsket i vidunderlige Cypern? Det forstår vi virkelig godt! Her er så mange bemærkelsesværdige oplevelser på øen, der gør lige netop dette sted til det oplagte feriemål for en  helt uforglemmelig rejse. Du kan også prøve Sunwebs Fly & Drive Cypern, hvor du kan opleve endnu mere af herlige Cypern. Vil du have en ægte luksusferie? Book en all inclusive ferie på Cypern. Hvad venter du på? Bestil din rejse allerede i dag og påbegynd nedtællingen til dit vidunderlige eventyr der venter dig. God ferie!

Hej alle sammen! Mit navn er Amalie, 23 år gammel, og jeg er rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at opleve verdenen og dele ud af mine oplevelser. Nogle af mine yndlings destinationer er de græske øer, samt de kanariske øer. Når jeg rejser vægter jeg gastronomiske oplevelser i højsædet, smukke naturperler og kultur højt. Jeg håber at, du kan blive inspireret til endnu en rejse.
20 februar, 2024

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar