Forfatter |Publiceret den 27 marts, 2024|4.5 min læsning|

Den græske ø Rhodos har utroligt meget smukt at byde på. Dejlige strande, smuk natur, venlige mennesker, unikke seværdigheder, lækker mad, sjove aktiviteter og… ægte slotte. Rhodos byder på flere helt vidunderlige slotte, som alle bærer på en lang og spændende historie. Ønsker du at besøge et af de smukkeste slotte på Rhodos? Så læs med her og book din rejse til Rhodos allerede i dag hos Sunweb.

Rhodos By Slot

Den middelalderlige hovedstad Rhodos By er et sandt hit med masser af butikker og restauranter. Her finder du også Stormestrenes Palads. Et slot med befæstning og mure på den nordlige kyst med i alt syv porte. Slottet fra det 7. århundrede blev sidst genopbygget i 1940 og kaldes også Kastello. Det, der gør det specielt, er den gotiske stil, en stil, du ikke finder meget af i Grækenland.

I omkring 200 år fungerede dette slot som hovedkvarter for Johanniterordenen. Det har en rig historie med mange kampe, og det har haft flere funktioner gennem årene. Selv hvis du er på Rhodos med børn, er dette slot en sjov og spændende udflugt. Fra slottet kan du slentre roligt rundt i den historiske bykerne. Her vil du hurtigt opdage, hvorfor dette område står på UNESCOs verdensarvsliste. De mange smukke middelalderlige påvirkninger, du ser her, gør Rhodos By virkelig unik. Rhodos by må i den grad siges at være hele besøget værd.

Se det storslåede Paladset af Stormesterne

Se det storslåede Paladset af Stormesterne

Monolithos slot

Helt højt på en monolit står det venetianske slot Monolithos, nær landsbyen Monolithos på øens vestlige side. Det er et af de mere populære slotte på Rhodos. Det stammer fra 1480 og er et af de få forsvarsforter, der aldrig er blevet erobret. Du kommer hen til dette slot fra landsbyen Monolithos via en snoet vej. Når du er oppe på toppen, så kan du med det samme se en spektakulær udsigt mod vest. Book en guidet vandretur for at se solnedgangen fra slottet eller besøg slottet gratis på egen hånd. Inden i slotter finder du et lille kapel, der stadig den dag i dag er i brug. Når du er færdig med at udforske slottet og den omkringliggende natur, så kan du gå ned igen. Denne gåtur tager cirka tre kvarter. Når du er kommet hele vejen ned, så kan du passende slutte dagen af med en forfriskende dukkert i havet. Besøger du slottet om dagen og har du en bil? Så er det bestemt anbefalelsesværdigt at køre videre til Fourni Beach for at solbade, svømme og besøge gravkamrene.

Nyd udsigten oppefra Monolithos slot på Rhodos

Nyd udsigten oppefra Monolithos slot på Rhodos

Kritinia Slot på Rhodos

På øens vestlige side, i et grønt skovområde, ligger den lille bjerglandsby Kritinia. Denne maleriske landsby med lidt over 600 indbyggere er i sig selv et besøg værd. Men hvis du går cirka 4 kilometer op ad bakken, når du til Kritinia Slot. Kritinia-slottet på Rhodos stammer fra 1471 og beskyttede de omkringliggende landsbyer mod osmannerne. Når du står på toppen af bakken og nyder Kritinia slot, så kan du passende også nyde udsigten over havet og de små øer ud for kysten. Her kan du også se spor af ødelæggelse og genopbygning af en stor del af slottet. På murene kan du stadig se våbenskjoldene hænge, og inden for murene står også den gamle Agios Pavlos kirke. Med andre ord, der er altsåmassere at se her.

Kritinia Slot på Rhodos

Kritinia Slot på Rhodos

Slottet af Ridderne af St. Jan

Lindos er en havneby lidt syd for Rhodos By. Her står Slottet af Ridderne af St. Jan. Det er et af de smukkeste slotte på Rhodos, og den imponerende akropolis, der kan ses fra lang afstand. Den sidste stikker højt op på sin store klippe over alle de hvide huse. Dette sted er særligt: her blev moderen Athena dyrket i den græske mytologi. Beundr våbenskjoldene på slotets mure og den helleenske trireme (et skib med tre rækker roere), der er hugget ud i klippen foran slottet. Du når herhen via en vanskelig og snoet vandresti. Dette slot er mindre velegnet at besøge hvis du rejser med helt små børn eller på de aller varmeste dage.

Slottet af Ridderne af St. Jan

Slottet af Ridderne af St. Jan

Har disse vidunderlige skønheder fanget din interesse? Og vil du gerne holde en fantastisk ferie med et historisk indslag? Så må du straks finde din perfekte rejse til Rhodos. Med en uges ferie på Rhodos, er der tid til at opleve en hel masse. Du kan for eksempel tage i Faliraki Waterpark. Du kan spise på nogle af de bedste restauranter på Rhodos, hvor du kan nyde et autentisk græsk måltid i højsædet. Du kan også køre rundt og besøge nogle af de smukkeste steder på Rhodos, der venter dig et hav af oplevelser på Rhodos. Kan du slet ikke vente med at komme til denne græske perle? Så udforsk Sunwebs afbudsrejser til Rhodos.

Hej alle sammen! Mit navn er Amalie, 23 år gammel, og jeg er rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at opleve verdenen og dele ud af mine oplevelser. Nogle af mine yndlings destinationer er de græske øer, samt de kanariske øer. Når jeg rejser vægter jeg gastronomiske oplevelser i højsædet, smukke naturperler og kultur højt. Jeg håber at, du kan blive inspireret til endnu en rejse.
27 marts, 2024

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar