Forfatter |Publiceret den 17 april, 2023|7 min læsning|

Hold ferie som en VIP

Er du på udkig efter en ægte VIP ferie i Sharm el Sheikh? Resortet Jolie Ville Golf i Sharm el Sheikh har huset adskillige præsidenter, blandt andet amerikanske George Bush og den tidligere egyptiske præsident Hosni Mubarak. Heldigvis for os almindelige er priserne på det skønne resort ikke derefter!

Skøn mad på det børnevenlige hotel

En velduftende muslingesuppe og sprødstegt kylling på grønsagsbund er netop blevet serveret foran os på restaurant Treasure Coves træbalkon højt over Rødehavet på Jolie Ville Golf i Sharm el Sheikh.

Tjeneren Ahmad er i færd med at hælde dugkold hvidvin op i glassene, da opmærksomheden pludselig samler sig om to speedbåde, som passerer hotellet nogle hundrede meter fra kysten. Folk om bord hujer og hviner højlydt, og det skyldes ikke kun farten.

En flok delfiner på 20-30 individer svømmer i deres karakteristiske sinus-kurver over og under overfladen om kap med de hurtige både.

”Det sker af og til,” betror Ahmad, mens alle hans gæster har mistet interessen for maden og i fascination betragter optrinnet.

Legesyge delfiner

”Delfinerne holder til længere omme i Tiran Strædet, og nogle gange kan speedbådene få dem til at følge efter sig helt ind til Naama Bay. Gæsterne på den delfintur får virkelig noget for pengene,” betror han.

Delfinerne ændrer dog kurs og søger længere ud på havet, hvor de – at dømme efter speedbådene, som pludselig ligger stille i vandet – tager et tiltrængt hvil.

Vi skåler for den uventede underholdning til frokosten.

Dejlig dybt rev med masser af flotte fisk

Kort før middag befandt vi os i vandet lige neden for balkonen og snorklede ved koralrevet – en syv meter høj mur af koraller omgivet af hundredvis af farvestrålende fisk, der følges i stimer, parvis eller færdes på egen hånd.

Heldet var med os, da en cirka 130 centimeter lang grønlig Napoleonsfisk lagde vejen forbi og i vanlig vippede stil afsøgte området for noget spiseligt i omkring fire meters dybde.

Således byder hver dag på hotellet på nye oplevelser.

Nabo til Mubarak

Allerede ved ankomsten fornemmer man, at Jolie Ville Golf er et resort ud over det sædvanlige.

Foran receptionen slår en hvid Cadillac Stretch Northstar limousine den femstjernede tone an, og inde i den fornemme lobby med rislende fontæner, funklende lysekroner og vindeltrapper fortsætter den glamourøse stil.

Vi bliver hilst velkommen med venlige smil og svalende drinks og tjekker ind.

På hotellets wall of fame kan vi konstatere, at det da heller ikke er hvem som helst, der har overnattet her.

Blandt andet har den amerikanske præsident George Bush været på besøg. Det samme har Nordkoreas Kim Il Sung og palæstinensernes, afdøde leder Yassir Arafat i forbindelse med internationale topmøder.

Mest kendt er hotellet, der tidligere hed Mövenpick, dog for, at Egyptens tidligere præsident, Hosni Mubarak, i en lang årrække havde sin feriebolig, et mindre palads, ud til vandet på hotellets område. Her tilbragte han en stor del af sine tre årtier ved magten.

I The Royal Club ved hotellets golfbane tog præsidenten imod sine gæster, og her fandt de ofte tv-transmittede én-til-én møder sted. Det fornemme møblement og de to lænestole, som formentlig er Egyptens mest fotograferede, står der stadig, selv om den epoke er forbi.

Sultanen af Oman er fan

I dag ejes Mubaraks feriebolig af sultanen af Oman, Qaboos, som desuden har købt to af de seks mindre villaer ved siden af.

To andre villaer ejes i øvrigt af Kasakhstans præsident, Nursultan Nasarbajev.

”Sultanen af Oman kommer én gang om året, og så er alt anderledes,” fortæller front office manager Mirette Gamil.

”Han har et stort følge med, som sørger for alt, og han medbringer endda sit eget band. Han bliver i tre til fire uger, men vi ser ham ikke meget. Dem, som møder ham, fortæller, at han er meget høflig. Og så er han generøs. Han efterlader sig et stort beløb i drikkepenge til personalet, når han rejser,” fortæller Mirette Gamil.

Som gæst på Jolie Ville Golf & Resort kan man da også kun nyde de fantastiske omgivelser. Med alle de aktiviteter, der findes på det en million kvadratmeter store resort, behøver man for så vidt slet ikke forlade hotelområdet.

En ægte VIP ferie i Sharm el Sheikh – paradis for alle aldre

Vi dykker som regel om formiddagen og holder til på en af de mange små terrasser i træ eller sandfyldte nicher, som er hugget som huler ind i klippesiden på koralstranden Treasure Island.

Med tovværk, hængebroer, et virvar af svungne trapper og kunstfærdige trækonstruktioner med udskæringer tager hele det 300 meter brede strandområde sig ud som et mindre piratland. Her kan du næsten altid finde en lille krog for dig selv.

Efter middag søger vi mod de store swimmingpools, hvor vi kan vælge mellem den lukkede gårdhave med flere pools, hvor du kan lade dig drive af sted i den 300 meter lange lazy river, og børn kan bruge de store vandrutsjebaner.

Vi kan også vælge den store 120 meter lange pool med jacuzzi ved Royal Wing-afdelingen. Området er fra 2006, og de arkitektonisk smukke bungalows har deres helt egen mellemøstlige stil med søjler, buer og blanke granitgulve. Boligerne har et fornemt, royalt udtryk og ud over de rummelige, stilfuldt møblerede værelser har alle lejligheder et overdækket indgangsparti. De skyggefulde verandaer fungerer med de tunge havemøbler reelt som en lille forstue.

Her kan du trække dig tilbage med en god bog eller blot nyde en kop kaffe eller en kold øl fra minibaren.

Mavedans og fitness

Ønsker du underholdning til middagen kan du fortrække til restaurantens store udendørs afsnit, hvor der dagligt er aftenshows – lige fra musicals og afslappet dinnermusik til tryllekunstnere, akrobater og fakirer. Et hit hos især de yngre gæster!

Du har også rig mulighed for selv at være aktiv. Animationsprogrammet er meget omfattende og spænder fra dartkonkurrencer til polo, volleyball og gymnastik i poolen. Foretrækker du at holde formen ved lige på egen hånd, ligger golfbanen lige ved hotellet, hvis det da ikke er de fire tennisbaner eller det veludstyrede fitnesscenter, der lokker.

Ferie = forkælelse

Skulle resultatet af de fysiske udfoldelser være ømme muskler, kan det måske afhjælpes med en fuld kropsmassage eller en af spaafdelingens øvrige specialbehandlinger.

I det hele taget er der, ud over en sund kulør, rig mulighed for at få sig en mindre makeover.

Velvære og forkælelse er i det hele taget omdrejningspunktet for et ophold på Jolie Ville Golf. Også når det gælder de yngste gæster.

For de mindste er der børnehaven Snoopy Kids Club, hvor de dagen lang kan lege eller deltage i de mange aktiviteter ledet af voksne. Også for unge arrangeres der dagen igennem spil og konkurrencer, så venskaber på tværs af nationalitet hurtigt opstår.

Selv om hotellet har rigeligt at byde på til en uges ferie, bør du også besøge det livlige underholdningsområde Naama Bay, der ligger blot et kvarters kørsel fra hotellet.

Her kan du gå på kasino, ryge en vandpibe eller gøre et godt køb, hvis du ellers forstår at handle på egyptisk – det vil sige, har stor tålmodighed.

Turen derind kan selvfølgelig foregå i hotellets gratis shuttle-bus, men du kan også holde stilen fra hotellet og lade dig VIP-transportere i hotellets hvide limousine mod betaling.

______________

Trænger du også til en ægte luksusferie? Se vores store udvalg af Atlantis hoteller i Egypten eller gå på skattejagt i blandt de bedste luksushoteller i Sydeuropa. Der er helt sikkert det perfekte hotel til netop dig, hvis du søger en ægte VIP ferie.

Hej! Jeg hedder Dicte, 29 år gammel og rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at rejse og nyder at fortælle om mine eventyr. For mig betyder komfort, god service, kvalitet og gastronomiske oplevelser meget, når jeg rejser. Jeg rejser både alene, med familie samt med venner og kollegaer. Ferie betyder at tage tingene i mit helt eget tempo. Jeg håber, at jeg kan inspirere dig til endnu en rejse.
17 april, 2023

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.