Forfatter |Publiceret den 09 juni, 2022|4.2 min læsning|

Den Tyrkiske Riviera strækker sig ca. 1000 km rundt om Tyrkiet, og er omkredset af det Ægæiske hav, som de deler med det mange populære græske øer som Kreta, Rhodos, Samos, Korfu. Den Tyrkiske Riviera er inddelt i smukke kystregioner i den sydlige og vestlige del af Tyrkiet. I området kan du nyde den vidunderlige sol og de kilometerlange strande, opleve historiske seværdigheder og en ældgammel kulturarv, for ikke at nævne de storslåede Taurusbjerge. Regionen har også meget at byde på for dem, der elsker en aktiv sommerferie. Er du nysgerrig efter at vide, hvad du kan opleve? Vi har samlet de bedste tips til den Tyrkiske Riviera til dig.

De dejligste badebyer

På den Tyrkiske Riviera finder du de berømte byer Antalya, Side og Alanya. Antalya betragtes som hovedstaden på den Tyrkiske sydkyst og er kendt som en moderne kystby. Det skyldes især de mange luksushoteller (med All inclusive), men byen har også en autentisk side. Gå rundt i gaderne i Kaleiçis historiske centrum og besøg byens vartegn: den århundredgamle moské Yivli Minare.

Havn med både ved havet i Alanya

Lille marina med både ved vandet i Alanya

Rig på kultur

Hvis du vil snuse til kultur, er Side det rette sted at være. På hvert gadehjørne vil du blive overrasket af en ruin eller et monument, det virker som et frilandsmuseum! De mest populære seværdighed i Side er det romerske amfiteater og Apollontemplet. Skal du på ferie i Tyrkiet vil du også godt kunne lide at opleve det lokale natteliv. Alanya er den mest velegnede destination til dette. Ud over hyggelige klubber og restauranter finder du her også en livlig butiksgade, en livlig havn og dejlige strande.

Oplev den Tyrkiske Rivieras autentiske kultur

Er en ferie ikke komplet for dig uden at opleve autentisk kultur? Så sørg for at besøge en af ​​de utallige farverige basarer i det gamle centrum af Alanya, som er et af Tyrkiets højdepunkter. Hvis du vil give din ømme ryg og fødder et øjebliks hvile efter den lange gåtur, så besøg et traditionelt Hammam. Vælg en vidunderlig afslappende massage, nyd saunaen eller dampbadet og forkæl dig selv med en skønhedsbehandling.

Apollos tempel i Side

Apollos tempel i Side, Tyrkiet

Svømning, solbadning og afslapning

Det, man bestemt kan elske ved en ferie til den Tyrkiske Riviera, er, at man nemt kan veksle mellem en bytur og en dag med afslapning på stranden. Langs kysten lokker de smukke strande, hvor du nemt kan tilbringe en eftermiddag. Efter en eftermiddag med solbadning kan du slentre rundt i de farverige Bazarer, hvor du altid kan finde en fin souvenir til hjemmet.

Den Tyrkiske Riviera grænser op til Middelhavet, har brede strande og er ideel til sightseeing. Hvis du ikke vil ligge på det varme sand hele dagen, kan du prøve kræfter med parasailing fra stranden i Side. Du kan også tage på rafting i Köprülü-parken mellem Antalya og Side, som er et af de smukkeste steder i denne region i Tyrkiet.

Masser af luksus ved den Tyrkiske Riviera

Byen Lara grænser op til Antalya, også kendt som Las Vegas på den tyrkiske riviera. Det er ikke uden grund, at dette er en af ​​Tyrkiets seværdigheder. Her finder du de mest ekstravagante hoteller, og du vil opleve blinkende lys overalt, hvor du kigger hen. Hvis du kan lide golf, så book en luksus golfferie i Belek, Tyrkiets centrum for golf, som har mere end 15 golfbaner. Skal du på familieferie med små børn, kan du med fordel vælge et af de eksklusive resorts med All inclusive i Kundu eller Kemer.

Oplev den naturlige skønhed

Når du tænker på den Tyrkiske Riviera, tænker du nok hurtigt på lange, hvide strande. Men naturen er også smuk og sprængfyldt med seværdigheder. I de imponerende Taurusbjerge kan du for eksempel nyde vandreture og mountainbiketure. Vil du undslippe de høje temperaturer for en stund? Så tag en forfriskende dukkert i Dimçay-floden, som løber ud i Alanya. Eller tag på udflugt til den betagende Green Canyon nord for Side. For en helt unik oplevelse, kan du booke en flerdages tur til det eventyrlige landskab i Cappadocia.

Ud over livlige feriesteder og kilometerlange strande har den Tyrkiske Riviera også områder med helt urørt natur. Du kan fx gå en tur gennem Göreme Nationalpark eller besøge Manavgat-vandfaldet. I nærheden ligger også den grønne kløft. Kan du lide spænding? Ved den Tyrkiske Riviera kan du tage på rafting flere steder, bl.a. i Koprülü Nationalpark.

Du finder de smukkeste feriedestinationer ved den Tyrkiske Riviera. Begynder du også langsomt at glæde dig til en ferie i Tyrkiet? Se vores store udvalg af All inclusive rejser til Tyrkiet.

Hej! Jeg hedder Dicte, 29 år gammel og rejseblogger hos Sunweb. Jeg elsker at rejse og nyder at fortælle om mine eventyr. For mig betyder komfort, god service, kvalitet og gastronomiske oplevelser meget, når jeg rejser. Jeg rejser både alene, med familie samt med venner og kollegaer. Ferie betyder at tage tingene i mit helt eget tempo. Jeg håber, at jeg kan inspirere dig til endnu en rejse.
09 juni, 2022

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar